zal Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Aseară au oprit cei de la intervenţii o fază în cartier, direct din trafo de zonă. Aveau de cîrpit un cablu pe stradă. Comic a fost că o parte din vecini aveau tensiune, alţii plus cutia cu maimuţe a Erdeeshului - nu. Eu aveam, doar 197V şi nu mi se mai aprindeau neoanele prin casă. Restul funcţionau bine, mai reci ca de obicei. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 M - a amuzat termenul " carpit " , daca n-a fost folosit cu intentie , sau chiar daca deliberat , arata intr - un cuvint o intreaga stare de fapt ... probabil carpeala va deveni , daca nu este , emblematica , cel putin pentru distributia de energie ... A , sa nu uit ...237 V ca. ... Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 la mine noaptea(pe la 4) ajunge pe la 242v Dar se pare ca mai traiesc! Link spre comentariu
gaby Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Un nou record, 259 V ! Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Si esti bine? Ar trebuie sa le faci o sesizare ceva la smecherii astia! Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Ce sesizare să mai facă? Nu se uită nici dracu pe ele, iar la telefon... tot aseară am asistat la discuţii libere, fără CNA... mai să-şi ia reciproc neamurile decedate, alea vii şi alea nenăscute în organe. Pe scurt, ăla de la birou a zis că nu-l interesează. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Sesizarea aia se numeste AVR si disjunctor automat diferential cuplat la modulul de protectie la supratensiune. Daca reusesti sa prinzi linie la dispeceratul lor atunci ti se spune ca "se lucreaza", punct si de la capat, ton de ocupat.242V.@gaby: fa rost de un transformator de 230V la 24V si 10A (trafo iluminat scara are cam 500W si scoate cam 20A) si leaga-l in montaj de autotransformator coborator. Asa o sa ai cu 24V mai putin. Face acelasi lucru ca un AVR de 3kW dar cu tensiune fixa de coborare si este mai rezistent la scurtcircuit. Link spre comentariu
Vizitator costi07 Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 E bine totuși că răspunde cineva și vorbește politicos.În vara lui 2011 mi-a răsouns la telefon un individ în stare de ebrietate. 214V @Favorit(București) Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Mai mult de 247V n-am prins. Problema e ca s-au facut carpeli din start, improvizatiile ajunsesera la rang de legitate pe vremuri. Mi se ardeau letcoanele in cateva ore, degeaba varfuri long life...E cum nu se poate mai rau, de pierdut pierd tot saracii. E un lux sa fii sarac. Cei cu bani isi iau becuri economice la 30-150lei bucata, si alea rezista. Pensionarii iau in cel mai bun caz becuri economice no name sau becuri cu filament care tin cat tin. Economia merge pe seama prapaditilor taxabili si impozitabili. Faptul ca probleme din astea ajung pe forumuri si raman de regula inecate acolo e grav. Internetul e cea mai ieftina forma de defulare cu posibilitati de control aproape nelimitate. E bine sa nu ne defulam pentru ca de platit e posibil sa platim. Mereu se va gasi un tovaras "din sistem" care sa sara asa, ca anonimul, si sa-ti dea lectii de electricitate ciclul gimnazial. La fel e si in domeniul IT, cand acelasi cetatean nenorocit e vinovat! Ai antivirus, update-uri care papa din banda, ai varsat ceva in laptop, poate l-ai scapat pe jos samd. Ca roman cat de cat adaptat, stau cu Rombat-ul in biblioteca, imi ia cateva secunde sa trec pe alimentarea de urgenta. Nu fac aici morala, dar cu totii purtam o parte din vina, incepand cu seful de scara care da 10lei la depanator si liftul se strica la cateva zile, continuand cu vecinul care sudeaza, taie pereti si sar sigurante samd. O privatizare frauduloasa a unei firme care furnizeaza electricitate, gaz e doar varful iceberg-ului.E plina tara de notariate, oare de ce? Si de ce nu negociem contractele? Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Nu negociezi contractul fiindca nu ai argumente sa - l refuzi ... ma refer la argumente care sa impresioneze furnizorul , alternativa e sa nu ai energie electrica de la el ... crezi ca - l ustura un abonat in minus ? .... se fac zilnic mii de debransari pentru neplata ... la tastatura totul e simplu , mai ales cind arde becul deasupra si sursa PC -ului suge din energia neconforma ... realitatea e un pic diferita , statul si cei de la butoane nu pierd niciodata in mod semnificativ ... Eu am folosit un logger sa vad cum evolueaza " reteaua " ... mai bine sa nu comentam , are si alte maladii , armonici cu amplitudine nepermisa , etc. ... am vorbit cu un fost coleg de liceu , ajuns destul de sus in piramida energiei ... mi - a spus ca sint naiv ... Concluzie ( a mea ... ) - furnicile nu negociaza cu elefantii ... Link spre comentariu
Vizitator costi07 Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 În contract sunt clauze privind calitatea energiei? Întreb pentru că nu am văzut unu' până acum.Dacă da, poți face reclamație(la OPC?!) cum că nu sunt respectate clauzele contractului.Dar problema este legislația din România și ce consideră instanța probă. Mai exact trebuie să dovedești că măsurătorile sunt corecte și au fost efectuate la adresa la care este făcut contractul.Cu alte cuvinte, totul spre a descuraja furnica.L.E.Pentru a reuși să facem ceva trebuie să fim cât mai mulți care să punem piciorul în prag. Însă nici așa nu avem siguranța că se v-a schimba în bine, dovedit recent.. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Care picior ? ... Care prag ? Nu sint despagubiti nici cei cu consumatorii " prajiti " de greselile de manevrare ... Aia cu becurile economice e o manareala UE , trei sferturi si ceva din glob folosesc clasice cu incandescenta ... or fi USA prosti ? ... las la aprecierea colegilor de forum ... idem fludor fara plumb ... etc ! Trebuie bagati banii in buzunarul unor firme ... prin legi date de europarlamentari care stiu cite nimic din toate domeniile ... Link spre comentariu
Vizitator acer1491 Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 De ceva timp se pare ca exista un fenomen:Electrica Sud incearca sa compenseze lipsa de putere de pe linii nu prin investitii cum ar fi normal ci prin...Marirea tensiunii pe linii. De ex: acasa in Bucuresti,Dr taberei am intre 232-244 V iar la tara in jud Calarasi am intre 240-259 V ! Daca in orase se respecta la limita contractele de furnizare 220V -15% +10%, la tara e jale...pocnesc congelatoarele si altele...Sunt curios daca e o situatie singulara la mine sau e generalizata pe tara...Scrieti si voi valorile masurate si zonele oraselor unde sunteti ca sa facem o comparatie...ONESTI - 205 V la 18:40 Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 I s-ar putea da peste nas gigantului daca o firma ar avea chestiile alea doua care dau curaj si sa scoata pe piata un "logger" care sa supravegheze reteaua ca si parametri si cel mai important lucru sa fie autorizat metrologic (si de catre electrica). L-ai montat in tablou si, pe baza acestuia, poti sa-i faci pe aia de la electrica sa cante ca sopranele.Lasand gluma la o parte, daca poti sa-i amentinti cu penalizari (si cu finalizare la penalizari) atunci se va rezolva ceva. Mai simplu, daca s-a ars televizorul de 2000 ron si aparatul "spune" ca a fost supratensiune, electrica plateste altul nou fara drept de apel. Cred ca s-ar vinde acest aparat ca painea calda si electricienii autorizati sa-l monteze nu vor face fata la comenzi.@costi07: tinand cont ca electrica este stat in stat poti demonstra acest lucru, ca nu a fost respectat contractul (unde scrie de penalizari) ? raspunsul este extrem de simplu: nu. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Gigantului nu poate sa - i dea nimeni peste nas ... ( a se citi statului ... ) ... daca - ti aduci curent la poarta , pe proprie cheltuiala - proiect , materiale , manopera , aprobari , spagi , etc . ... devine proprietatea R ( Enel ) dupa racordarea la retea ... in ce tara mai o fi asa ? ... monopol natural si consumatori captivi sint termenii care ar trebui sa incheie aceasta discutie ... apropo , poate cineva sa ne descrie cum a cistigat o batalie cu R ( Enel ) ? ... ceva semnificativ ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum