Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul, sau cat se poate despre LME49810 :)

Vizitator bluebit

Postări Recomandate

Acum 20 ore, maxente a spus:

Salutari la toata lumea.

Mai are cineva panaramele astea de integrate ? A mai incercat cineva ceva cu ele ?
Eu mai am cate ceva din fiecare LME, de pe vremea cand dadea national/TI pomana la saracii entuziasmati, myself included :rade:si ma gandeam sa fac ceva cu ele, poate chiar ceva mai ciudat fata de variantele ''uzuale''
Vreo idee de ceva schema are cineva ?
Vad ca au cam disparut unele atasamentele din anii trecuti.

Si tu mai Maxente le hulesti?

Le-ai incercat inainte sa le cataloghezi?

Link spre comentariu

Nu sunt sigur ca s-a dorit a fi o forma de denigrare a lor, nu ar avea motive, datele din pdf sugereaza niste performante excelente ( probabil mult peste partile clasice simple de atac cu tranzistori ). 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Mircea Crisan a spus:

Si tu mai Maxente le hulesti?

Le-ai incercat inainte sa le cataloghezi?

Eh na !

Pai cum sa le hulesc cand am deja un amplif facut cu LME48910 varianta "clasica" ca sa zic asa, si suna chiar foarte bine.

Vorbeam asa mai la caterinca.

Ma gandeam, ca la celelalte integrate sa le trag o alta varianta de schema, ceva mai iesit din comun fata de  variantele clasice.

Am eu ceva in cap momentan, dar mai caut.

Si as vrea sa fac in asa fel, daca s-o putea, sa folosesc acelasi cablaj pentru toate cele 3 variante.

Link spre comentariu

Acum 15-20 ani, un fost coleg de forum, Lupulroz, a testat toate aceste integrate în mai multe configurații. Cel mai bun rezultat auditiv l-a oferit varianta cu bipolari, comparativ cu variantele mos-fet sau darlington. Evident, astea sunt doar niște păreri.

Link spre comentariu

Thermaltrak sunt bipolari normai cu o dioda montata intern foarte aproape fizic de pastila de siliciu a tranzistorului, pentru a masura rapid si precis temperatura jonctiunii ( in vederea superdiodei ). 

Nu are legatura cu performantele audio. 

Cum am spus si anterior, prea multe nu ai ce sa variezi astfel incat sa obtii performante diferite/mai bune la el.

Cel mult poti jongla putin cu compensarea pentru a personaliza intr-o oarecare masura raspunsul in frecventa, si eventual poti umbla la amplificarea in tensiune pentru a obtine o reactie negativa mai mare ( cu amplificare mai mica ).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări