Vizitator mozo Postat Martie 7, 2005 Partajează Postat Martie 7, 2005 Salutare !!!Am tot citit posturile de pe forum si cred ca se impune un nou subiect, si anume INSTALATIE SONORIZARI - LA CONCRET.Sunt multi dintre noi care vor sa faca si foarte putini care FAC !!!! Unii au experienta si stapanesc foarte bine teoria, altii sunt doar constructori priceputi, altii doar viseaza asteptand ziua in care vor pune mana pe unelte si se vor apuca de lucru. Unii n-o vor face niciodata........OK, gata cu filosofia !!!!!Ce doresc eu? sau ce problema amAm cam terminat constructia unui sub cu PAudio C18 650EL.Problema care se pune in continuare : cu ce il asortez, tinand cont ca tinta sunt petrecerile (onomastici, botezuri si alte evenimente care necesita sonorizare) de aproximativ 80-100 persoane. Cred ca instalatia ar trebui dimensionata pentru 300 persoane.Vreau o instalatie cu sunet curat, fara distorsiuni mari, cu o rezerva de putere suficienta pentru a acoperi si o cerinta mai mare. Nu am ca tinta exterioare, ci numai sali de restaurante si/sau cluburi/baruri mijlocii, nu discoteci.Sunt de ajuns, pe langa acest sub 2 sateliti pe 2 cai cu 12"+T sau 15"+T ?Cum e mai bine, cu 2 sateliti cu 3 cai ,12" + 8" + T sau 15" + 8" + T ?Vreau pareri avizate insotite de recomandari practice si scheme de incinte din partea celor care activeaza ca DJ si a celor care construiesc asa ceva. Mentionez ca nu bugetul este important, ci doar raportul calitate/pret !!!Cred ca multi ar dori asa ceva, deci spun inca o data scopul:- 300 persoane- interior de restaurant- exista un sub de 18" - daca sunt necesari 2, a se mentiona- tipul de muzica - de toate- scheme practice pentru incinte- ar trebui spus si cate cava despre amplificatoarele cu care trebui atacate aceste incinte.Multumesc anticipat celor ce vor sa contribuie la dezvoltarea acestui subiect Link spre comentariu
Vizitator DJ_tymy Postat Martie 8, 2005 Partajează Postat Martie 8, 2005 :roll: :roll: Pai din numele subiectului am inteles ca este vb de sonorizari pt concerte .... insa din cate vad tu vrei sa se dezvolte iar un subiect gen "instalatie de sonorizari nunti"...... Link spre comentariu
Vizitator mozo Postat Martie 8, 2005 Partajează Postat Martie 8, 2005 Imi cer scuze, poate n-am ales un titlu potrivit.Ceea ce doresc eu este un sfat de la cei cu experienta. De fapt, mai mult decat un sfat, vreau ceva concret. Sunt incepator in domeniul asta si vreau o indicatie pt. o sonorizare buna pt. ceea ce am eu nevoie. M-am tot lovit de DJ cu diferite echipamente de sonorizari, de la Peavey, EAW, Turbosound, Mackie si Cerwin Vega la mobila cu difuzoare. Unele sunau bine, unele jalnic. Unele erau subdimensionate, altele erau dimensionate corect, pt. altele iti trebuia un tir sa le cari la cate o petrecere.De altfel, vad din nick-ul tau ca esti DJ, deci si tu folosesti asa ceva, asa ca astept si parerea ta.Si DA, as vrea sa reinvii subiectul, care a cam murit. Pentru asta e forumul asta (dupa pererea mea), ca sa ceri sfaturi celor mai cu experienta, pe de o parte, si sa ajuti pe cei ca mine, de cealalta parte.Nu vreau solutia perfecta, vreau doar o pereche de sateliti pt. ce am eu nevoie. Si mai vreau sa stiu ce folosesc altii, ce au construit, ce constriesc, ce folosesc, ce merita cumparat si ce merita facut.Exista un inceput pt. fiecare si e bine sa fii indrumat pe calea corecta.Nu mi-e rusine sa recunosc ca nu stiu prea multe in domeniul asta, dar nici nu mi-e frica sa citesc, sa gandesc si chiar sa incerc sa construiesc. Am vazut destul sarcasm pe acest forum, tocmai de la cei care ar trebui sa taca. Daca gresesc, imi cer scuze. Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Martie 8, 2005 Partajează Postat Martie 8, 2005 Mozo ,Iti recomand sa folosesti niste sateliti facuti cu :Mid Bass PAudio 2 x C12-300MB Inalte - driver de 2" - BM-D750Horn de 2" PH-2723Este cea mai buna varianta pentru ce iti trebuie . Daca vrei , iti pot concepe si un plan concret de incinte si filtre .In opinia mea , cred ca iti mai trebuie inca un subbass .Sistemul ar trebui sa fie amplificat de doua statii :Subbass [ 30Hz - 80Hz ] 2 x 600w /8ohmFull Range [ 75Hz - 20Khz] 2 x 400w/8ohm Iti recomand ca statii Yamaha P7000 pentru Subbass si Yamaha P5000 pentru Full Range . Au crossover integrat si toate protectiile .Recomand calduros aceste doua finale Yamaha pentru ca sunt usoare , insensibile la variatiile de tensiune , au randament si nu se incalzesc , ventilatoarele nici nu se aud , suna exceptional , au un limiter destept si se autoconfigureaza in functie de ce sarcina are la iesire . Datorita acestor functii , sunetul este curat si puternic .Avantajul unui asemenea sistem este ca poate face fata cu brio si cu satelitii fara suburi . Sunt situatii in care nu este necesara transportarea suburilor . In aceste conditii , satelitii trebuie sa faca fata , sa redea si sufucient bass , sa aiba presiune acustica dar sa fie suficient de mici pentru a fi transportati relativ usor . Evident , este necesara o singura statie iar reconfigurarea se face in 30 secunde . Un alt avantaj ar fi ca sistemul poate fi dublat de la 2000 la 4000w construind un alt rand de boxe Link spre comentariu
Vizitator constana2ro Postat Martie 22, 2005 Partajează Postat Martie 22, 2005 sal dj dna! ma intereseaza si pe mine subiectul , asa ca apeland la bunavointa ta si timpul tau liber...daca exista...n-ar fi rau sa ne ajuti cu planurile acelea pt sateliti si subwoofer! in cazul in care ai confectiona tu asa ceva , cat ar ajunge un satelit ? dar un sub? :wink: multumesc! Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Martie 22, 2005 Partajează Postat Martie 22, 2005 Chiar in acest moment lucrez la un astfel de sistem .4 subbass ( Horn Planar ) cu 18" ( C18-600LF ) pe o statie de 2 x 1200w/4ohm 4 topuri full range cu 15" + 2x10" + 1" Difuzoarele folosite sunt : 15" - C15-600EL - 1buc 10" - E10-200S - 2 buc1" - BM-450S - 1 bucPe o statie de 2 x 1000w rms 2 topuri mid-high pentru far-field cu 2 x 2" ( BM-750 + PH2380 ) si cate doua supertweetere ST-320 ,Pe o statie de 2 x 400ws rmsO sa postez planurile si pozele pentru toate etapele de executie . Pina acum am vreo 80 de poze dar voi selecta cel mult vreo 30 . Link spre comentariu
Vizitator constana2ro Postat Martie 24, 2005 Partajează Postat Martie 24, 2005 pe 9 aprilie va fi un eveniment in cta si pt sonorizare va fi folosit un sistem dynacord cobra - 2 coloane....iar ce faci tu acolo cred ca iese de 2 ori mai puternic , la 25% costuri de achizitie :lol: intrebare: cat costa un satelit - Mid Bass PAudio 1x C12-300MB Inalte - driver de 1" - BM-D450 proiectat si construit de dj dna? ce sub merge la un sistem de 2 astfel de sateliti , si evident pretul...... multumesc Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Martie 24, 2005 Partajează Postat Martie 24, 2005 Daca facem sateliti ( topuri Mid High ) in genul Dynacord F17 CWH ar costa cam 12.000.000 Lei ( TVA inclus ) bucata .Ar merge foarte bine cu o pereche de basi tot in stilul Dynacord , modelul F18PWH , facut si acordat pentru C18-600LF . Pretul nu ar fi mai mare de 11.000.000 Lei / bucata ( inclusiv TVA )Eu fac aceste incinte doar daca cere clientul anumite incinte cunoscute . Unii clienti sunt foarte sensibili cand este vorba de un design necunoscut .Pentru un sistem mai simplu , un satelit normal ar costa cam 9 milioane / bucata iar niste basi cu 18" ( C18-600LF ) ar fi cam tot 9 milioane / bucata .Evident , toate dotarile , protectiile si furniturile sunt incluse .Din 15 Mai o sa introducem ca standard protectia si pentru difuzoarele de bass . In ultimul timp , tara s-a umplut de statii proaste , fara limiter si fara filtre trece sus . Din acest motiv , oricine poate sa distruga orice difuzor . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum