Vizitator sonyboy Postat Septembrie 17, 2005 Partajează Postat Septembrie 17, 2005 mersi amice...de ce scuze???e un site bun, zic eu, o sa ma apuc si de ala...multumesc multe binevenita orice informatie!!! :wink: Link spre comentariu
Vizitator sonyboy Postat Septembrie 20, 2005 Partajează Postat Septembrie 20, 2005 tocmai asta e problema...am un latop care nu dispune de serial...:(... o sa incerc in continuare cum m-ati sfatuit, va multumesc :ok:daca dau reset, imi scade cam la jumatate tensiunea pe inul reset, iar apoi urca la uc in trepte...dar nu coboara pana la 0 :cry: Link spre comentariu
Vizitator sonyboy Postat Septembrie 20, 2005 Partajează Postat Septembrie 20, 2005 am uitat,primul lucru vezi daca-si face resetul-pui un instrument pe pinul RST, tensiunea trebuie sa fie aproape VCC-dai un reset din ponyprog, in acest timp vezi daca se schimba ceva pe pin trebuie sa cada la zero pt o scurta perioada de timp.eu folosesc o varianta pe portul serial, tot in XPla paralel poti modifica in BIOS tipul portului pina merge, (zic si eu)eu am avut experiente triste cu portul paralel (nu gaseai doua computere pe care sa mearga la fel) si am virat de ani buni pe serial, de la '95 pina la XP - serialul e mai standard.problema apare la calculatoarele noi sau laptop, batrana seriala a disparut, inca nu am testat cum merg adaptoarele USB - serial.deci dupa cum spuneam...asta-i ghinionul, ca vreau sa prg si p laptop, si asta nu are serial...iar daca dau reset imi scade tensiunea aproape la jumatate iar apoi urca la loc in trepte... :cry: ce ma fac??? Link spre comentariu
Vizitator byteworks Postat Septembrie 21, 2005 Partajează Postat Septembrie 21, 2005 Mai bine cumperi o placa PCMCIA-RS232, aveau la Digitalworld pe la vreo 130 RON. Link spre comentariu
Vizitator sonyboy Postat Septembrie 21, 2005 Partajează Postat Septembrie 21, 2005 mission succesfull...am reusit, m-am uitat mai bine la montaj azidimineata, si...am observat (asa cum facusem montajul, cu o panglica, pe care nu o foloseam la hdd, am scos de pe ea o mufa ide, si am folosit-o la montaj)ca cateva fire din ea erau intrerupte dupa eliminarea unei mufe ide, asa ca am inlocuit-o cu fire, si functioneaza, cu alimentarea aia cum am spus...mersi mulot baieti...de acum incepe joaca...programarea.as fii recunoscator daca miati posta cate o schema care foloseste avr si un programel...sa prind din deductie cu exemple...va multumesc mult, sunteti super!!!Vik Link spre comentariu
Vizitator pricinosus Postat Septembrie 26, 2005 Partajează Postat Septembrie 26, 2005 Oarecum in topic ...Unde gasesc si eu in bucuresti at90s2313 sau at90s2323, ca la multe magazine nu se gaseste iar la altele tre sa comanzi minim 5... si dureaza intre 15-20 zile lucratoare ????? :cry: Link spre comentariu
one Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Astea oricum nu se mai fabrica. Au fost inlocuite cu ATtiny2313, respectiv ATtiny25. Nu am citit datasheet-urile, dar probabil ca au ceva, un "fuse", care le face sa inlocuiasca exact predecesoarele lor. Cel putin asa e la ATmega8535, care il poate inlocui pe AT90S8535.Oricu, dupa cum vad, in acest moment nu prea se gasesc nici astea la distribuitorul de unde iau eu de obicei. Link spre comentariu
Vizitator sonyboy Postat Noiembrie 2, 2005 Partajează Postat Noiembrie 2, 2005 stiu compilatoarele de avr si c++??sau se descurca numai cu c???ce imi recomandati?mie unu imi plac mai mult instructiunile din c++... Link spre comentariu
bogdanm Postat Noiembrie 2, 2005 Partajează Postat Noiembrie 2, 2005 Nu stiu care sunt "instructiunile" care iti plac mai mult in C++ decat in C, dar pentru AVR iti recomand cu caldura C. Am inteles ca avr-gcc poate functiona si cu C++ daca te chinui rau de tot, dar zau ca n-are sens sa te chinui. Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 2, 2005 Partajează Postat Noiembrie 2, 2005 din cate stiu, compilatorul din AVR studio "stie" C.avr-gcc am auzit si eu ca ar fi bun, dar personal am folosit numai assembler.Mi se pare acelasi lucru, nu ai decat sa faci rutine pt. fiecare functie pe care o folosesti mai des si sa le salvezi intr-un fisier pe care il incluzi la inceputul fisierului .asm si e chiar mai bine, daca vrei optimizare maxima.Mie imi plac instructiunile din asm :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator sonyboy Postat Noiembrie 4, 2005 Partajează Postat Noiembrie 4, 2005 sa va explic...vreau sa realizez un robotel cu avr-uri nush de cate voi avea nevoie pt el care sa stie cam:-sa urmareasca o linie de o anumita culoare, care va fii luminata de leduri albe si vor fi folositi fotorezistori pt comparatie;-sa aiba 2 roti motorii independente, motorizate fiecare cu cate un motor, daca nu se accepta motorizare pe 2 roti pe acelasi ax cu cel putin o rotita ghidanta;-sa aiba senzori sa nu se loveasca de obstacole, aici nu stiu ce sa folosesc...antenute cu microcontacte sau ultrasunete, sau tot fotorezistori;-sa aprinda cate un led pt fiecare culoare pe care o urmareste...ex..urmareste o dunga rosie, aprinde un led rosu, samd pt restu , inca 2 culori deocamdata.astept idei...va rooooggggg...am nex?voie Link spre comentariu
Vizitator Ro-Bot-X Postat Ianuarie 9, 2006 Partajează Postat Ianuarie 9, 2006 Sonyboy, eu am deschis un grup de discutii pe yahoo, despre realizarea de roboti autonomi programabili. Acolo vei gasi cateva exemple si in sectiunea linkuri este un link catre un proiect de diploma in limba romana, care are ca subiect chiar un robotel cum vrei tu sa faci. Eu am putina experienta de programare in C si aproape zero in asamblare, dar stiu programa destul de bine in basic (bascom avr pt microcontrolerul tau). Pot sa iti raspund la intrebari si pe messenger. http://groups.yahoo.com/group/rombotgroup/ Ro-Bot-X Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum