Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care este cea mai buna schema de alimentator de laborator ?

Vizitator electronica aplicata

Postări Recomandate

Vreau sa fac o sursa de alimentare pentru testat diferite montaje si nu stiu ce schema sa folosesc ?! Sursa de alimentare vreau sa aiba tensiunile de iesire pana la +/-100Vcc. Dar nu stiu cum sa fac: cu reglaj fin sau in trepte ? Cum este mai bine ? Curentul sursei vreau sa fie la tensiunea asta cel putin 5A. As dori sa-mi recomandati o schema testata si care merge snur. Sursa vreau sa o folosesc sa testez diferite amplificatoare audio, preuri, scheme cu circuite logice s.a.m.d.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

ok, si eu ma gandeam la asta dar vroiam sa aud o parere. O schema pentru un astfel de alimentator ? Transformatorul cam ce putere trebuie sa aiba ?

Link spre comentariu
  • Administratori

la asa ceva nici macar nu ai nevoie de schema iar puterea transformatorului este in functie de ce vrei tu sa alimentezi, daca vrei sa alimentezi si amplificatoare audio si alte chestii de putere pune un transformator cat mai mare sa zicem 1kw

Link spre comentariu

sursa tre' sa fie stabilizata si reglabila de las 0-100v?

Nu chiar din 0V, sa zicem un 1V. Deci cel mai bine si cel mai bine e sa fac sursa in trepte de 5V, e buna valoarea sau sa o fac din 3 in 3 ??
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Sau, mult mai simplu si mai ieftin,faci 4 surse de 0-50V fiecare cu reglaj individual pe tranzistor serie - merge si 2n3055 (pe care cu putin noroc ii si gasesti pusi frumos toti 4 pe radiator pe la vreun cadavru de statie romaneasca, care numai ventilator mai vrea si esti aproape gata).Si sursele le legi cum vrea mushkiu tau ! Traful trebuie sa aibe 4 secundare de 40V fiecare, izolate intre ele.

Link spre comentariu

cipriyan123, referitor la TL783, care este omologul lui pentru tensiuni negative ? sau nu exista ?

daniel_smd, schema aia din conex o stiam dar am auzit ca nu este completa sau are ceva scapari.

em2006, cred ca mi-ai dat o idee buna sau ma gandesc sa folosesc o parte reglabila +/-(1,25...35)Vcc iar restul pana la +/-100V sa fac alimentatorul cu reglaj in trepte de 5V, dupa schema prezentata de tine ? ce spui, e bine ?

bolek, nu e rea ideea dar ma mai gandesc.

multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări