Vizitator sonyboy Postat Aprilie 10, 2005 Partajează Postat Aprilie 10, 2005 aghora.....am cautat cartea respectiva la hyperion iar doamna de acolo mi-a spus ca era intradevar o carte albastra si continea ce mi-ai spus tu si ca era fff ieftina era 30k doar ca...nu mai are si m-a trimis la o alta librarie nu stiu sa iti spun cum se chema ca nu am fost eu personal ci am tr un prieten care e din buc....slabe sanse sa gaseasca si la acea librarie i-a spus doamna de acolo....cum as putea sa fac rost de ea???platesc dublu...si triplu daca are cineva sa mi-o dea...sau macar xeroxul cu toate paginile dar banuiesc ca e mai scump decat cartea in sine ...as dori cu orice pret sa o am si sa o pot studia....ma poti ajuta cu ceva??? Link spre comentariu
Vizitator sonyboy Postat Septembrie 12, 2005 Partajează Postat Septembrie 12, 2005 e vb de alta problema...am facut o laca de programare "stk200" a, am pus-o pe portul arale al comuter-ului, am lansat ponyprog, am facut caibrarea, si ce mai trebuia, si nu vrea...ii dau read memory si imi spune"device missing or unknow device(-24)"...aveti vreo idee de ce ar putea fii gresit???mentionez ca montajul e reaizat bine categoric e al 3-lea p care il fac si aceeasi chestie:(...os-u meu actual este un win xp home cu sp2...va multumesc anticipat pt atentia acordata si pt ajutor....Vik Link spre comentariu
nicu_stef Postat Septembrie 12, 2005 Partajează Postat Septembrie 12, 2005 se presupune ca la 'device' in ponyprog ai ales '90s2313' sau ce ai tu pe-acolo, cred ca merge si 'avrauto'.presupunerea nr 2 ai legat un cuartz la controller.daca toate sunt ok, verifica cu un osciloscop sau cu o sonda logica daca semalele se schimba -SCK, MOSI, MISO, RSTdaca controlerul e nescris MISO o sa fie cam '1' tot timpulmai sigur da-i o scriere si la msg de eroare da-i 'ignore' in acest timp esti cu sonda pe pini. Link spre comentariu
nicu_stef Postat Septembrie 12, 2005 Partajează Postat Septembrie 12, 2005 am uitat,primul lucru vezi daca-si face resetul-pui un instrument pe pinul RST, tensiunea trebuie sa fie aproape VCC-dai un reset din ponyprog, in acest timp vezi daca se schimba ceva pe pin trebuie sa cada la zero pt o scurta perioada de timp.eu folosesc o varianta pe portul serial, tot in XPla paralel poti modifica in BIOS tipul portului pina merge, (zic si eu)eu am avut experiente triste cu portul paralel (nu gaseai doua computere pe care sa mearga la fel) si am virat de ani buni pe serial, de la '95 pina la XP - serialul e mai standard.problema apare la calculatoarele noi sau laptop, batrana seriala a disparut, inca nu am testat cum merg adaptoarele USB - serial. Link spre comentariu
Vizitator sonyboy Postat Septembrie 12, 2005 Partajează Postat Septembrie 12, 2005 tocmai asta e problema...am un latop care nu dispune de serial...:(... o sa incerc in continuare cum m-ati sfatuit, va multumesc :ok: Link spre comentariu
Vizitator sonyboy Postat Septembrie 12, 2005 Partajează Postat Septembrie 12, 2005 poate devin iar enervant...nu vreau asta, e primul microcontroler de care ma ocup, e chiar at90s2313, dar cred ca imi scapa ceva...ei bine eu am facut montajul asta [http]mai este vre-un montaj, isavr-ul asta in care se pune microcontroleru sau terminalele alea mosi, miso, rst, sck, merg direct la microcontroler??? :oops: va mutumesc anticiat[/url] Link spre comentariu
Vizitator sonyboy Postat Septembrie 12, 2005 Partajează Postat Septembrie 12, 2005 scuze pt greseli, acolo era avrisp... Link spre comentariu
Vizitator sonyboy Postat Septembrie 12, 2005 Partajează Postat Septembrie 12, 2005 lool, ce tampit sunt, numai acum am vazut, imi cer scuze ca te-am deranjat, imi este si jena, dar nu am citit...oricum, daca stii care e continuarea care imi serveste pt schema aia, ti-as fi recunoscatot daca mi-ai da-o...multumesc mult Link spre comentariu
nicu_stef Postat Septembrie 13, 2005 Partajează Postat Septembrie 13, 2005 mosi, miso, sck si rst merg direct la pinii respectivi ai controleruluievident trebuie sa legi si gnd-ul (stiu pe cineva care a omis masa).controlerul trebuie doar alimentat si sa aiba un cuartz legat la pinii respectivi (cu doi condensatori de 22pF catre masa asa cum au mai toate controlerele). Link spre comentariu
Vizitator sonyboy Postat Septembrie 13, 2005 Partajează Postat Septembrie 13, 2005 ok, deci imi mai trebuie xtal-ul si 2 condensatori...mersi mult...o sa trec la treaba Link spre comentariu
Vizitator sonyboy Postat Septembrie 13, 2005 Partajează Postat Septembrie 13, 2005 p.s. chiar am nevoie de xtal si condensatori pe pinii respectivi???nu pot omite asta?si daca nu, ce frecventa sa aiba xtal-ul Link spre comentariu
nicu_stef Postat Septembrie 16, 2005 Partajează Postat Septembrie 16, 2005 din pacate chiar ai nevoie de cristal, seriile noi 'mega' si 'tiny' au oscilator intern, implicit merg 'singure' fara osc extern.cuartz poti pune orice frecventa pina in 10 MHz, preferabil chiar 10MHz pentru a beneficia de viteza de executie (in caz ca poate o sa ai nevoie).totusi nu mai mica de 1MHz, pt ca nu mai merge pony prog-ul.in cazul in care ai sa vrei in viitor sa folosesti seriala la greu, poti alege un cristal de 7,37 MHz, a avea erori minime in privinta baud-rate.tot o valoare mai exotica poti folosi in cazul in care vrei sa obtii riguros valoarea unei secunde, de ex 9,8304 sau precedentul 7,3728 sau 3,6864 etc. toate acestea se divid cu doi pina la o valoare care incape in 8 biti. Link spre comentariu
Vizitator sonyboy Postat Septembrie 17, 2005 Partajează Postat Septembrie 17, 2005 mda...intre timp cineva mi-a spus sa ii fac o alimentare sulimentara ca nu am tensiune pe vdd, si m-am apucat sa fac cu un stabilizator de 5v si un cond de 100uFiar cand sa o montez pe placuta imi spun...ia sa vad, totusi am sau nu tensiune pe vdd???si stau si ma uit la placuta si nu imi vine clar...nu legasem gnd-ul :oops: ...atunci mi-am amintit de ce mi-ai spus sa am grija a masa, si m-am aucat si am facut si masa, deci am renuntat la alimentare sulimentara pt ca am totusi tensiune pe microcontroler, in fine mai tre deci sa iau 2 quartz-uri de 10 si 2 cond de 22 pF... :roll: ...asta, era deci cauza pt care nu imi mergea pony prog-ul.....ms mut, o sa te anunt daca am facut ceva...aropo, daca ai un id de messenger, promit sa nu te deranjez, decat cand am nevoie:Dmersi mult amice!!! Link spre comentariu
Vizitator sonyboy Postat Septembrie 17, 2005 Partajează Postat Septembrie 17, 2005 da, si inca ceva, deci rintre calcurile pe care le am , am precizat ca am un laptop care nu mai are serial, deci trebuie sa imi fac treaba pe paralel....ca sa ma ot ajuta si de el.daca cumva din pct tau de vedere, programarea seriala e mai convenabila, sunt dispus sa vad si de aia, dar da-mi niste scheme, eventual link-uri pt avr-uri...inca o data toata stima pt ca acorzi putin timp si inceatorilor mersi!! Link spre comentariu
Vizitator yoco Postat Septembrie 17, 2005 Partajează Postat Septembrie 17, 2005 scuze , dar asi avea o schema pt tine care e pe portul paralel si merge cu PonyProg, urmeaza linku si iti urez multa bafta ! http://home.wanadoo.nl/electro1/avr/programmer.htm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum