Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitionare pc

Vizitator ppaul

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bmwh548

4

• EmyRulz

2

• paul14

2

• djdansmart

1

Top autori în acest subiect

Ia-ti mai bine un procesor mai nou din seria E2xxx. E cam la aceeasi bani si sa nu te induca in eroare frecventa mult mai mica, este mai performant decat P631. Daca vrei poti sa ii faci si overclock dar nu recomand daca nu stii.

Link spre comentariu

Inca mai exista Pentiumuri pe piata?Mergi linistit pe un E2180...sau daca bugetul e cam mic mergi pe E2160. Placa de baza e ok...in bugetul ala nu cred ca intra altceva. Pacat ca stie doar DDR667.Renunta la placa video fanless...nu mai e ca pe vremea MX, FX5200 cand placile erau destul de ok cu un simplu radiator. Ca o idee...cele mai multe placi video in service au racirea pasiva, lucreaza la temperaturi de 70-80 de grade de obicei in jocuri si cedeaza...Daca vrei neaparat modelul ala pune si un ventilator sa bata pe ea (poti sa-l pui si la 5v va fi suficient).Nu ai prea specificat bugetul...dar sa nu te astepti la performante extraordinare de la sistem, placa video e destul de veche. Am avut 7300GT varianta pe AGP si stiu ce poate. PS: overclockul devine din ce in ce mai usor de realizat. Poti ridica linistit un E2180 la 2.5GHz fara sa ridici tensiunea cred...daca te intereseaza ma documentez rapid si iti spun. Nu mai e povestea cu procesoarele care se ardeau ep capete. Astea noi daca se supraincalzesc intra in throtling (isi scad viteza pana la o limita suportabila de temperatura). In privinta sursei...intr-adevar ar tebui sa te gandesti serios la o sursa buna. In bani putini mergi pe Chieftec 400-450w (eu am modelul de 400w pentru un Barton care a vazut si 2500MHz reali, un x1650pro cu alimentare suplimentara, 2 placute de ram, 2 harduri, dvdwr). Poti merge si pe Sirtec de 430w...se invart cam la acelasi pret.

Link spre comentariu
Vizitator ppaul

m-am gandit la un e2180 sau poate un e2200. dar amd la performante, pret asemanatoare?alta placa video?calculatorul nu as vrea sa depaseasca 1000 ron.

Link spre comentariu

m-am gandit la un e2180 sau poate un e2200. dar amd la performante, pret asemanatoare?alta placa video?calculatorul nu as vrea sa depaseasca 1000 ron.

Nu cred ca sunt mai bune AMD-urile, si asta ti-o zice cineva care are numai AMD-uri. Mergi cu incredere pe Intel, singurul moment in care AMD a reusit sa fie mai bun a fost atunci cand a integrat controllerul de memorie pe cip(adica la seria Athlon 64). Dup-aia Intel a preluat din nou "conducerea".
Link spre comentariu

E putin offtopic dar te contrazic...vezi generatia skA de la AMD vs sk478 de la Intel. AMD-ul castiga cam in toate testele (in afara de Quake...joc optimizat puternic pentru Intel din cate tin eu minte).In momentul de fata AMD nu prea merita la capitolul procesoare. In schimb au scos niste placi video foarte ok la capitolul pret/performanta (generatia 4000). Din pacate nu intra in bugetul tau o asemenea placa video (cel mai ieftin 4850 se invarte pe la 600 de lei in momentul asta).

Link spre comentariu

E putin offtopic dar te contrazic...vezi generatia skA de la AMD vs sk478 de la Intel. AMD-ul castiga cam in toate testele (in afara de Quake...joc optimizat puternic pentru Intel din cate tin eu minte).

In momentul de fata AMD nu prea merita la capitolul procesoare. In schimb au scos niste placi video foarte ok la capitolul pret/performanta (generatia 4000). Din pacate nu intra in bugetul tau o asemenea placa video (cel mai ieftin 4850 se invarte pe la 600 de lei in momentul asta).

si asta nu te pune pe ganduri???

iD e faimoasa pentru motoarele lor grafice care faceau cel mai tzapan proc la ora respectiva sa gafaie disperat!!!

oricum, la ora actuala, motoarele grafice sunt mai interesate de puterea subsistemului grafic al placii video, aka ce stie chipsetul sa faca, ce functii suporta hardware, cat ram video se aloca pentru stocarile locale de texturi si alte alea, si inca o gramada de chestii pe care nu le-am retinut exact, si mai putin de performanta sistemului in sine (cpu si RAM)!!!

poti spune fara sa gresesti ca avand o placa video ultima generatie in sistem, e ca si cum ai avea un sistem suplimentar inclus in sistemul de baza, si care se ocupa numai de afisarea datelor pe monitor (compara sistemul de baza, aka frecvente procesor, marimi RAM, latimile de banda, cu aceleasi caracteristici date ale placii video...)

Link spre comentariu

Depinde...uite cazul generatiei 4000 de la ATI...overclockul la procesor se simte imediat in jocuri. Uite aici la ce ma refer: http://forum.crazypc.ro/showthread.php?t=8963

Pana la asta nu am vazut imbunatatiri considerabile la performante cand se facea overclock la procesor...in sfarsit au inceput sa se gandeasca la sistem ca la un ansamblu in care componentele depind una de alta.

Link spre comentariu

@Mifty in '96 cand Id a lansat Quake( a se traduce anul cand Carmack a lansat primul motor 3D) nu prea existau pe PC-uri acceleratoare 3D.Asa ca din motive obiective procul facea tot.Si pana chipset-ul placii video s-a numit GPU au mai trecut ceva ani.Oricum Carmack a fost genial :).

Depinde...uite cazul generatiei 4000 de la ATI...overclockul la procesor se simte imediat in jocuri. Uite aici la ce ma refer: http://forum.crazypc.ro/showthread.php?t=8963Pana la asta nu am vazut imbunatatiri considerabile la performante cand se facea overclock la procesor...in sfarsit au inceput sa se gandeasca la sistem ca la un ansamblu in care componentele depind una de alta.

Chestiile astea se stiau de mult.In mod normal cand iti iei o placa video trebuie sa iei in calcul si ce procesor ai.Degeaba iti cumperi un evga gtx 280 superclocked daca ai un A64 3000+.La fel si din punctul de vedere al procului.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări