Vizitator flavian Postat Iulie 15, 2008 Partajează Postat Iulie 15, 2008 30 metri AWG20 si 30 metri AWG16La icpe am dat deja un mail dar nu mi-au raspuns.Eventual sa mai insist la un telefon. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iulie 15, 2008 Partajează Postat Iulie 15, 2008 Neaparat la telefon, este mai rapid si poti discuta la obiect.Ing. Ioan P?UNA Tel: +40 21 5893480 Link spre comentariu
Gerula Postat Iulie 19, 2008 Partajează Postat Iulie 19, 2008 Mai nu stiu la ce dimensiuni si ce geometrie iti trebuiesc dar eu cred ca ai putea face asa:Iei teflon, duci schitza la strungar si el in prelucreaza ca nvelis pentru firul tau.Acum pentru Cu argintat gasesti in aparatura radio mai veche. De exemplu pe la radioamatori pe forumul lor ...Se folosea in Radio pentru ca (cred eu) curentul la frecventa inalte circula mai mult pe la suprafata conductorului si argintul e bun conductor.Dar in orice aplicatia am gasit, grosimea nu e critica. Adica (cred eu) poti pune fir mai gros, mai subtire sa nu fie.Adica sa depasesca o anumita rezistenta minima. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iulie 20, 2008 Partajează Postat Iulie 20, 2008 30 metri AWG20 si 30 metri AWG16 Asta inseamna 30m de 0,8mm si 30m de 1,3mm (diametru) Ce strungar poate realiza o izolatie de 30m lungime din teflon?Neaparat dintr-o singura bucata. In cel mai bun caz teflonul se comercializeaza la bare de 6m lungime. Acum pentru Cu argintat gasesti in aparatura radio mai veche. De exemplu pe la radioamatori pe forumul lor ...Se folosea in Radio pentru ca (cred eu) curentul la frecventa inalte circula mai mult pe la suprafata conductorului si argintul e bun conductor. Pentru realizarea de bobine se folosesc bucati de maxim 2-3metri, asa ca recuperarea de bobine nu este o solutie. Iar cei ce au cumparat cupru argintat nu au luat mai mult de 10-15m, tot de la firme care comercializeaza asa ceva din State sau din Germania. Si mai ramane problema cu izolatia. Dar in orice aplicatia am gasit, grosimea nu e critica. Adica (cred eu) poti pune fir mai gros, mai subtire sa nu fie.Adica sa depasesca o anumita rezistenta minima. De exemplu la bobinarea transformatoarelor, grosimea sarmei conteaza, daca este mai subtire nu se obtine curentul necesar din infasurare iar daca este mai groasa nu mai incape numarul de spire calculat in carcasa. La realizarea bobinelor de radio se pleaca de la o anumita inductanta necesara a bobinei si dupa formulele de calcul se obtine numarul de spire, diametrul bobinei si grosimea sarmei. Alta sarma, alte calcule, alta distractie. Insa are nevoie de sarma izolata in teflon pentru realizarea unei bobine care sa multiplice tensiunea de 220v pana la 2000v sau mai sus si teflonul este materialul indicat, deoarece tensiunea de strapungere intre 2 spire alaturate izolate in teflon este mult mai mare decat daca se foloseste izolatie de email. Trebuie cupru argintat pentru a creste randamentul montajului, deoarece argintul are pierderi mai mici decat cuprul. Aici nu este vorba de manufacturarea unei bobine, este vorba de cumpararea unui cablu realizat industrial care sa indeplineasca cateva specificatii foarte stricte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum