Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

kit-uri adelaida stricate

Postări Recomandate

acu pe ultimu amplificator pe care il am mai am 3 tranzistori ca pe unu l-am scos si l-am aruncat merge un canal da pe alalt am doar un tranzistor e obligatoriu ca asta pe care il cumpar sa fie facut de ON semiconductors :?:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mik

13

• csl1131

9

• aghora17

1

• ALEKS

1

Top autori în acest subiect

si apropo cam cat scoate asta de zice ca scoate 2x200W si al de 400W

ala de 400 scoate 200W in 4 ohmi...si ...poate la fel, sau mai mult :shock: in 8 ohmi....si ala de 2*200 scoate MAX 2*140 IN 4 OHMI, si cam 80-90W in 8......si asta cu 42V alimentare... :shock:
Link spre comentariu

un amplificator cu doua integrate tda7294 in punte ar suna mai bine ca aste cu tranzistori de la adelaida

:?: :?: :?: si asta ce e...:?: :?: :?: :?: :?: :?: afirmatie, sau intrebare... :?: :?: :?: nu cred ca suna mai bine....oricum 7294 e un kkt de integrat......la putere e cam la fel...da mie imi mai place asta cu tranzistori......oricum astea 7294, sub 40-50Hz nu mai functioneaza...asta cu tranzistori parca mergea si mai jos....oricum sapt viitoare pe la sfarsit sper ca am timp sa fac ceva simulari...sa vad exact cum sta treaba....
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

da tda7250 ar avea putere sa duca mai multi tranzistori legati in paralelma gandeam sa leg 4 bdx66 si 4 bdx67 adica astea legati cate 4 in paralelce ziceti ar merge

probbil ca va merge...da nu cred ca face treaba mult mai buna decat unu...oricum daca vrei sa mai cresti puterea mai pui 2 tranzistori care sa amplifice curentul dat de tda, si gata....vezi in datasheet, ca gasesti cum trebuie pusi...aaa...si tda-ul ala are la iesire numa 5mA..... :roll: asa ca trebuie tranzistori cu hfe ee mare.....aia care zici sunt buni, dar ar fii mai bine daca ai mai pune un tranzistor cum am zis eu...vezi cum is pusi, si pune-i..s-ar putea sa fii surprins ca scoate mai multa putere...aaa..si nu uita sa modifici si rezistentele alea de putere, sa le faci mai mici..ca sa nu se blocheze.... bafta, la lucru.... :d
Link spre comentariu

nu cred ca poti lega asa ceva in paralel...!!!

da in loc sa legi 2 pui niste trabz mici(de putere mica) inainte de cele de putere ca sa mai amplifice putin curentul ala, si ..gata

daca nu stii ce zic, atunci sa stii ca e ceva de genul asta :

http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 7250.shtml

vezi la pagina 9 exemplul ala ,in care vin pusi Q1 si Q2 , si cum vin pusi aia...

daca vrei ceva si mai puternic...atunci prienteaza-te pe ceva pe tranzistoare,fara integrate...(fara drivere oricum)

Link spre comentariu

Ca Q1 si Q2 ar merge 2sb1109\2sd1603 160V 0.1A 1.25w?

in principui nu vad dece nu..doar sunt tranzistori normali nu..??adica nu mos-uri, sau darlington, sau ceva...oricum. nu mai stii cam cat au beta..???oricum nu onteaza...atata timp cat au beta vreo 3-4..ca nu tre sa amplifice mult....numa de cateva ori..3-4-5 ori e de ajunns....aaa..si cam la ce frecventa functioneaza max...(nu am gasit nil de ei pe net, si dinai intreb...)pui ceva complementar "ce ai prin casa", si se foloseste la ampif audio, poti pune..de orice putere...>=0.3W , si poate un beta cat mai mic, pt ca daca pui mj11xxx atunci aia au beta deja de 1000(asa zic ei, dar hai sa zici jumate, 500, si daca mai pui cev la intrare cu beta =10 -> din cei 5mA cat scoate 7294 -> 25A la iesire...deci..mult prea mult..deci cam orice tranzistor merge...)acum nu stiu chiar nci unul sa zic ca nici unu nu imi vine im minte care sa aiba baeta cat mai mic..de obicei tre beta mare..dar acum e invers..ca are beta mare finalul....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări