Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rahatul asta nu merge

Vizitator Vasile

Postări Recomandate

sunt eu mai norocos poate,am luat de la adelaida asta si a mers apoi celalalt kit admem01 si mai recent (anul trecut prin vara) willem sau admem03 vad ca-i spune si toate merg.acum sa nu va supatati pe mine ca nu fac reclama mascata,si poate ma bag in seama aiurea dar daca scrii un pic si ce scrii in el e protejat la citire sau dai code protect normal va da eroare la verificare.invcearca si o memorie totusi,daca memoria merge tre sa mearga si la pic-uri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdanm

7

• gabiz_ro

5

• aghora17

4

• UnD3aD

3

Top autori în acest subiect

sunt din comanesti-bacau din pacate.ai incercat si cu o memorie?eu il alimentez de la un alimentator de scaner mai vechi 12V 1A,si parca tin minte ca cerea ori 12V stabilizat ori mai mult nestabilizat ca trebuie o tensiune mai mare.stabilizatoarele de pe placa sunt bune?e unu de 5V si unu de 12V dar cu dioda spre masa ca sa scoata mai mult de 12V.incearca si cu o memorie gen 24cxx vezi daca merge.ledul cel verde palpaie cand incerci sa scrii sau sa citesti?daca ai incearca si in win98 poate xp face ceva probleme.

Link spre comentariu

Vezi ca ai schema lui si explicatiile in topicul lui @aionescu. Gasesti schema si la http://www.geocities.com/danolteanu .

Trebuie sa ai o tensiune de programare foarte aproape de 13V iar schema originala are un stabilizator de 12V. Solutia e sa-i pui intre pinul de masa al stabilizatorului de 12V si masa un pot din care sa reglezi cei 13V fix.

Eu l-am cumparat si functioneaza OK alimentat cu un redresor care da in el cu 16V, iar masurat pe Vpp este 12.3V(probabil dispersia stabilizatorului de 12V) si nu i-am mai pus potul pentru 13V.

E drept ca microchip specifica o gama pentru Vpp foarte stransa aproape de 13V dar eu am programat si 16F84 si 16F873 cu el asa cum e si cu programul icprog de pe discheta setat cum zic aia.

Link spre comentariu
Vizitator bobina

In legatura cu esecurile unora la programarea PIC-urilor cu ajutorul ICProg: eu am folosit cu succes programataorul lui bobtech, prima varianta, fara alimentare externa. Am facut mi multe proiecte cu 16F84 si sint foarte multumit, folosesc XP. ATENTIE! La setare hardware dupa ce ati marcat portul COM pe care il folositi, trebuie sa umblati la I/O delay, se pare ca la fiecare soft trebuie setat din nou. Plecati de la o anumita valoare, apoi incercati alte valori(la stinga, apoi la dreapta) pina cind nu veti mai avea eroare. Bineinteles ca trebuie activata chestia aia cu "controlul simultan al programarii", in acest fel veti primi anuntul de eroare la timpul potrivit si veti putea face modificarea la I/O delay. Deci, delay-ul e SECRETUL! Mult succes!

Link spre comentariu
Vizitator spa

inainte de a incerca si alte programatoare foloseste-l pe cel pe care il ai. Si eu m-am lovit de aceleasi probleme cand am cumparat AD -PIC02.

In primul rand ce sistem de operare folosesti. Daca ai XP atunci pony-prog nu va functiona (merge doar pe SO <=2000) iar IC-progul-ului trebuie sa-i faci niste setari suplimentare; uite linkul care le explica:

http://kudelsko.free.fr/prog_pic/PIC_XP.htm

cu respect,

spa

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

vrei sa iti fac o vizita in weekend sa incercam macar cu al meu?

Nu sunt in oras la acest sf de saptamana

Ai incercat sa faci adaptarea aia ca sa dea 13V pe iesire? Cred ca merge si cu doua diode montate spre masa in loc de semireglabilul ala.

Este de ala cu alimentare externa
Link spre comentariu

Nu conteaza; conmteaza ca la /MCLR sa bagi 13V sau chiar un pic mai mult, nu 12V. As incerca sa bag doua diode normale (1N4148 de exemplu) intre GND si pinul de masa al lui 7812.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări