Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiune mare la prize in reteaua Electrica Sud

Vizitator yglos

Postări Recomandate

• Răspunsuri 519
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am luat la comp prelungitor cu protectie de la magazin de calculatoare. APC (American Power Conversion) este prelungitorul. Foarte bun. Are pe el si 2 leduri (unu indica tensiunea si altu pamantarea daca e buna). Odata s-o luat curentu si o revenit brusc si iara o picat (chestie de cateva milisecunde) si s-o auzit un poc in prelungitor si am crezut ca n-o sa mai mearga da o mers :smt001 . Cred ca atunci o activat protectia sau ce o avea el pacolo prin el. :smt004 . Foarte util unu. Decat sa imi arda procesoru sau sursa sau altceva prin comp... :weedman:

Link spre comentariu

Targoviste ora 19:25 tens retea 235,8V masurata cu Mastech my68.Evident m-ati facut curios si am pus aparatul pe priza cam mare tens,Zal de curand am avut un LCD pus pe UPS din ala cu "termometru"(afisaj) facut zob.Nu mi se pare o solutie buna ,mai repede un stabilizator si daca vrei si ups adaugat dupa. :smt025

Link spre comentariu
Vizitator electronica aplicata

ce se poate face ca tensiunea sa ramana constanta? adica sa nu depaseasca limita de 230 v. ce as putea folosi? :smt017

eu cred ca te complici cam mult!!!!!!!!! :rolleyes:
Link spre comentariu

eu am tot facut sesizari la e-on bacau de mai bine de un an, pentru ca aveam fluctuatii, si in general tensiunea era de 185 V. Pentru centrala electrica am cumparat un stabilizator, am inlocuit neoanele deoarece nu functionau la aceasta tensiune, iar de multe ori nu-mi functioneaza montajele. E si o parte buna:) in caz ca faci vreo greseala, tensiunea e mai mica si curentul de asemeni.

Link spre comentariu

in Pitesti cartier Trivale tensiunea e "bunicica": 230 -235V . am masurat cu mai multe aparate si diferenta dintre ele e maxim de 1V . depinde de perioada zilei .probleme nu prea am avut cu tensiunea pe retea. in schimb nu-s ce are iluminatul public ca la mine la geam se defecteaza mereu, au venit baieti de la electrica au refacut toata instalatia si au pus bec cu lumina portocaliu (cred ca este pentru ceata) si au garantat ca nu se mai strica dupa trei luni iar nu mai merge.

apropo de prelungitoarele cu protectie are cineva mai multe date despre prelungitorul modular de la SC Relee SA de la Medias. (caut o schema) http://www.relee.ro/photo/products/Prel ... 283230.jpg

Link spre comentariu

in Pitesti cartier Trivale tensiunea e "bunicica": 230 -235V... in schimb nu-s ce are iluminatul public ca la mine la geam se defecteaza mereu, au venit baieti de la electrica au refacut toata instalatia si au pus bec cu lumina portocaliu (cred ca este pentru ceata) si au garantat ca nu se mai strica dupa trei luni iar nu mai merge...

Pai cred ca ti-ai raspuns singur la intrebare. S-o fi gasit un sef fara multa gindire de la filiala locala, care a dat ordin sa se ridice tensiunea trimisa in retea, ca asa a citit el in prostiile redactate de secretarele de la ministerul de resort. Au copiat unii fara sa gindeasca noile norme europene (care nu impun nimic, numai se ocupa de calitatea energiei distribuite), asa a aparut noua tensiune de 230V, in loc de traditionala 220V efectiv.Bine ca nu au copiat de la australieni sau canadieni, ca ne trezeam cu 240V efectiv la prize si 250-255V in gol si mai schimbau si frecventa. :smt021
Link spre comentariu

Timisoara, ora 9:40, 221VPentru calculatoare, echipamente de retea .. modemuri, routere etc, chesti sensibile la variatii de tensiuni si la tensiuni prea mici, merge un ups cu regulator automat de tensiune.Tensiunea in retea trebuie sa fie 230V parca de la intrarea in UE ... nu conteaza ce scrie in contractul de acu multi ani.

Link spre comentariu

un prieten are un centru de imprimare, fotocopiere etc. si 5 calculatoare plus alte echipamente electronice. calculatoarele sunt puse pe doua UPS-uri (o sursa ups-uri la trei si cealalta la doua). sunt momente ale zilei in care incep UPS-urile sa tacane parca e concurs de relee ! am masurat reteaua si avea variatii de 215-235Vam auzit de la un electrician ca in lunile de iarna (consumul creste exagerat) se creste frecventa retelei ! (nu stiu exact cu cat dar nu cred ca depaseste 60Hz) pentru a face pata consumului. stie cineva daca asa este ?

Link spre comentariu

am auzit de la un electrician ca in lunile de iarna (consumul creste exagerat) se creste frecventa retelei ! (nu stiu exact cu cat dar nu cred ca depaseste 60Hz) pentru a face pata consumului. stie cineva daca asa este ?

E oarecum amuzant ce spui... Vrei probabil sa spui ca se apropie de 50 Hz... Majoritatea problemelor apar acum din proasta distributie in tablourile de medie tensiune. Sunt legate alandala pentru ca multi consumatori si-au declarat puterea consumata mult sub real, sau nu au actualizat. Si intra de multe ori compensarea automata si gata, ai 245V la priza. Costel
Link spre comentariu

In mod normal dupa aderare tensiunea standart e de 230v si 390-400v trifazic.Fregventa e de 53-55Hz.ca sa iti dai seama precis masoara tensiune si de e 224-5 atunci esti la aproximativ 50 Hz. :smt006 Dar in zilele de sarbatoare tensiunea creste si poate ajunge pana la 245V. :rolleyes:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări