Vizitator Pavel Cornel Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 salut datimi si mie schema la av1000 si amplasarea pieselor Link spre comentariu
Vizitator Pavel Cornel Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 am luat mai multe scheme av1000 dar nu sunt la fel au alte valori la piese !!! Link spre comentariu
djlove Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Ai tot ceea ce ai nevoie exact deasupra posturilor tele. E chiar asa greu sa le deschizi si sa le citesti? Daca nu te descurci cu schemele acelea nu cred ca vei reusi sa realizezi acest amplificator. In afara ca e foarte costisitor si ai nevoie de o "galeata" de finali ca sa ii poti imperechea, un transformator de putere foarte mare, etc....Foloseste valorile componentelor din schema de mai sus.Succes si ai grija ca lucrezi cu o tensiune periculoasa Link spre comentariu
retrosong Postat Februarie 26, 2009 Partajează Postat Februarie 26, 2009 cablajul de la av l-am modificat eu pentru av 1000 e ala de mai sus piesele sant tot ca si la av 800 Link spre comentariu
Bogdi12001 Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Uitati aici gata facute nu va mai chinuiti. http://www.psc-audio.ro/catalog/product ... cts_id=368 Link spre comentariu
baga Postat Martie 15, 2009 Partajează Postat Martie 15, 2009 Am vazut ca unu recomanda 2x75V alternativ alimentare....Nu-l mai alimentati cu asa mult ca nu rezista finalii,au Ugs=200V.Faceti cumva sa aveti 2x90v continuu ca sa aveti o marja de siguranta la supratensiuni pe retea. Link spre comentariu
retrosong Postat Martie 15, 2009 Partajează Postat Martie 15, 2009 av 1000 nu se arde nici la -+ 105v se poate alimenta linistit a fost probat la 105 v si nu s-a ars merge perfect cu 2 ventilatoare pe radiator traf de 3200w Link spre comentariu
CATA2003 Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 av 1000 nu se arde nici la -+ 105v se poate alimenta linistit a fost probat la 105 v si nu s-a ars merge perfect cu 2 ventilatoare pe radiator traf de 3200wDA......cezi la ce temperatura mergea ala.....daca se incalzeste puternic o sa se strapunga tranzistori ,.....asteapta si tu ,sa mai inbatraneasca siliciul ala.....si dupa aceea nu cred ca il mai tii nici la +-98 Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 Cine analizeaza atent schema observa ca mosfetii finali nu se satureaza, asadar nu vad in nici un moment toata tensiunea intre alimentari. Link spre comentariu
CATA2003 Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 Cine analizeaza atent schema observa ca mosfetii finali nu se satureaza, asadar nu vad in nici un moment toata tensiunea intre alimentari.La nici un amplificator , finali si nici un alt tranzistor cu rol in amplificare nu se satureaza , ca deaia e ampliificator sa amplifica , ceea ce e liniar ,poate sa satureaza , dar asta in clasa d.... dar nu se recomanda sa se atinga tensiunea din datashet , cu atat cu cat la noi in romanaia nu se stie provenienta tranzistorilor mai peste tot gasim chinezeri chiar si irf-uri ...... Link spre comentariu
danzup Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 Cine analizeaza atent schema observa ca mosfetii finali nu se satureaza, asadar nu vad in nici un moment toata tensiunea intre alimentari.Prima data cand ii scapa distorsiuni asa mai multe sau il supramoduleaza mai serios sa vezi cum sar tranzistorii precum popcornul in tigaie ! Ce-i sar lu aia din avatar sanii , dar sa vezi cum or sa-i sara lui tranzistoarele in cazul in care uita sa se opreasca cu butonul de volum unde trebuie ! Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 La nici un amplificator , finali si nici un alt tranzistor cu rol in amplificare nu se satureaza , ca deaia e ampliificator sa amplifica , ceea ce e liniar ,poate sa satureaza , dar asta in clasa d.... dar nu se recomanda sa se atinga tensiunea din datashet , cu atat cu cat la noi in romanaia nu se stie provenienta tranzistorilor mai peste tot gasim chinezeri chiar si irf-uri ......Si daca nu se satureaza unul din ei cum poate ajunge tensiunea maxima dintre alimentari pe celalalt ? Daca-s fake pusca oricum, deci cazul se exclude.Prima data cand ii scapa distorsiuni asa mai multe sau il supramoduleaza mai serios sa vezi cum sar tranzistorii precum popcornul in tigaie ! Ce-i sar lu aia din avatar sanii , dar sa vezi cum or sa-i sara lui tranzistoarele in cazul in care uita sa se opreasca cu butonul de volum unde trebuie !Cum va face asta?Cum baga etajul dinainte (repetor pe sursa) in saturatie, si mai ales pe urmatorul care pt saturatie va trebui o tensiune mai mare (2 grile de deschis, iar una din ele la curent mare)?Mai multe griji mi-as face pt prefinali, care sunt cu 5-7V mai aproape de linia de alimentare.Nu zic ca e indicat, sunt total de acord ca montajul e cam fortat, dar explic de ce in majoritatea cazurilor nu se intampla nimic, desi toti va asteptati sa puste. Link spre comentariu
retrosong Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 nu pusca a fost probat si la +- 115 vcc si a mers fara probleme mai sus nu stiu Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 hai sa intindem coarda si sa batem apa in piua.Te cred ca n-au puscat. DAca incerci mosfeturile o sa vezi ca toate pusca de pe la 220-250V, chiar daca in catalog sunt date la 200. Asta nu inseamna ca poti sa te risti cat vrei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum