Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

de unde mai gasim cuarturi?

Vizitator doi

Postări Recomandate

Vizitator doi

intreb pentru ca am auzit ca romquartz nu mai e. si tocmai acum m-a apucat pe mine cheful de facut transvertere. si am nevoie de cuarturi de 22, 38.66, 43.33, 44.88 MHzsurse alternative, idei, ceva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MiniTehnicus

2

• yo3ihg

1

• AC DC

1

Cristalele din comert sunt la valori standardizate pentru aplicatii uzuale (gen 10,7 - 8,86 - 3,579).Pentru un cristal pe o frecventa "speciala" iti ramane doar solutia unei comenzi la un producator - cu un pret pe masura - sau o droaie de anunturi sperand ca cineva il are prin borcanul cu "cioburi"si nu ii este lene sa-l caute. De obicei, lenea se contrabalanseaza cu o suma care pleaca de pe la15 RON in sus. Cristalele pe 22 MHz au fost comandate in trecut si de FRR la romcuart, este posibil sa existe incadisponibile.

Link spre comentariu

Pentru quartz de 22mhz se poate inlocui cu unul de 11mhz care este uzual si se gaseste la mai multe magazine on-line.Pentru 38,66 se poate folosi 38.65926 MHz si pentru 43,33 -43.3333 MHz si 44,88 - 11.225000 MHz.Astea sunt disponibile la un magazin din afara, am comandat alte piese si astept sa ajunga.Dupa ce ajunge pachetul vreau sa mai fac o comanda si atunci le putem combina.Pe mine ma intereseaza trimeri de 1-6pf pentru un transverter in 1,2Ghz, oscilatorul este realizat cu 96Mhz dar se gasesc quartz-uri de 48MHz.

Link spre comentariu

Am citit intr-un nr. mai vechi al rev. Radiocom. si Radioamatorism ca firma Romquartz a pierdut doar spatiul de productie , iar masinile v-or fi preluate de alta firma si puse in functiune.Nu s-a mai auzit nimic

Link spre comentariu

Am discutat la telefon acum cateva luni cu persoana care are utilajele si este vorba ca in toamna sa inceapa productia.Ramane de vazut daca se intampla asa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări