Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiune mare la prize in reteaua Electrica Sud

Vizitator yglos

Postări Recomandate

• Răspunsuri 519
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

88

• Dr.L

47

• The Stressmaker

46

• gauss

20

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La mine inca nu au inceput sa mi se arda aparatele, insa am vecini carora le bubuie becurile, schimba condensatori la pompe la 2-3 zile, un TV ars. I-am indemnat sa sune la electrica, cred ca deja s-au strans cateva plangeri.Ce mi se pare suspect e motorul de la frigider...la nivelul maini pare a avea in jur de 60-70 grade.

Link spre comentariu

Pai lumea se mai si culca, mai opreste TV, PC, statii de lipit, nu ca noi, masuram tensiunea la miez de noapte. In noaptea de Anul Nou, sunt curios cum este. Cine are chef atunci de asa ceva ? :ras:

Link spre comentariu

eu de anu nou n-am avut curent de pe 31 dec 2011 ora 20:00 pana pe 1.01.2012 ora 15:00 ca au furat sigurantele din tablou de coltu strazii si sa vezi frig in casa ca nu mergea centrala .. , iar pe timpul iernii trecute 180 - 190 V si tocmai ce schimbase transformatorul pana sa dea zapada ,i-am chemat pe cei de la electrica deoarece centrala declansa sub 200 V au venit cei de la electrica la sesizarii insistente au masurat cica aa e ok :ras: dar o sa vorbim totusi sa dea o treapta mai tare de la transformator :ras: de cand stau aici ,a schimbat electrica 7 transformatoare in 8 ani de cand m-am mutat aici :ras:in octombrie face 1 an de cand au schimbat transformatorul , poate iar cedeaza :ras:

Link spre comentariu

Dr. Led, PC-ul da, i-l scot din priza noaptea, iar TV-urile cand plec de-acasa le scot si pe ele din priza, nu ramane decat frigiderul si daca s-ar putea... Au fost destule cazuri de variatii de tensiune peste 250-260V cat s-a masurat pe aici si sa intamplat ca instantaneu sa se opresca curentul, iar revenirea acestuia se facea in suturi, fapt care ma obliga sa scot totul din priza, pana la momentul potrivit. Asta cand eram acasa...

Link spre comentariu

frantuzu_lan, păi în toată partea de sud a capitalei, s-a apucat ENEL de ''modernizări'', cică la vreo 8000 de posturi (mai corect zis branşamente).

A se citi: întrerupători de 250A cu siguranţe de 400A, cabluri normale acolo unde-i consum exagerat şi alte prostii cu care a venit în cap un inginer italian, ce proiectează după manuale de la ei, nu verifică pe teren ce există în realitate la noi. Urmarea e că unele au şi luat foc.

---------------------------

Acum la 00:40 am 230V, deci încă în limita de +5%, fiind oră tîrzie.

De fapt, la servici ziua e în jur de 10,2kV, iar noaptea nu trece de 10,6kV. Cam aceeaşi toleranţă.

Link spre comentariu

anu trecut au schimbat bransamentele vechi , iar cand a cazut anu trecut transformatorul 18 ore a durat pana au dat drumu din nou , iar la fata locului au venit 2 echipe separate una de la electrica si una de la nu stiu ce firma ca numai se ocupa ei de schimbat o amestecatura si au zis ca e made italia transformatorul "cica" sa vedem dupa ce face iar 1 an si sa vina frigu sa bage astia consumatori sa vezi atunci distractie iar :ras: .Daca ei in 8 ani de cand stau aici au schimbat transformatorul de 7 ori :ras: unu singur a tinut 2 ani in cap.Asta iarna daca eu aveam 180-190 V care sunt aproape de transformator circa 150 metri da ma gandesc la ceilalati care sunt la o statie de tranvai ca de exemplu :ras:Ps: de cand m-am mutat aici decat motorul de la frigider a cedat o singura data ,cand a fost 140 V asta prin 2006- 2007 numai retin exact.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări