Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Montaj intre chitara si placa de sunet

Vizitator dr00py2nd

Postări Recomandate

Vizitator dr00py2nd

Buna , am inceput sa caut o solutie sa scot bruiajul care imi apare atunci cand folosesc chitara bagata in line in la placa de sunet , m-am uitat pe forumul chitaristilor si cineva a propus o schema "buffer" intre chitara si placa de sunet pentru a "adapta impedanta" nu stiu daca e corect spus asa , va cer parerea si eventuale corecturi pentru montajul asta micut , atasez schema electrica .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Metallman

1

• Ciprian Alexandrescu

1

Dapinde de cauza zgomotului.Daca auzi brum(50 sau 100 hz) ai o bucla de masa iar acel buffer nu ajuta,ar ajuta un izolator galvanic.Daca auzi zgomot de fond datorita castigului prea mare al placii de sunet e suficienta o retea de rezistoare.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

A cam trecut ceva vreme si posibil ca ai rezolvat problema...Din cate observ in schema aia... nu o sa ai decat un castig de gain datorita lui J201 care abea se poate gasi.La noi in niciun caz nu cred ca o sa faci rost de asa ceva iar pentru el nu gasesti echivalent.Adica sunt "echivalente" dar suna mult mai soft decat acest J201. Cel mai apropiat ar fi 2N5457 desi le-am incercat pe ambele, acesta din urma suna foarte soft in special daca folosesti distors. Mai pe romaneste, distors-ul nu mai are 'cohones'. Pe clean nu se simte diferenta cu urechea...Posibile cauze:1. chitara este ceva romanesc... iar din toate cele romanesti pe care le-am testat si auzit... nu cred ca a fost vre-una sa nu aibe cat de mic zgomot de fond (in functie de pozitia comutatorului de ton / selector doze).2. foloseste un cablu ecranat de calitate si cat mai scurt... de preferat sa nu treci de aprox. 2m.3. depinde si de placa de sunet...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări