moro Postat Martie 7, 2005 Partajează Postat Martie 7, 2005 hmm ma gandeam sa fac niste vu metre cu BA682A (cautati pe google data sheetu si gasitzi si schema standard) cu 2x12leduri si un preamplif cu tda1524a .. faza e ca mam gandit sa scap de miizeriile retzelei inca din etajele de semnal mic asa ca ma gandeam sa fac o sursa in comutatie de vreo 12V si un curent de 1.5 -2A maxfaza e ca nu prea am scheme .. daca ma putetzi ajutasi sa va cer o parere .. sursa simpla adika redresor + 7812 sau una in comutatie? Link spre comentariu
margarit2001 Postat Martie 7, 2005 Partajează Postat Martie 7, 2005 vumetrele poti lejer sa le alimentezi de la o sursa in comutatie insa un preamp/corector iti recomand sa-l alimentezi de la o sursa liniara cu stabilizare si bufferare foarte maream vazut un preamp facut de fabrica(nu-mi amintesc acu denumirea si nici pagina) si era alimentat la 2x5v cu cate un cond de 0.5F pe fiecare ramuraeu am incercat smbele variante -raman fidel celei vechi Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 7, 2005 Partajează Postat Martie 7, 2005 eu zic asa: lasa sursa de comutatie...lasa o in pace....pune un traf normal si cu un stabilizator si gata....si oricum ala 1524 e de tot kkt-ul vumetru nu conteaza cat de bune e, (la sunet) dar preamplif conteaza :!: asa ca fa ceva mai de calitate..nu cu jaful asta...(cam peste 95% din integratele astea-s false, deci..... daca gasesti ceva adevarat, da adevarat 1000% ) atunci da, da altfel...nu...si oricum nici ala nu stii daca e sau nu adevarat...oricum decat o sursa in comutatie mai bine un mic traf stabilizat...(oricum iesi mai ieftin cu mult decat unu in comutatie, si pararea mea e ca ii si mai bun...,asta daca nu vrei sa faci sursa in comutatie la TOATA statia...) Link spre comentariu
moro Postat Martie 8, 2005 Autor Partajează Postat Martie 8, 2005 margarit2001 a scris de la o sursa liniara cu stabilizare si bufferare foarte mareadika bufferare mare?mai uite eu ma gandeam sa alimentez de la un traf cu redresare si un filtraj de 4700micro si dupa care un 7812 si un cond de 100micro si unu de 100n si 100pce zicetzi de asta?pe mine la sursa in comutatie mar interesa deoarece lucreaza cu o frecventza mult mai mare decat 50hzu care il auzim noi la prizacred ca vatzi prins la ce ma refeream Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 8, 2005 Partajează Postat Martie 8, 2005 da, bun tot nu mai auzi la frecventa aia mare, da ea nu inseamna ca nu ezista zgomotul ala...si daca amplificatorul nu taie zgomotul respectiv(sa aiba filtru ca sanu amplifice la frecventa aia) atunci poate te trezesti ca se incinge ca naiba amp-ul, si difuzoarele, si nu stii dece, ca doar nu se aude nimic..... :shock: si sursa aia trebuie ECRANATA FOARTEEEEEEE bine, ca sa nu poata sa ajunga zgomotul facut de ea in amplificatoar, sau mai rau :shock: preamplificator...oricum, am vazut amp profesional, sursa in comutatie, etc, si tot avea un mic traf secundar pt alimentarea la preamplificator, reglaje, si ce mai avea el(avea telecomanda si tot era digital, si afisaj lcd)nu stiu dece au pus un mic traf, dar faptul e ca acolo era....si era o groaza de folie(ca de aluminiu) ca sa protejeze preamplificatorul, si sursa de comutatie, sa nu interactioneze una cu alta...p.s. daca gasesc poza la amp-ul ala o sa o pun, dar nu cred ca o mai am..oricum o caut... Link spre comentariu
moro Postat Martie 14, 2005 Autor Partajează Postat Martie 14, 2005 la o frecventza de 30-70khz pe care lucra sursele nu cred ca sar incinge finalii curentzii aia mari care ii suge amplificatorul ii suge in zona frecventzelor joase 50-1000hzfindca un amplificator nu cred ca ar scoate puterea maxima in tot spectrul de frecventze audio uite poate sa scoata la 1khz 300w si la 15khz 250wsi inca ceva e mai ushor sa ecranezi o sursa in comutatie decat un traf de retea normalsi nu cred ca ar bruia in halu ala o susra comutatie decat cum face un traf eventual zgomotul sursei este emis de traful(trafo choper) acela de ferita ala ii pui o folie mica de cupru in juru trafului choper si gata si in plus e mai mica de dimensiuniparerea MEAla urma URMEI sunteti deacord cu o sursa in comutatie sau nu? Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 14, 2005 Partajează Postat Martie 14, 2005 poate sa nu scoata puterea max la 30-70kHz, cate zici tu acolo, da poate scoate >100W in ex care ai dat tu.....si sunt 100W pierduti....!!!si se incing radiatoarele, putere pierduta, etc....si la fel de greu ecranezi tu ori trafu normal, ori alea de la comutatie....alea de la comutatie sunt bune PT AMP FINALE si nu pt preamplificare....!!!au multe avantaje: poti regla tensiunea care o scoate, si deci reglezi puterea care o da amp-ul, etc....nu ai cadere de tensiune...ca la trafurile normale...da la preamplificator..nu prea merge....adica marge mai bine un traf normal....cu niste condensatoare..mari...si gata....acuma fa cum vrei...oricum is banii tai care ii arunci...daca vrei sa faci sursa in comutatie fa-o pt tot amp-ul adica SI PT AMP-UL FINAL , asa merge...da altfel..nu prea.... Link spre comentariu
margarit2001 Postat Martie 14, 2005 Partajează Postat Martie 14, 2005 m-am exprimat gresit : traf->punte->bufferrare mare(adik filtrare cu cond de val mari)->apoi stabilizator (de ex 78xx si/sau 79xx)yo pun ceva de genutraf->punte de diode cu cond paralel pe ele->2200uf+ 100n +2200uf->rez de 1k/1w la masa(sa se descarce cond la oprire)->stabilizator ->1000uf+100nfiecare cu pasaricile lui da' mie nu-mi plac sursele in comutatie la audio :twisted: Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 14, 2005 Partajează Postat Martie 14, 2005 mie-mi plac, da nu pt preamplificare...pt partea finala...si in rest..perfect de acord cu tine..asta ziceam si eu... Link spre comentariu
moro Postat Martie 15, 2005 Autor Partajează Postat Martie 15, 2005 deci ce am retinut io deaici este1.surse in comutatie mai indicat ar fi pt etajele de putere si nu cele de preamplificareapropo kestia aia cu buferarea ma gandeam a fac o sursa cu un traf micutz de vreo 16W cui redresare si cu 6800micro=>7812=>6800micro=>100n=>100picooare ar fi ideal?:P Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum