Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor tca5500 :)

ionut_sasa

Postări Recomandate

am nevoie de putin ajutor am realizat si eu un corector de ton cu un tca5500 si nu stiu de ce sursa de tensiune am nevoie ma ajutati putin ?? PS inca nu lam folosit si as vrea sa nu il fac praf din prima de ce sursa am nevoie de 12 sau 9 volti si trebuie filtrata sau nu vreau detali si chiar o schema :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Metallman

3

• Sandu Magnatu

3

• adicontakt

2

• ionut_sasa

2

da despre asta e vorba doar ca nu aveam notat tensiunea de alimentare , in caz ca folosesc unul de 9v ar avea ceva ??? si nu trebe filtrata sau ceva ??

Ce are tensiunea cu filtrajul ???????

Sunt doua lucruri diferite !!!!

In audio TOATE alimentarile trebuie sa fie filtrate , altfel asculti 50Hz.

Orice circuit electronic cand il alimentezi cu alte tensiuni ,decat ce scrie proiectantul in datasheet, nu mai obtii parametrii pentru care au fost proiectate .

Link spre comentariu

intradevar trebuie pusa tensiunea data de producatori! totusi la unele merge ajustata tensiunea! faptul ca tu vrei sa pui la 9 volti poate fi incercat! circuitul nu se arde( periculos e daca pui mai mult de 12 v). in reglajele de corectii de ton trebuie neaparat sa filtrezi tensiunea (unii spun ca un condensator de 1000 mcro e destul de bun , eu recomand de la 4700 micro) de asemenea e bine sa o stabilizezi

Link spre comentariu

Un transformator de 9V curent alternativ este de ajuns.

Dupa punte vei avea 12V (dupa formula: 9*1.41 unde 1.41 este radical din doi).

Pui niste condensatoare de filtraj si cam asta e tot, fara mari pretentii.

Mai poti pune si niste regulatoare de tensiune 7812 respectiv 7912.

Exemplu de schema:

Posted Image

In cazul in care folosesti schema cu 7812/7912 - poti folosi linistit si transformator de 12V alternativ.

In cazul in care schema ta nu necesita alimentare diferentiala... scoti din schema partea cu 7912 si folosesti doar 7812.

Daca nu te descurci poti da un PM linistit :)

Link spre comentariu

Am un amplificator cu tda1521 si are nevoie de alimentare simetrica. Am un traf de 15v pe la 4A. As putea sa fac schema de mai sus sa alimentez amplificatorul? Amplificatorul are pe el 4 diode de 3A, are ceva daca alimentez cu DC? sau ar trebui sa schimb diodele cu 1n4007? Din cate stiu io 7812 si 7912 scot 1A nu? Amplificatoru consuma 2A la maxim da nu conteaza. Io vreau sa testez amplificatoru numa. :supz:

Link spre comentariu

Scoti 7812 si 7912, C5 si C6 pentru ca nu ai nevoie de ele si oricum cele doua regulatoare sunt intr-adevar de 1A.Acele diode de pe amplif de 3A sunt foarte bune.Nu trebuie decat sa legi direct traful la el daca e asa cum spui tu.Deci practic nu ai nevoie deloc de schema asta.Diodele 1N4007 nici nu se discuta.Sunt de 1A. Le lasi pe cele pe care le ai.Din cate observ, poti alimenta tda1521 cu tensiune continua de la 7.7V pana la 20V.Cu transformatorul tau de 15V... vei avea cam 21V dupa acele diode. Doar pentru test nu ar avea ce problema sa fie pentru 1V in plus.Dar sa nu-l forjezi... doar testezi :)Spor la testat :)

Link spre comentariu

Ar trebui atunci sa faci rost de un transformator cu tensiune dubla (2x15V)... adica 4 fire iar cele din mijloc le legi intre ele (va fi masa - GND).Dar daca totusi vrei sa si mai asculti pe acest amplif muzica... ar fi ideal sa faci rost de un traf 2x12V

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

am nevoie de putin ajutor am realizat si eu un corector de ton cu un tca5500 .....

Daca ai realizat montajul :31 si ai cablajul desenat,te-as ruga daca poti (si daca vrei)sa-l trimiti si mie ca vreau sa fac si eu acest corector.Am CI si restul pieselor le gasesc sigur prin "cutii". Vreau sa "modernizez" un batran amplif A-350 la care s-au uzat potentiometrele. :53 Sau poate are altcineva cablajul montajului (desenat intr-un program) si ma poate ajuta.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări