Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul, sau cat se poate despre LME49810 :)

Vizitator bluebit

Postări Recomandate

Leco ai spus tu singur ca biasul este permanent indiferent de semnal...

Posted Image

Este rusinos ca nu ai curajul sa iti recunosti greselile. Sa-ti fie rusine si ca deformezi cele spuse de mine. De aici incolo chiar ma tin de cuvant pentru ca postarea asta a mea arata cel mai bine eroarea ta, deci nu mai insist cu alte raspunsuri ci pur si simplu citat dupa fiecare postare a ta, pana in momentul in care vei scrie ca ai gresit. ITI PROMIT!

Link spre comentariu

Simularea nu greseste la astfel de lucruri banale.

Curentul care apare la tine pe osciloscop este curentul prin sarcina. Ia fa sa arate pe osciloscop (nustiu cum, ca nu ma pricep sa masor curenti cu osciloscopul) curentul care trece printr-un tranzistor final (sau toti la un loc daca siguranta aia e pusa doar pt etajul final) si sa vedem daca atunci cand tranzistorul nu conduce are un curent de zero amperi sau un curent de "bias" amperi.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu
Vizitator bubulake

Leco, te asigur ca nu sunt nici-o clona a numanui. Am avut userul asta pe forumul vechi si s-a dus. De atunci eu nu mi-am mai facut cont, am urmarit forumul doar asa in treacat

Frate, tu de cand faci amplificatoare nu ai priceput nimic din ele, atat de habarnist esti

Am vazut ca ai fost prieten cu Victor, aveai un mare avantaj sa mai inveti cate ceva de la el

Nici pe Victor asta nu il inteleg cum de te-a tot tolerat, eu imi smulgeam parul din cap sa stiu ca vb cu unu care habar nu are si mai e si incapatanat

Cum dracu ai facut frate amplificatoarele alea cand tu nu pricepi cum functioneaza un transistor ????

Vezi ca si in filmuletele alea de pe YT te-au facut de rahat

Eu in locul tau as baga capul in pamant si as incepe sa studies, ce prea te-ai facut de rahat in fata tuturor. Ar trebui sa iti pui mari semen de intrebare cand muti de pe forum iti spun ca habar nu ai

Editat de bubulake
Link spre comentariu

Posted Image

Este rusinos ca nu ai curajul sa iti recunosti greselile. Sa-ti fie rusine si ca deformezi cele spuse de mine. De aici incolo chiar ma tin de cuvant pentru ca postarea asta a mea arata cel mai bine eroarea ta, deci nu mai insist cu alte raspunsuri ci pur si simplu citat dupa fiecare postare a ta, pana in momentul in care vei scrie ca ai gresit. ITI PROMIT!

Eu am scris ce am avut de scris, daca ai citit bine, daca nu, sa fii sanatos!

Deci curentul de bias trece prin ambii tranzistori, nu doar prin unul in regim de push pull.

Trebuia completat cu o virgula  sau cu "ca", acolo am gresit.

Deci curentul de bias trece prin ambii tranzistori, nu doar prin unul, in regim de push pull.

Deci curentul de bias trece prin ambii tranzistori, nu doar prin unul ca in regim de push pull.

As mai completa sa spun ca biasul in momentul cind tensiunea "de lucru" apare in montaj, adica finalii lucreaza, este "pe rind" la fiecare final, in contratimp, tranzistorii bipolari intr-un amplificator lucreaza in curent nu in tensiune, in tensiune primesc doar nivelul de tensiune Vbe pentru deschidera usoara cit sa avem bias.

bubulache, rostul tau aici care este?

Urmaresti de foarte mult timp forumul dar esti nou venit si ai doar 2 postari...

Tare rau asta.

Las moderatorii si adminul sa decida a cui clona esti si cit de "vechi" esti pe forum.

Sii ce imi place la mine?

Sint un habarnist care am realizari mari, cele mai mari de pe acest forum, si asta creeaza invidie unora ca tine, "cum dreacu' boul ala nu stie NIMIC teorie, e varza e muci e praf", dar a scos ce a scos, ah?

Prefer habararnist cu realizari decit ca unii cu facultati si masterate in domeniu dar fara o arsura la degete de la letcon, fara un final tras la imperecheat si pus pe radiator, fara ceva care sa zica lumea DA, imi place, nu conteaza de cine e facut...

De unde stii ca eu nu sint doar o marioneta, si in spatele meu se afla o armata de ingineri care concep realizarile mele, iar eu "fac doar pe prostul" asa de amuzament pentru unii ca tine?

Intrebarea asta ti-ai pus-o?!?

Link spre comentariu

Posted Image

LE: Sa stii leco ca daca ai fi avut curajul sa recunosti ca pur si simplu ai gresit, ai fi castigat mult mai mult decat cu circul asta prin care tot insisti sa ne vinzi gogosi rasuflate...

De unde stii ca eu nu sint doar o marioneta, si in spatele meu se afla o armata de ingineri care concep realizarile mele, iar eu "fac doar pe prostul" asa de amuzament pentru unii ca tine?

Cireasa de pe tort asta e. Adica incepi sa-ti dai seama ca bati campii dar gasesti tu o stratagema sa iesi la suprafata, si ne vinzi alte gogosi si mai rasuflate... chiar ca esti un fenomen :85 :85 :85

Link spre comentariu

Marian, poti detalia EXACT, cu CE am gresit?

Eu am vazut greseala de scriere si am corectat-o.

Mai exista vre-o alta greseala pe undeva?

Am spus citeva lucruri:

1: Biasul de ex reglat la 100 mA cind ai 4 finali in paralel este de 25mA per final nu de 100mA per fiecare final cum au spus multi printre care si tu (asta nu ai vrut sa o vezi).

2: Am spus ca biasul este permanent in regim static (ampliful fara semnal, idle, muted; ambii finali deschisi partial doar de polarizarea bias) si constant cit timp superdioda isi face corect treaba. 

3: Am spus ca peste biasul reglat initial se suprapune si curentul de colector cind acel tranzistor este in conductie pe alternanta lui.

Mai pe scurt, pe durata lui de conductie, pe alternanta respectiva tranzistorul nu incepe sa conduca usor din regiunea 0mA iC (ca la clasa B) ci pleaca de la valoarea bias initial 50-100 sau citi miliamperi doreste constructorul), si creste pina la Ipeak al acelui moment.

Asta inseamna pentru mine ca peste bias se suprapune si Ic in conductie.

Cind tranzistorii se deschid, cred ca la un nivel mai mare decit cel setat de superdioda(aici nu sint exact sigur ca nu am testat sa vad, neinteresindu-ma), atunci biasul se "duce" cind la un final cind la celalalt.

Daca gresesc, imi cer scuze, daca nu, atunci asta este, eu asta am observat din practica.

Completare la editarea lui Marian:

Mariane, drag coleg, ai vrea tu sa fii marioneta de mine, din pacate, mai ai muuult de simulat sa ma ajungi, asa marioneta cum sint.

Totusi realizarile imi apartin, in spatele meu este o armata de,,, nimeni si nimic, sint doar eu, singurel, me, myself and I, the only one.

Nu iti convine ce scriu, ignora-ma, e simplu, ce naiba.

Nu este nimeni obligat sa ma copieze cu ceva sau sa tina cont de sfaturile sau recomandarile mele, nici macar Dudica, sa nu puna 6 perechi de finali per rail, nici macar Raimond sa

nu incerce sa definitiveze corect Audiostarterul care nu are protectie SOA, si limiter (indispensabile anului 2015).

Link spre comentariu

Nu leco, mi-e lene sa ma tot contrez cu tine fara sens, in schimb:

Posted Image

PS: "Fara bucati ca nu ie de toti" tu si numai tu esti cel care te-ai caracterizat drept marioneta, sau vrei si aci print ca sa te convingi cate ineptii scrii? Aaa nu-ti convine caracterizarea proprie? Nu ma priveste.

LE: daca tu ai ajuns sa-i dai lectii lui Raimond atunci chiar s-a intors lumea cu fundul in sus. :rade:

Link spre comentariu

Haideti ,mai baieti, s-a dus toata esenta topicului!...si chiar e un topic interesant!...sa speram ca , colegul Dudikoff nu renunta si va continua lucrarea spre satisfactia personala si a noastra, a tuturor celor interesati de maria-sa electronul...

Spor!

PS. Poate face moderatorul sectiunii,curatenie...

Link spre comentariu

Da, ar trebui intr-adevar ceva curatenie, in special pomelnicele lui leco mutate la bodega, acolo e singurul loc potrivit pentru ele.

PS; Dudi pana la urma oricum vad ca te-ai lamurit ce si cum deci cu siguranta se poate continua, ca urmare intreb, te-ai hotarat totusi la ce alimentare vei folosi? Ti-am zis, mie mi se pare cam mult +/-95, esti si prea aproape de limita maxim absoluta si te duci si cu disipatia cam sus... ce zici?

Link spre comentariu

Analiză pe film : 

Curentul la care s-a făcut testul este destul de mic , 100mArms ar însemna pe 4Ω 40 mW , dar și așa putem face un calcul .

1. Curent în gol ( bias + celelalte etaje  sau numai bias , nu stiu cum e schema dar nu contează ) = 77 mA

2. Semnal de 100mArms adică de 45mA mediu .

3. Curent total de 105mA . 

Rezultă bias = 105-45 = 60mA deci nu 77 mA . Scăderea biasului s-a produs și ar fi fost mai drastică la un curent de test mai mare căci evident că acel curent nu dispare dintr-o dată . 

Link spre comentariu

Marian, scuze ca te intreb, pina la urma Raimond fiind CINE, in lumea amplificatoarelor?

Ce realizari are pina la urma, facute de el si NUMAI de el, cap coada, excluzind proiectarea pcb-urilor?

Si ce a vindut pina acum, daca stam sa o dam pe fata, catre latura comerciala a electronicii?

Cit a colaborat Raimond cu diversi, inclusiv cu Victor, pentru a perfectiona schema (ele) la realizarile lui?

Cu cine am colaborat eu de pe forumul asta ca sa realizez Leco Smps, Leco V1, Leco V2, Leco V3, pe care il lansez zilele urmatoare?

Inafara de Sorin si inca un coleg Aelfo, care fiecare la rindu-i a fost platit fara nicio negociere pentru serviciile de proiectare si realizarea a PCB-urilo

Hai sa punem valoarea TOTALA in balanta daca tot faci asemanari sau diferente intre unii si altii...

Eu ma aseman (sper sa nu il deranjeze asta) cu Viobio, scoala putina, si realizari multe, vinzari asemeni.

Udar, eu mai am ceva in circuitul superdioda, nu este clasic, exista si un termistor pe acolo, exista si un semnal preluat de pe rezistentele din emitoare (Victor stie despre ce este vorba),

care micsoreaza biasul cind apare tensiune mai mare la iesire sau curent ce depaseste o anumita valoare prestabilita prin rezistentele din emitoare.

Repet, nu este o superdioda simpla, tranzistor, 2 rezistente un semireglabil si ceva condensatori.

Cind voi avea timp, am sa fac o filmare, unde cind temperatura radiatorului depaseste o anumita temperatura si curentul prin finali este destul de mare, biasul este micsorat voit, chiar aproape de zero, astfel incit sa nu existe ambalare termica.

Poate acum inteleg unii cum am reusit sa scot 1200W/4R pe un radiator INFIM acelei puteri, fara ca amplificatorul sa cedeze de 2 ani jumatate de cind este facut, dar am si eu "secretele" mele...

Sau iti arat alta filmare daca o mai gasesc unde la un amplificator de firma reparat, cind l-am testat era bias initial setat la 80mA cu 5 finali pe brat, si dupa 2 minute de 50% din pmax, fara ventilatie (cit sa incing radiatorul), in momentul in care am dat mutting, biasul arata (fara semnal), cam 1,2A, si a coborit spre 100mA cam in 20 secunde.

Realizezi ca superdioda nu a mai facut fata, desi tranzistorul era corect montat pe radiator, cu un contact termic ferm...

Daca il intreb pe Marian de ce, o sa zica ca il iau la misto, ca in simularile lui nu se intimpla asa ceva...

Sa puna mina sa lucreze cu +/- 90 spre 115Vcc cu minim 5- 8 perechi de finali, sau mai bine zis sa repare amplifuri pro, sa vada exact unde e chalenge-ul, Mp100, LM3866, mos 200,

TDA7294  face orice copil de clasa 1, sa vedem cum sta treaba cind ai peste 80vcc alimentare per rail, daca e la fel ca la cele mentionate mai sus.

Link spre comentariu

Marian, scuze ca te intreb, pina la urma Raimond fiind CINE, in lumea amplificatoarelor?

Ce realizari are pina la urma, facute de el si NUMAI de el, cap coada, excluzind proiectarea pcb-urilor?

Iarta-ma leco dar tocmai TU vorbesti despre faza de proiectare a unei scheme? Zau acum, nu ma face sa rad... Cine este Raimond? Pai dupa umila mea parere cineva care stie mai multe decat tine, mult mai multe, este simplu.

Si ce a vindut pina acum, daca stam sa o dam pe fata, catre latura comerciala a electronicii?

Ihi, pai asa colegu, asta e schepsisu' interesul comercial, de asta tot insisti tu sa-ti protejezi o reputatie ( zic eu cel putin indoielnica ), dupa opinia ta cine ar mai cumpara de la tine daca tu ai admite vreodata ca poti gresi?... Uite ca eu mai si recunosc ca am gresit atunci cand mi se demonstreaza asta, culmea in ciuda acestui fapt, totusi sunt utilizatori care gasesc ca ii pot ajuta, de ce oare?

Si sa nu uitam:

http://www.elforum.info/topic/18462-totul-sau-cat-se-poate-despre-lme49810/?p=1229244

Link spre comentariu

Acum o tii "langa" cu asta?

Ti-am aratat unde am gresit si care a fost greseala, daca nu iti poti scoate spinul din ochi sa recitesti ce este ca raspuns pentru tine in quotele de mai jos, e problema ta.

Greseala exista acolo si este de scriere in pofida a tot ce am scris, daca ai sa citesti, am si completat in lista de quote-uri, dar nu am editat in postarea initiala, tocmai ca sa nu fiu acuzat ca cine stie ce tegiversez:

Scrisesem asa:

Deci curentul de bias trece prin ambii tranzistori, nu doar prin unul in regim de push pull.

"Ar mai fi trebuit sa adaug aici ca daca in regim de lucru cu semnal, un tranzistor este blocat pe semiperioada lui, prin celalalt care este in conductie trece curentul direct de colector catre sarcina + biasul ramas in circuit, cind tranzistorii lucreaza in push pull, biasul NU dispare, ca sa ma exprim simplu este cind la unul cind la celalalt deci exista in circuit".

Corect scris era asa, dar am omis, omul mai greseste cind face mai multe lucruri simultan:

Deci curentul de bias trece prin ambii tranzistori in regim static, nu doar prin unul CA in regim de push pull, unul da altul ba si invers.

Evident ca am scris de cel putin 5 ori ca in regim static curentul este permanent prin ambii finali ai ambelor railuri de alimentare, dar nici de al naibii nu ai raspuns in vre-o postare de a ta ca asa este in realitate.

Asta spune multe...

Stai tu linistit ca nu ma intereseaza pe mine ce fac altii, loc este pentru absolut toata lumea, ma bucur ca Raimond stie mai multe decit mine, ma bucur ca tu stii mai multe decit mine, ma bucur cind altii stiu mai multe dacit mine, principal este cind tragi linia la sfirsit, acolo e buba...

Nu am nicio reputatie de pastrat, nu am vre-un nume in domeniu, sint un simplu lipitor de fire care realizeaza ceva, ceva ce altii NU sint in stare sa realizeze cu toate numele, scolile, facultatile si reputatiile lor.

Imi protejez munca pentru ca asa este normal, in lumea asta sint foarte multi oameni parsivi care lugu lugu pe linga tine si apoi ti-o trag miseleste.

Omul cind vine la mine sa ia ceva sau sa ii repar ceva, vrea sa asculte aparatul pe care il cumpara sau pe care l-am reparat, nu il intereseaza pe el calcule, simulari, nici chiar filmarile mele de pe youtube, alea le pun pentru ca nu vreau sa incarc aiurea hardurile cu diverse filmari, si e pacat ca peste ani de zile sa nu imi aduc aminte cu drag cum un "habarnist" a facut cite ceva....

Link spre comentariu

Ti-am zis ca ma voi opri doar atunci cand o sa recunosti ca ai gresit ( nu ma refer la gogoasa cu greseala de scriere ), atunci cand ai sa recunosti ca ai sustinut o ideie gresita si deci ca nu aveai dreptate, atunci ma voi opri si eu, dar pana atunci:

http://www.elforum.info/topic/18462-totul-sau-cat-se-poate-despre-lme49810/?p=1229244

PS: Nu stiu daca stiu mai multe decat tine, cred ca nu este asa, dar nu sunt la fel de interesat si orgolios ca tine. Aici e diferenta, mie daca cineva imi demonstreaza ca am gresit si-mi dau seama de asta, atunci nu mi-e rusine sa recunosc ca pur si simplu am gresit, cum deasemeni nu-mi este rusine sa-mi cer scuze acolo unde este cazul.

Link spre comentariu

PS; Dudi pana la urma oricum vad ca te-ai lamurit ce si cum deci cu siguranta se poate continua, ca urmare intreb, te-ai hotarat totusi la ce alimentare vei folosi? Ti-am zis, mie mi se pare cam mult +/-95, esti si prea aproape de limita maxim absoluta si te duci si cu disipatia cam sus... ce zici?

Da, +/-95V. Uite am gasit AICI ceva despre asta. Intreaba unu pe aia de la TI daca poate sa alimenteze tot asa pe la vreo 95V si cica e ok. Ma gandesc ca or fi lasat si ei o marja de eroare acolo, nu o crapa exact la 100 fix. :) Pana nu incercam nu avem de unde sa stim, si sint hotarat sa incerc.

Dar eu tot n-am inteles ce e cu LME49811 si daca ar fi mai potrivit sau nu pentru puteri mai mari. Adica ce, daca e facut pentru darlingtoane trebuia neaparat sa ii scada curentul la 5mA.... Nustiu nu inteleg nimic.

Aaaa si problema mai e ca n-am sursa. :)) Si vreau SMPS, ca nu vreau sa cantareasca 1 tona amplifu. Si nustiu daca o fi mai bine stabilizata sau nestabilizata. Stiu doar ca la traf normal e mai bine nestabilizat dar nustiu daca la smps se schimba treaba. Leco, al tau e stabilizat sau nestabilizat ? daca nu e un secret... :rade:

Dar in cazul meu, alimentarea fiind dusa pana la limita ar fi fost bine sa fie stabilizata.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări