Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiune mare la prize in reteaua Electrica Sud

Vizitator yglos

Postări Recomandate

"Un reactor e f scump si e si strategic,care mama ei putere sfortoasa mai ocupa o zona cu un reactor...care poate fi detonat.Asta e politica si cu independenta energetica e politica economica.".......Un reactor NU se detoneaza NICIODATA...vezi Cernobil ! Din punct de vedere al poluarii radioactive e mai tragic decit zeci de bombe atomice ! In explozie se formeaza tot felul de "ciudatenii" care au timpul de injumatatire de sute si mii de ani !...o arie extinsa trebuie parasita si izolata , din nou vezi Cernobil ! Reactorul este destul de scump...dar nu intr-atit incit sa nu merite sa-l faci...problema principala este combustibilul...care nu are pret...are circuit dirijat si supus politicului international si cartelurilor producatorilor !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 519
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nasol ptr mulţi, din cîte citesc pe aici. Posibil ca acele trafo noi montate să fi fost intenţionat reglate pe o tensiune de ieşire mai mare din 2 motive: fie media tensiune din primar e mai scăzută, fiind la un capăt de linie prin judeţ, fie trafo e mai slab ca putere şi ptr a nu mai scădea tensiunea mult la prize în momentele cu vîrfuri de consum.Tensiuni exagerate la prize duc sigur la defectarea diverselor aparate de prin casă. Mă refer aici mai mult la sculele audio şi electrocasnice. Sigur că majoritatea celor cu surse în comutaţie ar trebui să reziste, însă nu e obligatoriu. Cele cu trafo suferă din plin...Cazul 1: aparate la mîna a doua, solide, aduse din vest, producţie anii 80...2000. Cam 90% sînt pe 220V, excepţie unele produse în orient şi care pot fi ''universale'' să aibă pe trafuri prize de 240V şi care se pot adapta. Ce te faci cu un tuner sau amplituner digital dacă trafo din ele e numai ptr 220V şi care trebuie să stea permanent în priză că altfel pierde memoriile după un timp? Cazul 2: aparate noi, producţie de mîntuială (indiferent de firmă), cică ptr 230V şi care se încing în draci la 220V. Economia de materiale nu au inventat-o chinezii sau turcii, dar ei au dus-o pe noi culmi.Nu pot să nu mă gîndesc şi la meşterii din echipa de intervenţie zonală, care plictisiţi de umblat pe coclauri să rezolve reclamaţiile, or fi umblat la ploturi zicînd în sinea lor ''lasă că vă dăm noi tensiune, să vă săturaţi''. :sparge:

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

salut am citit mai tot topicu cap coada , foarte interesant , si eu am avut probleme cu tensiunea iam chemat pe cei de la electrica , la mine apareau caderi bruste de curent ca si cum unu ar suda continuu zi si noapte , initzial am crezut ca am vreun vecin mai harnic si se joaca cu electrodu ,dar am observat ca tensiunea fluctueaza permanent timp de 2 zile la orice ora , am chemat baietzii de la electrica si mau mutat pe alta faza din traf ,fara sa vada de ce si cum si care ar fi problema ,eu am banuit un contact imperfect la vreo sigurantza in punctul de transformare , ei nici nu sau sinchisit sa se duca la traf chiar daca era la 100m , acum totul e bine am 225-224 , ora 17:51 . am sa mai revin cu noi tensiuni :dans:

Link spre comentariu

Simbata,06.11 ,ora 19 ,Darmanesti-Arges:intrerupere (numai pe faza mea).Venit echipa ,intervenit,revenit tensiune-135...138 volti.Sunat din nou,venit echipa (nu aveau incredere in masuratoarea mea ),au masurat si ei-142 volti.Plins reciproc pe umar -eu tensiune mica la priza ,mare la timple ca nu-mi mergeau decit becurile cu filament,ei ca au dotare slaba ,etc (au venit cu Toyota Hilux).Pina la urma au "descoperit" cauza: au venit orasenii acasa si toti se incalzesc electric.In zile lucratoare 170-200 volti.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

N-am mai intrat demult pe aici dar vad ca probleme sunt si in multe alte zone..Pe la noi s-a stabilizat tensiunea ( 219-231 ) masurata in mai multe luni de zile dar...a crescut frecventa pe la 54.E posibil sa fie eroare de aparat de masura, tocmai de aceea va rog sa masurati si pe la voi.Daca e posibil sa scrie cineva din sectorul 6-Buc care e alimentat de acelasi CET Vest avem aceasi frecventa...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări