Mihai78 Postat Iulie 18, 2008 Partajează Postat Iulie 18, 2008 schimba integratul,toti condensatorii electrolitici de pe langa integrat(atentie la polaritate) ; verifica sa nu ai scurt pe diode si pe condensatorii nepolarizati si binenteles sa ai tensiune de alimentare pe integrat ; mai poti sa verifici si conexiunea cu bobina de deflexie BAFTA ! Link spre comentariu
bogdanb1 Postat Iulie 18, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2008 nu ma pricep prea bine dar nici deloccu minusu sau cu plusu la masadae prima data cind incerc sa repar un televizor (color)nu stiu cit de legat e sicro procesoru cu bv dar vazusem si eu ca da semnal prin pinii 5 si 9 la baleajsint incepator in reparat tv am scris la inceput schimba integratul,toti condensatorii electrolitici de pe langa integrat(atentie la polaritate) ; verifica sa nu ai scurt pe diode si pe condensatorii nepolarizati si binenteles sa ai tensiune de alimentare pe integrat ; mai poti sa verifici si conexiunea cu bobina de deflexie BAFTA !am verificat diodele si condensatoriisint diodele bune si fara scurt in condensatoriconexiunea nu am verificat o Link spre comentariu
Mihai78 Postat Iulie 18, 2008 Partajează Postat Iulie 18, 2008 mai verifica odata conexiunea cu bobina de deflexie (f. important) ; daca tot asa iti recomand mai bine cumperi modulul si vezi care e treaba daca tot te-ai apucat; atlfel risti sa mai arzi si altceva prin el Link spre comentariu
Mihai78 Postat Iulie 18, 2008 Partajează Postat Iulie 18, 2008 daca scoti modulul de cadre si pui cablul in spate si alimentezi ai sunet ? Link spre comentariu
tv1 Postat Iulie 18, 2008 Partajează Postat Iulie 18, 2008 schimba integratul,toti condensatorii electrolitici de pe langa integrat(atentie la polaritate) ; verifica sa nu ai scurt pe diode si pe condensatorii nepolarizati si binenteles sa ai tensiune de alimentare pe integrat ; mai poti sa verifici si conexiunea cu bobina de deflexie BAFTA !Schimba toate piesele de pe modul.Pai ce depanare e asta ? Te apuci sa schimbi toate piesele asa fara nici un rost,fara nici o logica de depanare,masuratori etc. ? Link spre comentariu
Mihai78 Postat Iulie 18, 2008 Partajează Postat Iulie 18, 2008 corect tv1 ai dreptate ! nu se face asa ! ideea mea nu a fost sa schimbe toate piesele si doar 4 electrolitici care sunt acolo si integratul (lucru pe care il facuse deja ) omul e la inceput si faptul ca vroia sa schimbe 1000/50V cu 1000/25V m-a facut sa cred ca nu stiu daca mai mult decat ce i-am spus eu mai devreme l-ar putea ajuta cu ceva :smt017 Link spre comentariu
Nonny149 Postat Iulie 18, 2008 Partajează Postat Iulie 18, 2008 corect tv1 ai dreptate ! nu se face asa ! ideea mea nu a fost sa schimbe toate piesele si doar 4 electrolitici care sunt acolo si integratul (lucru pe care il facuse deja ) omul e la inceput si faptul ca vroia sa schimbe 1000/50V cu 1000/25V m-a facut sa cred ca nu stiu daca mai mult decat ce i-am spus eu mai devreme l-ar putea ajuta cu ceva :smt017cel mai simplu e sa cumpere un modul functional si gata.asa poate economisi si timp si bani.eu nu cred ca va reusi sa repare televizorul ala. Link spre comentariu
bogdanb1 Postat Iulie 18, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2008 daca scoti modulul de cadre si pui cablul in spate si alimentezi ai sunet ?nu am incercat . nu se intimpla nimic?lipseste si sincroprocesoru. are sunet fara el? nu stiu.scuze de intrebarea cu electroliticii :smt010DA AM SUNET. AM INCERCAT ACUM CLAR SI TARE. Link spre comentariu
tv1 Postat Iulie 18, 2008 Partajează Postat Iulie 18, 2008 daca scoti modulul de cadre si pui cablul in spate si alimentezi ai sunet ?nu am incercat . nu se intimpla nimic?lipseste si sincroprocesoru. are sunet fara el? nu stiu.scuze de intrebarea cu electroliticii :smt010DA AM SUNET. AM INCERCAT ACUM CLAR SI TARE.Numai aberatii debitati pe aici.Tot nu reusesc sa te fac sa intelegi ca sincroprocesorul nu are treaba cu defectul tau.Ai pus circuit prost si din cauza asta nu merge.Masoara tensiunea mediana in pin 6 al TDA2653A.Un singur electrolitic schimbi C2758=100 mF/50V(pus intre pinii 5 si 7).Nu imi mai racesc gura degeaba fiindca nu am de ce.Defect care se rezolva in 30 min. Link spre comentariu
Mihai78 Postat Iulie 18, 2008 Partajează Postat Iulie 18, 2008 eu nu mai zic nimik modul schimbat e cea mai buna solutie ...apropo Tv1...merci de schema la traf Samsung :supz: dau o bere Link spre comentariu
maresmircea57 Postat Iulie 18, 2008 Partajează Postat Iulie 18, 2008 Bogdan, verifica rezistenta din pinul B al transformatorului de linii , R525 si spune ce valoare ai gasit! Link spre comentariu
bogdanb1 Postat Iulie 18, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2008 daca scoti modulul de cadre si pui cablul in spate si alimentezi ai sunet ? nu am incercat . nu se intimpla nimic?lipseste si sincroprocesoru. are sunet fara el? nu stiu. scuze de intrebarea cu electroliticii :smt010 DA AM SUNET. AM INCERCAT ACUM CLAR SI TARE. Numai aberatii debitati pe aici. Tot nu reusesc sa te fac sa intelegi ca sincroprocesorul nu are treaba cu defectul tau.Ai pus circuit prost si din cauza asta nu merge.Masoara tensiunea mediana in pin 6 al TDA2653A.Un singur electrolitic schimbi C2758=100 mF/50V(pus intre pinii 5 si 7).Nu imi mai racesc gura degeaba fiindca nu am de ce.Defect care se rezolva in 30 min. l am schimbat primul o sa iau modulul mai sap un pic :smt035 Link spre comentariu
maresmircea57 Postat Iulie 18, 2008 Partajează Postat Iulie 18, 2008 Ce sa mai sapi,ca nu ai de facut decat sa masori,ce tensiune ai pe capetele rezistentei 2756. Ai sau nu ai 26v. Link spre comentariu
bogdanb1 Postat Iulie 18, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2008 Ce sa mai sapi,ca nu ai de facut decat sa masori,ce tensiune ai pe capetele rezistentei 2756. Ai sau nu ai 26v.mai masor miine o data in serie cu rezistenta aia e o diodaintre dioda si condesatoru dintre pinii 5 si 7 aztazi aveam 30 voltimai masor miine la capetesi caut rezistenta aia de 0,33 ca nu cred ca am masurat ce trebuie dar eu cred ca e bunasa caut Link spre comentariu
maresmircea57 Postat Iulie 18, 2008 Partajează Postat Iulie 18, 2008 Daca sant 30v,masoara ce tensiuni ai pe pinii 5 si 9 ai integratului tda 2653a. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum