VTP Postat Iulie 15, 2008 Partajează Postat Iulie 15, 2008 Recent am utilizat cu bune rezultate o folie bituminoasa pentru reducerea rezonantelor ce apar la peretii incintelor acustice. Folia se numeste Alubond, este produsa de Den Braven, si poate fi procurata de la reprezentanta acestora. Am utilizat-o la incintele Voigt cu BM12CXA, pe peretii fara minet lipit si a dat rezultate f.bune. Folia se poate utiliza si in straturi suprapuse (2 - 4 straturi unul peste altul ) mai ales in cazul in care fata incintei este subtire. Se poate utiliza in fasii si la aparatura audio, pe capacele aparatelor, absorbind vibratiile parazite ce se transmit catre acestea. Atentie: nu mai poate fi scoasa usor de pe suprafata lipita. Comandati fasii cu latimea cat mai apropiata de cea necesara: materialul se taie greu, fiind f.aderent. In incinte BR nu modificati mult volumul facand uz exagerat. Mai multe detalii si poze pe www.netxpert.ro Succes! Link spre comentariu
Vizitator robokid Postat August 3, 2008 Partajează Postat August 3, 2008 Vopseaua cauciucata pentru antifonarea autoturismelor (Antifon/"boschet") poate fi considerata ca echivalent pentru folia respectiva? Intreb in principal datorita pretului mai scazut comparativ cu folia. Link spre comentariu
VTP Postat August 9, 2008 Autor Partajează Postat August 9, 2008 Vopseaua cauciucata pentru antifonarea autoturismelor (Antifon/"boschet") poate fi considerata ca echivalent pentru folia respectiva? Intreb in principal datorita pretului mai scazut comparativ cu folia.Are densitatea mult mai mica si capacitate de absorbtie mai redusa. Cred ca se poate utiliza cu adaos de filler (ex.nisip, praf creta) in straturi succesive. Link spre comentariu
catalin gramada Postat August 30, 2008 Partajează Postat August 30, 2008 cunosc si folosit Alubond. Cu rezultate bune se mai poate folosi emulsie bituminoasa. Se pot realiza straturi suficient de groase fara a fi nevoie de armatura, ...si nu crapa. Folosesc asta ca practica curenta la constructia incintelor.produsul este Atlas emulsie bituminoasa ...pe baza de apa... :yawinkle: dar mai sunt si alti producatori pe piata.Se gasea intr-o vreme si membrana bituminoasa laminata cu folie de Pb, acum nimeni nu mai aduce asa ceva...Poate ma ajuta cineva cu vreo informatie pe unde s-ar mai putea gasi in tara. Ms.( exclus folii de antifonaj auto ...la preturi astronomice).Unul din avantajele fololsirii de emulsii este ca, asa cum s-a spus mai sus, in ea pot fi inglobate materiale. Imi propusesem la un moment dat sa inglobez fulgi de plumb, dar n-am mai finalizat..mi se pare interesant de experimentat. Link spre comentariu
tudor Postat Septembrie 9, 2008 Partajează Postat Septembrie 9, 2008 Recent am utilizat cu bune rezultate o folie bituminoasa pentru reducerea rezonantelor ce apar la peretii incintelor acustice. Folia se numeste Alubond, este produsa de Den Braven, si poate fi procurata de la reprezentanta acestora. Am utilizat-o la incintele Voigt cu BM12CXA, pe peretii fara minet lipit si a dat rezultate f.bune. Folia se poate utiliza si in straturi suprapuse (2 - 4 straturi unul peste altul ) mai ales in cazul in care fata incintei este subtire. Se poate utiliza in fasii si la aparatura audio, pe capacele aparatelor, absorbind vibratiile parazite ce se transmit catre acestea. Atentie: nu mai poate fi scoasa usor de pe suprafata lipita. Comandati fasii cu latimea cat mai apropiata de cea necesara: materialul se taie greu, fiind f.aderent. In incinte BR nu modificati mult volumul facand uz exagerat. Mai multe detalii si poze pe http://www.netxpert.ro Succes! Multumesc pentru acest post (trebuie sa recunosc : este f. util)Daca nu deranjez va rog sa ne spuneti ce material trebuie sa avem in vedere pentru reducerea rezonantelor Categorie de materiale si eventual caracteristici ar fi OK! Dvs. ne recomandati un tip de material "Folia se numeste Alubond, este produsa de Den Braven, si poate fi procurata de la reprezentanta " Ma gindesc ca daca avem mai multe date sau recomandari putem gasi si alte metode sau materiale pentru reducerea rezonantelor Cei care se implica in astfel de proiecte poate sa posteze metodele pe care le-au gasit Va multumesc pentru atentie ! Link spre comentariu
Vizitator raducel Postat Septembrie 15, 2008 Partajează Postat Septembrie 15, 2008 Eu inca n-am folosit dar am confirmat de la un prieten, ca buretii ondulati folositi la ambalarea placilor de baza sunt buni la antifonare. In viitor cred ca o sa incerc si eu si sa spun o parere personala. Link spre comentariu
tudor Postat Septembrie 17, 2008 Partajează Postat Septembrie 17, 2008 Eu inca n-am folosit dar am confirmat de la un prieten, ca buretii ondulati folositi la ambalarea placilor de baza sunt buni la antifonare. In viitor cred ca o sa incerc si eu si sa spun o parere personala. Confirm acei bureti sunt f. buni Au un mare dezavantaj au viata scurta; in timp isi schimba calitatile fizice Dupa doi ani nu mai sunt buni de nimic si trebuiesc schimbati Hai sa mai cautam dar sa o facem cu un pic de seriozitate Va multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum