Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O lamurire va rog cu un alimentator.

Postări Recomandate

Buna vreau sa realizez alimentatorul din imagine si am ramas in suspans cu transformatorul de retea, adica nu prea inteleg cum vine bobinat traful de retea. Adica vin 2 bobine separate a cite 30 de volti, sau se poate cu o singura bobina adica sa nu se intrerupa infasurarea. Si pe cele doua ramuri care intra in punte ce tensiune o sa am? tot 30 de volti sau 60? ca dupa cum se vede si in schema voltajul final va fi 40 volti. La cel cu 2 x 20 de volti va fi facut separat pe un alt miez, si aici este necesar 2x20 de volti? ca releul este alimentat la 24 de volti. Scuzati mesajul si sa nu luati in nume de rau dar cu transformatoare chiar nu am avut dea face pina acuma. Multumesc celor care ma vor ajuta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

La cel cu 2 x 20 de volti va fi facut separat pe un alt miez, si aici este necesar 2x20 de volti? ca releul este alimentat la 24 de volti. .

eu nu ma prind de ce iti trebuie inca un transformator sau inca o infasurare pentru comanda unui releu. poti sa faci protectia aia cu ce releu gasesti si sa-l alimentezi dupa rezistentele de 5W , inaintea stabilizatoarelor de microfon, sau numai dupa una si masa pt un releu de tensiune mai mica, cu inca un zener si un BD suplimentar alimentezi ce releu gasesti cu o bobina care sa ceara un curent rezonabil
Link spre comentariu

Eu am vrut sa ma tin de schema data fara modificari prealabile. In orce caz nu ma deranjeaza un transformator in plus, numa ce n-am inteles de ce trebuie si la releul ala de 24 volti infasurari de 2 x 20 de volti. Eu am sa fac pentru el o singura bobina de 20 de volti. Oricum multumesc la toti pentru raspunsurile primite. Daca mai am nelamuriri am sa revin.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări