Vizitator cryoterror Postat Iulie 15, 2008 Partajează Postat Iulie 15, 2008 Salutare stimatilor. Vreau sa imi pun la angel eyes-ul de pe masina un led de putere mare care functioneaza la 3,5 volti si are un consum de 1 amper. Problema mea este daca ma poate ajuta cineva cu o schema sau o parere despre un stabilizator de 3,5v / 1 A. Link spre comentariu
Vizitator Xenion Postat Iulie 16, 2008 Partajează Postat Iulie 16, 2008 Pentru a alimenta led-ul ai nevoie de o sursa de curent constant (caderea de tensiune pe el variaza cu temperatura). Uite un exemplu pentru o sursa de curent constant ce foloseste doar un stabilizator liniar si o rezistenta: http://users.pandora.be/davshomepage/current-source.htm Eu mi-am pus led-uri de 0.5W (sunt de fapt de 1W insa alimentate la 150mA) cu o asemenea sursa de curent si deocamdata (le-am montat de vreo saptamana) n-am avut probleme. Totusi la datele care le-ai prezentat o sa ai niste probleme: 1. Ai un radiator pe led? Pentru ca la peste 3W (3.5V x 1A) o sa se incalzeasca bine (si repede) si o sa se arda. Nu cred ca o sa reziste nici macar led-uri de 1W in far (tine cont ca nu ai ventilatie fortata in far si bec-ul/-urile degaja o cantitate considerabila de caldura). 2. Daca folosesti un stabilizator liniar o sa ai si mai multa caldura disipata pe el decat pe led (10V x 1A = 10W pentru 13.5V tensiune de alimentare). In cazul asta ai avea nevoie de o sursa in comutatie (de exemplu cu LM2575/2576). Link spre comentariu
Vizitator cryoterror Postat Iulie 17, 2008 Partajează Postat Iulie 17, 2008 Am incercat si eu mai devreme o sumedenie de variante inclusiv un stabilizator integrat de 3,3v dar nu prea imi convine. Stabilizatorul se incalzeste foarte tare si sincer nu cred ca va rezista foarte mult desi producatorul zice ca rezista la un consum de pana la 1,5 A iar ledul meu consuma maxim 1 A. In ceea ce priveste ledul , l-am montat pe un radiator mic si se incalzeste foarte putin. Ramane sa incerc schema pe care mi-ai dat-o tu (multam fain) si sa vad la ce rezultat ajung. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 17, 2008 Partajează Postat Iulie 17, 2008 Am incercat si eu mai devreme o sumedenie de variante inclusiv un stabilizator integrat de 3,3v dar nu prea imi convine. Stabilizatorul se incalzeste foarte tare si sincer nu cred ca va rezista foarte mult desi producatorul zice ca rezista la un consum de pana la 1,5 A iar ledul meu consuma maxim 1 A. In ceea ce priveste ledul , l-am montat pe un radiator mic si se incalzeste foarte putin. Ramane sa incerc schema pe care mi-ai dat-o tu (multam fain) si sa vad la ce rezultat ajung.pai stabilizatorul rezista la 1,5A,dar si radiatorul trebuie sa fie pe masura! Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iulie 20, 2008 Partajează Postat Iulie 20, 2008 Pentru o disipatie cat mai mica pe alimentator (si un randament considerabil mai ridicat) trebuie folosita o sursa in comutatie. De exemplu, poti folosi un LM2575 ajustabil si cu cateva componente in jur ai rezolvat problema. Am pus pe undeva un link catre o sursa de curent in comutatie.Cat despre led, o sa ai ceva probleme cu partea optica daca vrei sa-i pui si radiator Link spre comentariu
davidut5 Postat Mai 26, 2010 Partajează Postat Mai 26, 2010 off topic. Am vazut pe youtube cand cineva a facut angel pentru bmw, erau cu leduri, in total 2, avea o tija hexagonala, din plastic, transparenta, lunga de vreo 30cm pe care a indoit-o frumos la cuptor, si la capete a gaurit-o si a bagat 2 leduri,Intrebare: Stie cineva daca se gaseste pe la noi tija din-aia ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 26, 2010 Partajează Postat Mai 26, 2010 Da,e tija pt jaluzele (verticale) Link spre comentariu
davidut5 Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Paiii, eu cate jaluzele verticale am vazut toate sunt cu ata Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum