The Stressmaker Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 @pop_ady44 : aceea diferenta este caderea de tensiune, in majoritate, in reteaua electrica a locuintei dv.. Daca vreti sa va convingeti masurati direct dupa sigurantele din tabloul electric si apoi intr-o priza de pe circuitul cu priza resoului si apoi faceti comparatia.Azi la munca erau 229V cam pe la pranz ("normalul" este de 245V - 250V).Acum la mine acasa sunt 235V masurati cu un mavo35. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 Caderea poate fi si pe firele care alimenteaza apartamentul Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 Posibil, dar caderea de tensiune este prea mare ca sa fie de la partea de alimentare de la retea. De aceea am mentionat masurarea tensiunii la tabloul electric. Daca este instalatie pe aluminiu (intenc) atunci orice este posibil. Link spre comentariu
indy666 Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 Astazi la ora 17:30 pe priza de unde era alimentat si boilerul(era in functiune) am masurat 235-237Vac.La intreruperea alimentari boilerului tensiunea a crescut la 244-246Vac.Acum (22:35) masor 230Vac. Link spre comentariu
Vizitator cyp Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 245 Vac acum la ora 18:52 in municipiul BUZAU , nu-mi fac griji decat pentru placa electronica din centrala termica ARISTON , care cred ca o sa coste ceva daca se arde , de altfel toate becurile in momentul in care se apropie durata medie de viata a acestora , bubuie fara nerusinare , (instalatie electrica facuta de mine anul trecut pe cupru , prize 2,5 si becuri 1,5 ) Link spre comentariu
zal Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Trăieşti ca-n Canada. Link spre comentariu
Vizitator gae Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 fratilor,sunteti cumva obsedati de bagat bornele multitesterului in priza sau este un nou hobby si eu n-am aflat inca? Link spre comentariu
H Robert Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 Uni dintr noi avem aparate se senzibile la variatii mari de tensiune, si e important pt noi sa verificam parametrii energiei electrice, inainte de conectarea la retea a diferitelor aparate.Si inca ceva aici pe forum exista o comunitate a electronistilor si ne place sa discutam multe chestiii legate de electronica, electrica. Link spre comentariu
Vizitator gae Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 e bine daca uni(i) aveti aparate senzibile (poate sensibile) la variatii mari de tensiune (si eu care credeam ca la variatii mari de tensiune sunt sensibile aproape toate aparatele electrice) ,totusi nu duce-ti in extrem si in ridicol aceste discutii,mai util ar fi tot ce tine de creare ,cercetare, depanare, impartasirea din experienta proprie in domeniul electronicii ,etc.Fara suparare! Link spre comentariu
H Robert Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 Toate aparatele sunt sensibile la variatii de tensiune,dar unele au o toleranta mai mica sau mai mare,acest topic nu este dus la extrem si la ridicol, exista pe forum cateva topicuri duse la extrem si la ridicol, dar acest subiect nu se incadreaza in ridicol. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 totusi nu duce-ti in extrem si in ridicolPentru a vă vedea şi propriile greşeli de ortografie, nu numai pe ale altora. Timişoara, 226 V şi 218 V (în estul şi sudul oraşului, măsurat cu Protek 505, respectiv DU-20, aproximativ la aceeaşi oră). Link spre comentariu
Vizitator gae Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 atunci spor la bagat in priza bornele multitesterului,daca altceva n-aveti ce face Link spre comentariu
Dr.L Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 Cum plec un pic,cum apar diversi care chiar n-au ce face si comenteaza aiurea,nu-i asa,gae ?Ai grija ce scrii,daca vrei sa ramai pe forum Link spre comentariu
The Stressmaker Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 @gae: nu exista cenzura, dar iei warn pentru offtopic. Si daca imi place sa-mi violez prizele cu tatorii de la multimetru atunci este problema mea (mavo-35 are tatori mai lungi si mai grosi). Este un topic despre o simpla comparatie a tensiunii intre diferitele zone ale tarii. Aceasta tensiune de retea uneori poate influenta negativ aparatele din gospodarie si userii care citesc pot sa-si faca o idee cam cum oscileaza tensiunea la ei in zona, din ce s-a scris aici.238V acum la mine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum