Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul, sau cat se poate despre LME49810 :)

Vizitator bluebit

Postări Recomandate

salutari ia uitati-va un pic aici !!!daca tot e sa se faca cablaje , (parca ma-s baga si eu) , as opta pentru un amplif complet , protectii si toate cele , eu unul am probat corectorul lui zal ( multumim domnule zal),pe un montaj din asta , este super ok , binenteles este doar pererea measpor la mesterit icon_jook

Link spre comentariu

Văd că schema originală lucrează pe o impedanţă de intrare total ieşită din normal, ca să mă exprim frumos. Asta-nseamnă că sursa de semnal trebuie să aibă impedanţă şi mai mică de ieşire. Era mai corect cu 22-100k, dar probabil că nu suportă integratul valori normale, sau e proiectat ptr amplifuri de calculator, deci de ce să riscaţi o modificare radicală a schemei cu tot cu impedanţă?Ptr adaptarea corectorului Baxendall în bucla amplifului, aş merge pe valorile recalculate ptr o impedanţă de intrare de 10k, că e apropiată de cea originală şi se găsesc uşor puţometri de 10k. Totuşi un cond de intrare de 1uF e ridicol, ampliful nu va avea joase, puneţi un cond de 22uF.

Link spre comentariu

salut domnule zal am construit din curiozitate acest amplificator , am scimbat rezistentele alea de 8k2 , am pus altele de 47 k pe intrare , (si da condesatorul de pe intrare este de 4,7 micro ),am pus corectorul de la ampliful de 100W , nu am pus rezistena de 100 ohmi si condensatorul de 22 pici , integratul functioneaza si pe impedante decente , acum nu stiu cum arata pe un osciloscop , dar de auzit nu se aude rau , ce ma deranjeaza , este zgomotul de fond cam maricel , cu sau fara potentiometru pe intrare , in rest se poate construi un amplificator decent . Mai nasol e daca reusesti sa arzi integratul si trebuie sa-l schimbi ,,,,, dar asta e alta poveste respect maxim icon_jook

post-25976-139829424871_thumb.jpg

Link spre comentariu

sau posibil ca sursa de semnal sa nu fie adaptata corect din punctul de vedere al impedantei

salut wally ,

zgomotul de fond despre care vorbesc , fasait mai degraba ,(sai zicem "zgomotul siliciului " , absent dealtfel la ampliful lui zal ,) este prezent si in schema originala ma refer la rezistentele alea de 8k2 , nu e sesizabil doar daca bagi urechea in difuzoare ,

defapt producatorul spune in datasheet :

The overall gain of the amplifier is set by resistors RF and Ri

for the non-inverting configuration shown in Figure 1. The gain

is found by Equation 4 below given Ri = RIN

and RF = RS

.

AV = RF / Ri (V/V)

For the LME49810 the gain

should be set no lower than 10V/V. Gain settings below 10V/V may experience instability.

http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lme49810.pdf

deci nu zice nimeni ca nu merg si alte valori pentru acele rezistente

acum am ascultat si cu schema originala , si modificata , fara corectii varianta cu 47k este net superioara

sursa de sunet este un cd-player pioneer

respect maxim

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări