Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiune mare la prize in reteaua Electrica Sud

Vizitator yglos

Postări Recomandate

• Răspunsuri 519
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

88

• Dr.L

47

• The Stressmaker

46

• gauss

20

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tensiunea este normala si are variatia zilnica datorata comportamenului uman (noaptea scade consumul si creste tensiunea de retea). Nu se poate mentine tensiunea constanta atat timp cat consumul este foarte variat in timp si reteaua nemodernizata. Cei de la electrica stiu asta si de aceea regleaza tensiunea "cu un plot mai sus" ca sa compenseze caderea de tensiune pe cabluri pana la ulimul consumator plus ca asa, aparatele rezistive consuma mai mult ceea ce este in avantajul lor si dezavantajul consumatorilor.@radud5: "caderile" acelea din grafic pana la 210V au fost scaderi de tensiune sau caderi de tensiune?

Link spre comentariu
Vizitator costi07

Eu spun că e peste 230V, cu excepția dropurilor și a zilelor de 25, 27, 28, 29 iunie și 1, 3, 4, 10, 15, 16, 18, 22, 23, 25 iulie când a coborât pentru o perioadă mai mare, gen maxim 2 ore, sub 230V dar fără să scadă sub 220V . Mă gândesc că e pe lângă un transformator.

Curios ce s-a folosit pentru înregistrarea datelor.

Detalii cu dropurile:

http://img831.imageshack.us/img831/7028/drop2i.jpg

http://img442.imageshack.us/img442/1549/drop1y.jpg

L.E.

Drop1, a fost o perioadă în care nu s-a înregistrat valoarea tensiunii.

http://img703.imageshack.us/img703/7548/drop1xf.jpg

L.E. 2

Observăm chestii interesante.

http://img862.imageshack.us/img862/9907 ... arcina.jpg

Link spre comentariu

The Stressmaker - tensiunea de 210V a fost scadere de tensiune ptr o scurta perioadacosti07 - pentru înregistrarea datelor pentru inregistrarea datelor am folosit Voltcraft Energy Logger 4000 - perioada în care nu s-a înregistrat valoarea tensiunii a fost cand am decuplat watmetrul de la retea - intradevar am transformatorul de joasa la 50m

Link spre comentariu
Vizitator costi07

Lângă trafo și totuși un maxim de 248,5V.

Curios ce tensiune aveau cei de lângă trafo atunci când aveam 256V la priză(nu am poză cu valoarea respectivă) și plus de asta fiind și capăt de linie.

Nu am mai monitorizat tensiunea deoarece nu prea am mai stat pe acasă iar la noua locație nu am multimetru.

Credeam că s-a folosit ceva de genu', am avut ocazia să butonez unu' în laboratoarele facultății. Impresionantă jucărie.. și scumpă.:nas:

Link spre comentariu

Cred ca nu aveau timp sa masoare fiind ocupati cu scoaterea aparatelor din priza pe motiv ca fumegau sau cu telefoanele pe la service-urile de reparatii.

Link spre comentariu

Pacat ca cei care vand stabilizatoare de tensiune nu au si cate un autotransformator reglabil 0-250 volti c.a. Cred ca in felul acesta poti poti verifica la fata locului daca stabilizatorul se incadreaza in tolerantele din prospect. As fi curios daca s-a jucat cineva cu acest autotraf (0-250v c.a.) sa verifice cat de bine isi face treaba de exemplu un stabilizator de tensiune cu relee, adica la o tensiune de intrare de cca 180 v urca tensiunea la 220-230 v nu mai mult si daca la intrare baga 250 v coboara tensiunea la 220-230 v.

Link spre comentariu

Mai ţine minte cineva, că pe tv-urile Sony din anii 90, ultimele făcute de mînuţele lor, scria ceva de genul 80-270V?

Nu numai Sony...aduceti-va aminte de batranul B3EE de la Panasonic
Link spre comentariu

Practic, se puteau folosi oriunde pe planetă, poate şi în spaţiul cosmic, dacă extratereştrii au reţea. :rade: Oare de ce nu au continuat, şi pocnitorile de azi abia rezistă? Urît din partea lor. :bataie

Link spre comentariu

Le-au facut in anii '90 , ca sa penetreze si piete inchise pina atunci , gen Europa de Est ... O sursa cu un ecart asa mare de tensiune de intrare e clar ca e mai bine facuta , cu rezerve de proiectare si functionare ... de aceea ajungeau rar la depanatori ... Dupa niste ani , au aparut economiile ... Sony si Panasonic produc in Ungaria , Polonia , etc . , pentru 220-230 V ... nu e bine sa te plictisesti de electrocasnice si electronice , din motive usor de intuit si binecunoscute ... la fel de binecunoscute si usor de intuit sint motivele pentru care nu au " aterizat " si la noi producatorii ...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări