Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiune mare la prize in reteaua Electrica Sud

Vizitator yglos

Postări Recomandate

• Răspunsuri 519
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pitesti ora 23:40:236V~ garantez ca aparatul masoara corect (nu cred ca am masurat mai putin de 230 in ultimii 3 ani)ieri au venit "indienii" si au schimbat contorul, acum am rahat electronic.intrebare de noob:cum e cu sursele in comutatie la contoarele electronice? contorizeaza mai mult?

Link spre comentariu
Vizitator yglos

farad: ai dreptate cu protectia la supratensiuni. In Bucuresti-Dr taberei punctele de transformare noi sunt gindite pentru U nom = 230 V caci niciodata nu am avut sub valoarea respectiva in ultimii ani.In Militari punctele de transformare sunt gindite pe tensiunea de 220 V. Din cauza asta e ok.Deocamdata aparatura din casa a "rezistat" cu bine datorita faptului ca unele-s cu surse in comutatie iar combina frigo si clima sunt probabil gindite din fabrica pentru 230V, insa am si un congelator arctic mai vechi care e gindit pt 220 V ! Protectiile din punctele de transformare declanseaza la o tensiune mult prea mare. Teoretic ele trebuie sa fie reglate la 242 V adica maximul admis prin contractul de livrare !!!

Link spre comentariu

Pai in romania ar trebui schimbata cam toata reteaua...cine ar investi si cine ar executa? Mai bine baga aia mari banii in buzunar si gata...noi ramanem la mila voltului

Si a varului sau Herz :rade: De executat se poate face ca doar nu se face gratis firmele de electrica abia asteapta astfel de lucrare (chiar firma la care lucrez a depus o oferta).De investit in vestul tarii s-a investit urias chiar daca stalpii si sarma e aceeasi posturile trafo s-au modernizat.Dar depinde cine a preluat zona(cum spuneam intr-un post anterior sunt mai multe firme)Asa ca saru'mana nene Volt si la mai mare nene Herzule.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator daddy2285

Salutare baieti!Nu le am cu "retelele"220V ETC Va intreb ca fapt divers cum functioneaza un creion de tensiune?se atinge cu degetul capatul creionului si nu patesti nimic de ce?Ms pt raspunsuri!

Link spre comentariu
Vizitator daddy2285

ok atunci cum aflu faza cu creionul de tensiune,in acelasi timp sa fiu in deplina siguranta!De fapt cum se utilizeaza in conditii de sigurantza acest creion?Ms mult!

Link spre comentariu

sa fii pe un covor electroizolant cu ceva incaltat , eu l-am cam folosit in toate conditiile , si incaltata doar in ciorapi pe covor , sau in picioarele goale pe gresie (acolo am simtiti ca ciupeste dar nu grav). nu cred ca are ce sa se inatample dar acuma depinde de creion( cine stie ce mai baga chinezii in creioanele de tensiune :speriat ) eu pur si simplu pun varful creionului pe cablu vare vreau sa il verific si ating cu degetul capatul lui

Link spre comentariu

Ce v? speria?i a?a? Însu?i becul cu Ne izoleaz?. Pe acela?i principiu e construit? ?i lampa de test ptr 10 sau 20kVca ?i n-am folosit niciodat? m?nu?i, cizme sau galo?i electroizolan?i. Cu cît vei fi mai izolat fa?? de p?mînt, creionul sau testerul va indica mai slab.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări