Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistor pnp 400 V

Ciprian Alexandrescu

Postări Recomandate

Tot caut de 2 zile un tranzistor pnp cu tensiune maxima de 400 V,hfe>=30 si amperaj > 500 mA si nu gasesc.Va rog sa ma ajutati.Multumesc mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ciprian Alexandrescu

8

• zal

3

• Dr.L

2

• bogdanbita

1

Bu407 e NPN iar eu am nevoie de unul de curent mic in capsula to-192 de preferinta ca driver pt. niste mje-uri de putere mare.Daca nu gasesc solutia ar fi sa folosesc un tranzistor de putere pnp de 12 amperi si 400 de volti dar nici asa ceva nu este.Multumesc oricum pt raspuns :smt001 , mai caut in continuare..

Link spre comentariu

Multumesc.dar are numai 300 de volti, din acestea am gasit si eu.Am nevoie sa aiba minim 400 chiar 500 ar fi mai bine pentru siguranta.

Ce vreau sa fac ca sa intelegeti de ce am nevoie de el...Eventual daca puteti modifica schema sa scap de aceasta cerinta..tranzistori cu efect de camp nu pot folosi deoarece iarasi am gasit cu maxim 200 de volti tensiune drena-sursa.

Posted Image

Link spre comentariu

nu mai bine folosesti alta schema?un amplificator cvasicomplementar care merge la +/- 180vpoti folosi primul trz ca defazor,ii pui o rezistenta in emitor si tot din emitor comanzi etajul de jos,care va fi identic cu cel de sus(posibil sa mearga..)

Link spre comentariu

Daca poti to rog sa-mi faci o schita sau sa-mi dai o schema concreta sa o simplific...apoi sa simulez..nu am nevoie de acuratete..trebuie doar sa mearga si iesirile sa fie cat de cat dreptunghiulare..acestea vor fi modulate de o unda sinusoidala de frecventa redusa(maxim 300 hz).Defapt vreau a fac un convertor dc/ac fara transformator,prototipul de pana acuma a mers bine doar in sarcini rezistive ,nu stiu de ce transformatoarele de ferita folosite de mine toate s-au saturat din momentul modularii semnalului.Daca as renunta la modulare si as lasa unda dreptunghiulara de frecventa redusa atunci as putea folosi tensiuni mai mici deoarece valoarea efectiva e mai mare insa as capata zgomote suplimentare in consumator(motoare).

Link spre comentariu

Multumesc mult de tot...o sa-i caut....2sa1156 se pare ca este la un pret normal.Am mai gasit si alte variante..sa vedem cum ies mai ieftin.O sa continui in acest thread cu eventualele probleme la convertor daca nu iese.. :partyman:

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Poti sa cauti si KSA1156, este acelasi lucru :yawinkle: Totusi, relativ la schema, as fi optat pentru MOSFET-uri.Sursa de semnal poate fi flotanta la -180V fata de masa?Primul tranzistor nu are asigurat un regim sigur independent de sursa de semnal?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pai convertorul va transfera maxim 80 de W si nu am gasit mosfet-uri de 400 V ieftine. Sursa de semnal este un generator sinus ce moduleaza semnale dreptunghiulare obinute cu tl49, alimentarea acestora se face dintr-o alta infasurare izolata galvanic deci poate fi la orice potential fata de masa fara probleme"Primul tranzistor nu are asigurat un regim sigur independent de sursa de semnal?"Nu inteleg exact ce intrebi...te rog reformuleaza.. :smt017 .Multumesc mult pentru raspuns :smt001 .

Link spre comentariu

"Primul tranzistor nu are asigurat un regim sigur independent de sursa de semnal?"Nu inteleg exact ce intrebi...te rog reformuleaza.. :smt017

Vroiam sa zic de o rezistenta B-E la primul tranzistor, dar daca ce este inainte este ok din acest punct de vedere si totul este pe un singur modul, nu se mai pune problema...Succes!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări