Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fir de cupru argintat cu izolatie teflon

Vizitator flavian

Postări Recomandate

Vizitator flavian

Am nevoie pentru un bobinaj de fir de cupru argintat cu izolatie de teflon.Firul trebuie sa fie monofilar si am nevoie de el pentru un bobinaj de voltaj mare (220V) si frecventa inalta (50 000Hz).Aveti idee unde pot cumpara asa ceva ? In Brasov am incercat la magazinele de piese electronice dar nu am avut succes.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Am nevoie pentru un bobinaj de fir de cupru argintat cu izolatie de teflon.Firul trebuie sa fie monofilar si am nevoie de el pentru un bobinaj de voltaj mare (220V) si frecventa inalta (50 000Hz).Aveti idee unde pot cumpara asa ceva ? In Brasov am incercat la magazinele de piese electronice dar nu am avut succes.

la parametrii astia 220 si 50kHz nu stiu de ce ar trebui izolatie, emailul e destul de bun, dar nu e treaba mea.fir din asta am vazut chiar langa brasov, la ghimbav, la fabricuta aia de material volant, habar nu am daca mai exista.eu am fost acu ceva vrema, si am vazut fir din astea folosite la cablajul elicopterelor, cupru argintat plus o izolatie dubla din doua feluri de plastic (probabil unul de teflon). tin foarte bine minte ca firul astfel blindat era extrem de rigid si nu a corespuns deloc scopului meu (diverse conexiuni pe placutele de montaj) asa ca a ajuns la gunoi.
Link spre comentariu
Vizitator flavian

Daca te referi la fabrica de avioane si elicoptere de la IAR Ghimbav, atunci nu stiu daca pot rezolva ceva.Banuiesc ca ei foloseau pentru productie proprie, dar nu vand asa ceva pe piata.Alte idei ? Ma gandeam ca poate prin Bucuresti sa fie pe undeva o firma specializata pe asa ceva...

Link spre comentariu
Vizitator flavian

De miez am facut rost. Facusem si de fir, dar furnizorul a masurat gresit. Pana repara greseala ma intrebam daca as putea cumpara din romania firul.Sa inteleg ca nu am sanse sa gasesc asa ceva pe la noi ?

Link spre comentariu

Deci nu vrei sa ne spui si noua despre ce e vorba? Am inteles, este ceva secret.

Dar atunci cum de e publicat aici: http://www.free-energy-info.co.uk/Chapt10.html ?

Mai sus este capitolul 10 pe care nimeni nu poate sa-l reproduca dar ce e descris in primele 9 capitole sigur e mai usor de facut, cred ca s-a bagat deja in productie dar se vinde numai pentru armata USA sau pentru liga masonilor.

:weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman:

Revenind la topic:

Sa inteleg ca nu am sanse sa gasesc asa ceva pe la noi ?

Sanse sa gasesti asa ceva pe la noi mai sunt, sanse sa mai si functioneze cum pretind autorii sigur nu sunt!

Primele filmulete despre masini care merg cu apa au aparut prin anii 50.

Idea nu e rea dar... e prea frumoasa. Nu vreau sa dezbat daca se poate sau nu.

Am o singura intrebare:

Oare cum se face ca nici acum, dupa 60 de ani, nimeni nu fabrica masini care sa mearga cu apa?

Link spre comentariu

In mod sigur exista cablu cu izolatie teflon in Ro, dar mai rar cu fir plin.Este utilizat in aplicatii profesionale, acolo unde fiabilitatea este determinanta si/sau unde trebuie sa functioneze la temperaturi ridicate.Un exemplu este tehnica aero si unele amplificatoare de RF de mare putere. De la asa ceva am eu, si probabil ca muuulti km de asemenea cabluri au ajuns la reciclatori, dar niciodata nu am vazut cu fir plin. Cu fir plin se utilizeaza la unele cabluri coaxiale cu aceeasi destinatie (ex: RG-142), dar acestea sunt imposibil de utilizat la ce ai tu nevoie (izolatie groasa, cablu extrem de rigid)...

Link spre comentariu

Putei vedea aici aplicatia daca chiar sunteti curiosi:http://forum.softpedia.com/index.php?sh ... &p=4881056

Wow!Asta e mai interesanta ca cealalta: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=74&t=19826&st=0&sk=t&sd=a&start=30Vad ca s-au facut chiar unele progrese, atit pe plan mondial cit si pe plan national.Mie mi-a placut si aia cu magneti dar s-au luat la cearta si injuraturi si s-a terminat brusc! :smt022
Link spre comentariu
Vizitator flavian

Nu pricep de ce unii au bucuria copilareasca de a posta chiar cand nu au nimic de spus.Tot ce vreau e un cablu. Un fir de cupru argintat cu izolatie de teflon. Nimic mai mult.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări