Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce boxe or fi astea?

ddeliciu

Postări Recomandate

Ieri mi-a adus taicamiu boxele din poza de mai jos, sunt curios.....ce e cu ele, sunt bune de ceva...... ca vreau sa le schimb difurile, cu unule asemanatoare la parametri daca nu cu difuri identice, difurile is vai de capu lor, descentrate, arse !Ms ;)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ddeliciu

4

• zal

2

• mircea888

2

• cipcirip

1

Top autori în acest subiect

Daca avea eticheta nu mai postam, filtrele sunt maro, nu scrie nimic pe ele, sunt maro cat jumate de pachet cu tigari, pe difu de joase scrie BBK201 , astea fiind litere rusesti nu romanesti, mai scrie niste chestii dar nu am tastatura ruseasca eu si nu le pot scrie !

Link spre comentariu

Astea au fost niste boxe adevarate la viata lor, la numai 15w sunau de nu se poate ! Din pacate nu poti gasi difuzoarele originale pentru ca boxele sunt rusesti si nu mai gasesti asa ceva. Incerca cu ceva de la tonsil !

Link spre comentariu

ei, asa erau puterile inainte :smt003 normal ca duce si mai mult dar aia era putere lui nominala, recomnadata.desfa putin boxele si pune niste poze sa vedem si noi ce au in ele.vezi daca difuzoarele au vreun cod marcat pe ele, sunt cativa useri pe aici care au cataloage rusesti cu difuri/boxe, poate mai afli cate ceva.PS: daca merg bine difurile nu le schimba! lasa-le asa, daca vrei boxe mai serioase cu alte difuzoare ai sa reusesti tu sa faci 2 cutii...arata super suspensia la diful de bass :supz: Bafta.

Link spre comentariu

Numai unul din difuzioarele de pe ambele boxe merg, adica ala de 8" !O sa le desfac sa pun si poze !Pe difu de 8" scrie ceva in ruseste deci..........e mai greu de scris insa o sa ma conformez eu cumva :DVreau sa schimb toate difuzoarele, mai ptin ala oval crae nu cred ca o sa il gasesc, probabil o sa infund gaura aia si o las pe 2 cai si 4 ohmi.......numai k tre sa gasesc si difuri de forma aluia de 8 si tweeter k sa incapa, recomandati-mi niste difuri pentru cutia aia, ceva de la kon !Merci !

Link spre comentariu

da dimensiunile cutiei, sau calculeaza tu volumul intern.

sa le desfaci sa vezi care e treaba inauntru, oare sunt arse toate difurile? vezi poate e ceva de la fire.

uite aici alfabetul chirilic http://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_Cyrillic_alphabet

te uiti pe difuzor si dai copy-paste la litere.

cred ca o sa trebuiasca sa faci alta fata la boxe, difuzoarele sunt ingropate in fata, nu gasesti nimic sa se potriveasca.

Link spre comentariu

am si eu o pereche de boxe dinastea. defapt ele nu-s pereche, ca una o am de vreo 6 ani, si are difu de joase de 4 ohmi, si una am primit-o recent, si are difu de joase pe 8 ohmi. amandoua le-am primit fara difuzoarele de inalte, iar difuzoarele de medii aveau membrana coapta si rupta.prima pe care am pus mana nu avea nici un fel de filtru, probabil a fost scos de vreun 'destept', iar a 2-a avea filtre de 6dB/octava, cu condensatoare cu ulei rusesti, de 4uF/200V pe medii si 2uF/200V pentru inalta.poti incerca sa scoti afara dust-capu la difuzoru de joase cu aspiratoru.in rest, niste incinte misto, care daca sunt inchise bine si nu scapa aer suna superb :weedman:

Link spre comentariu

Sint boxe bulgaresti, firma ''Resprom'' sau cum se scrie cu chirilice, au 20W/4 sau 8 Ohmi, sint din anii 80 si costau 1100-1200 lei/buc, au fost 2 modele: asta cu cutia inchisa si inca unul cu bas-reflex, avind schimbat diful de medii oval cu acesta din poza care e ptr inalte iar cel de inalte era mult mai mic, de 5cm rotund, filtrele la modelul bas-reflex sint simple, numai cu condensatori de 4,7uF ptr medii si de 1uF/250V la inalte, asta desigur ca la impedanta de 8 Ohmi. Celelalte nu le-am desfacut, doar le-am ascultat.Boxe bune la nivelul acelor ani cind asculta lumea la pick-up-uri, magnetofoane si casuri (mult mai bune ca multe chinezarii), se cumparau mai ales in combinatie cu ampliful de 2x20W tip carte de la E.I (AS2020). care costa vreo 1800 lei. :smt020

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Decat sa dai bani pe gunoaiele de la kon mai bine duci difurile alea la reparat.Trebuie sa fie si la tine in oras cineva capabil sa le bobineze si sa le schimbe suspensiile. Parerea mea ca vei avea o surpriza placuta.

Link spre comentariu

Nu trebuie schimbate suspensiile ca sint pe pinza, eventual mai era dat din fabrica cu putina vopsea de cauciuc pe ea. Numai bobina daca e arsa trebuie schimbata si facuta pe suport de aluminiu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări