Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiune mare la prize in reteaua Electrica Sud

Vizitator yglos

Postări Recomandate

Pe la mine (Marsani/ Dolj, la 50 km de Craiova) ziua sunt in jur de 230-235 V la priza. Noaptea dupa 11-12 am masurat si 252 V.Acu 3 luni mi s-a ars siguranta principala si i-am chemat pe cei de la electrica sa o schimbe(era sigilat patronu) si le-am zis despre problema cu tensiunea mare, la care unu din ei a raspuns scurt, citez "Nu ar trebui sa fie asa" si au plecat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 519
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

ca electrician (nu angajat electrica)pot spune cateva lucruri:1-electrica angajeaza pt retele 10% electricieni si 90% rapandule care nu stiu sa deosebeasca voltii de wati dupa simbol2-in loc sa foloseasca aparate de masura digitale in posturile trafo folosesc niste panarame mai batrane ca bunica de prin 70 care bineinteles ca sunt decalibratechestia asta mi se intampla des sa masor 210v sau 250v.cel mai grav este cun tensiunea trifazica pe retele din care se conecteaza consumatorii monofazici casnici adica fazele sunt asa de dezechilibrate ca nici sfantu'amper nu le aduce pe drum drept iar ei in loc sa le echilibreze muta consumatorii de pe fazele slabe pe cea mai tare ca sa compenseze pana se duce naibii si aia.Pt electrica zona dobrogea numai vorbe de bine (adica de alea despre mama rude de gradul unu boli incurabile si trimiteri spre stramosi)

Link spre comentariu

Eh, la mine la munc? au adus echipamente Siemens refuzate probabil de Congo, trafo auxiliar a venit legat ptr 400Vca. Sigur c? la anumite ore s?rea de 410 ?i dup? multe plîngeri, conducerea a constatat c? nu e mare greutate s? se mute 6 ploturi pe traf ca s? avem 380V. :bataie

Link spre comentariu

din cate am citit pe aici, se pare ca eu sunt privilegiat...in dumbravita, la aproape 1km de timisoara, am 221V pe 2 din faze, si 223 pe a 3-a faza, masurat cu multimetrul digital. :da

electrica a fost cumparata de mai multe firme din mai multe tari.cei din partea de vest si centru au avut noroc ca i-au preluat nemtii si se stie ca astia daca e sa faca un lucru il fac cum trebuie.parte de sud si dobrogea au fost preluate de italieni si astia sunt cam ca romanii.adica las-o ma ca merge asa.in ritmul asta ma intorc la opait si lumanari.ca m-am saturat sa-mi tot repar aparatura prin casa.si chestia cu recuperarea daunelor de la electrica e cu dus si intors ca tre sa-i dai in judecata si sa demonstrezi ca a fost din vina lor
Link spre comentariu

Ups-ul meu zice acuma ca sunt 217v la priza , cam dupa ora 1 creste pana la 235 , ceea ce acum este bine , acum vreo 3 saptamani aveam si 150v la priza cateva ore pe zi , de abea reusea ups-ul sa-mi aduca tensiunea la 220v. Dupa care , intr-o seara am vazut 254v , cand iar se straduia ups-ul sa-mi tina tensiunea la vreo 230v. Singura solutie care am gasit-o: sa cumpar un ups mai mare , care sa-mi tina mai multi consumatori prin casa. :nebunrau:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări