Marian Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 https://www.google.ro/search?q=Class+AB+in+an+audio+power+amplifier&biw=1366&bih=608&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIxtCGrufQxwIVSFQUCh2ebwJ5#tbm=isch&q=class+AB+audio+power+amplifier+wave+graphic https://en.wikipedia.org/wiki/Amplifier#Class_AB Adica tot internetul spune prostii, si numai leco are dreptate? Am sa tot pun poza aia care dovedeste eroarea lui leco, pana cand il vad scriind el cu mana lui ca a gresit acolo. Si-mi cer scuze lui Dudi si colegilor moderatori de aici pentru offtopic dar nu se poate sa se tolereze asemenea erori la o sectiune totusi serioasa. Deci leco pana nu recunosti tu singur ca ai gresit acolo, am sa-ti tot trantesc poza aia. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Ia sa vedem ce scrie aici: Te las sa traduci tu ce inseamna: The TWO transistors will have a very small bias voltage, to bias transitors just above cut-off point. Then the devices will be ON for more than half cycle. EACH OF the push pull transistors is conducting slightly more than half cycle of conduction in class B Deci curentul de bias trece prin ambii tranzistori, nu doar prin unul singur in regim de push pull. Biasul este PERMANENT si circula continuu indiferent de starea idle sau cu semnal (in lucru) prin ambii tranzistori, curentul catre sarcina cind amplificatorul are semnal la intrare este push pull prin tranzistorii finali, iar curentul total pe sarcina pusa la iesire fata de masa, punctul 0 este suma curentilor trasi in regim de push pull din cele 2 railuri de alimentare. Link spre comentariu
Marian Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Da de ce n-ai subliniat si asta: "but much less than one full cycle of the imput signal" Zi leco, de ce? Aaaa pentru ca-ti desfiinteaza tie mitul? aaa pai stai colega ca nu se face asa, nu se face sa postam doar informatii extrase din context pentru a ne ridica pe noi insine in slavi, ci se face sa postam informatii exacte si complete. Da click pe poza ta si citeste, textul este extras de acolo si iti spune clar ca biasul nu este permanent, ci ca exista o perioada bine definita cand o ramura conduce si cealalta este blocata, citeste tot, nu doar selectiv! Si nu in ultimul rand: Link spre comentariu
UDAR Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Da , Leco . Toți spunem același lucru ! Doar că tu nu l-ai spus de la început , doar de vre-o două posturi .Toți spunem că nu conduce tot timpul , tu spui că permanent. Chiar sublinierea ta de mai sus spune ”mai mult decât jumătate de ciclu” . Asta nu înseamnă permanent . Link spre comentariu
Vizitator bubulake Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Doamne fereste !!! Victoree, unde esti frate ? Tu cu habarnistu asta de Leco ai fost prieten ? Asta se lauda ca a facut zeci si sute de amplificatoare si habar nu are de functionarea unei amarate de superdiode ???? Cum dracu a nimerit frate asta atatea amplificatoare daca el nu are habar de functionarea lor ??? Victoreee, cum ai reusit sa il tolerezi pe baiatul asta atatia ani, ziceai ca esti prieten cu el, n-ai reusit si tu atatia ani de zice sa ii explicit cum functioneaza un transistor ???? Fereasca barbosu' din ceruri, asa ceva nu am crezut ca o sa vad !!! Link spre comentariu
sk24bpo Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Bine ca nu citesc pe aici audiofilii ca ne facem de cacat dracului... Link spre comentariu
Marian Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Bine spus Raimond. Ar fi foarte grav daca personalitati de marca de pe afara ar citi aici... Link spre comentariu
flomar60 Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Eu inteleg asa: -Tranzistorii de pe alternanata pozitiva sunt deschisi, cei de pe negativa sunt inchisi...in apropierea punctului zero al sinusoidei -dar nu in zero!, pe panta cazatoare , datorita biasului ramura negativa incepe sa conduca!...in acest timp ramura pozitiva se apropie de blocare dar nu este inca blocata!...blocarea acestei ramuri intervine putin sub axa pe partea negativa, la o distanta- fata de axa -simetrica cu punctul unde a inceput conductia ramurii negative...aceasta suprapunere o face acel curent - biasul...peste acest punct ramura pozitiva este blocata!...Deci, curentul de bias se aduna/scade din curentul generat de procesul de amplificare doar in aceasta zona f. mica a sinusoidei, in rest el nu exista!... Eu asa am inteles, va rog sa ma corectati daca gresesc... Link spre comentariu
Marian Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Pai nu avem ce sa corectam D-le Flomar, ati sumarizat totul foarte bine, in cazul lui leco insa sunt destul de sigur ca orgoliul fara limite il impiedica sa vada realitatea care il priveste fix in fata, adica cu alte cuvinte se considera perfectiunea intruchipata, insista sa-si pastreze imaginea asta cu orice pret, deci nu se pune problema ca leco sa poata gresi vreodata cu ceva, nuu, ce vorba e aia, tot ce spune leco este lege, si daca nu e asa cum spune leco, atunci leco intepreteaza in fel si chip ca sa iasa tot ca leco, asa e normal din punctul lui de vedere. PS; Pacat ca forumul are astfel de moderatori, nu este absolut nici un fel de problema sa nu stii ceva, toti putem invata lucruri noi oricand, este insa extrem de grav atunci cand pozezi in expert cand de fapt habar n-ai cum functioneaza un etaj final banal, si culmea, insisti sa-i convingi pe toti ca se inseala, si ca numai tu ai dreptate... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Permanent, inseamna ca BIASUL circula prin finali, indiferent ca amplificatorul este muted (fara semnal la intrare) sau functioneaza cu semnal audio, finalii lucrind in acest caz in PUSH PULL, peste curentul de bias permanent, setat initial, comutat si el de pe un final pe altul. Va fac si filmare Link spre comentariu
Mircea Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 (editat) Presimt ca vom avea mai putini moderatori pe acest forum. Unul cel putin. Oricum, pare mai popular pe forumul de audiofilie .Acuma, poate se separa subiectele, dar sa ramana tot la audio. Cu toate ca unele postari sunt de Pubela, ca pot induce in eroare cititorul.LE: Claudiu, ai putea scrie un roman. Genul filmelor absurde unde motivele si personajele se schimba bizar si neasteptat. O dai bine din condei, cam la fiecare postare. Oamenii astia iti explica ceva, si tu le zici ca rezolvi cu un YT?! Un pic respect pentru eforturile lor. Editat August 30, 2015 de thunderer Link spre comentariu
Marian Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Nu leco, adevarul este ca nici tu nu mai stii ce ai vrut sa spui, atat de tare ai tot deformat discutia, zau ca mi-ar fi rusine in locul tau. Hai sa sumarizam astfel: -Partea de clasa A este zona din apropierea trecerii prin 0, si este valabila numai la mersul in gol si la semnal mic. Partea de clasa A presupune faptul ca amandoi finalii conduc. -Partea de clasa B este zona din afara trecerii prin 0, si este valabila numai la semnal suficient de ridicat incat sa scoata etajul final din zona A, ceea ce de regula reprezinta doar cateva procente din puterea maxima pe sarcina. Partea de clasa B presupune faptul ca atunci cand un final conduce, cel opus este neaparat si obligatoriu complet blocat, nu se poate altfel, renunta sa reinventezi tu roata, n-ai sa reusesti. Si sa nu uitam: PS; Pe cuvant ca am sa-ti tot trantesc citatul asta pana te lamuresti, m-am saturat sa tot incerc in fel si chip sa te conving, pur si simplu dau citat aici, mai simplu de atat nu se poate. Si n-am sa ma opresc decat atunci cand vei scrie atat: "am gresit". Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 (editat) Asa arata curentul prin finali in timpul finctionarii. Se vede clar ca la inceput (sau la corssover) au ambele tranzistoare un bias generos (cel in galben) de 50mA iar cand tranzistorul de sus conduce alternanta pozitiva curentul pe tranzistorul de jos e zero, si invers ! Mai clar de atat nu se poate... Editat August 30, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
flomar60 Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Daca ne referim strict la curentul de bias , eu cred ca trebuie sa facem distinctie intre regimul static si cel dinamic....in regim static biasul e permanent, in regim dinamic el exista doar in regiunea de care am facut vorbire mai sus... Se poate, insa, sa ma insel, rog colegii cu experienta sa ma ajute sa inteleg! Link spre comentariu
Marian Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Dudi, in mod teoretic postarea ta de mai sus este cat se poate de elocventa, si orice om cu mintea deschisa intelege exact ce trebuie, nu acelasi lucru insa este valabil si la leco, nu exista alt adevar decat cel acceptat de leco. Vorba aia: "I reject your reality and i submit my own" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum