Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul, sau cat se poate despre LME49810 :)

Vizitator bluebit

Postări Recomandate

Vizitator bluebit

Cablajele sunt facute in "alta casa" prin metoda foto dar n-as putea sa va dau mai multe detalii.

Problema e ca nu gasesc 5200/1943 originale in capsula TO264 nici macar la t*e. Este doar 1943. 5200 e in alta capsula.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

As vrea si eu sa construiesc un amplificator cu acest integrat dar am o singura intrebare inainte sa ma apuc sa citesc cele 70 de pagini de la acest subiect: Se poate face cu el (si cu multe perechi de finali) un amplif de 1000W/4 ohmi ? Defapt, exista vreo limita (in afara de tensiunea de alimentare de 100V) ? Pentru ca am vazut ca in datasheet zice ceva de 300W... Daca ii fac o configuratie de iesire cu tripleti eu ma gandesc ca ar trebui sa se incadrese in cei 50mA suportati de integrat.

Link spre comentariu

...Defapt, exista vreo limita (in afara de tensiunea de alimentare de 100V)...

Pai tu ce anume crezi ca limiteaza puterea unui amplificator? Asa dupa parerea ta...

Link spre comentariu

Pai aici e vorba strict de integratul asta, nu despre orice amplif. Si ma gandeam ca nu are putere sa comande cele 10 perechi de finali, pentru ca am vazut in datasheet ca zice ceva de 300W... Dar cu un triplet ma gandesc ca ar trebui sa mearga. Alta limitare nu vad.

Hai, spune-mi ca merge, nu mai ma tine in tensiune... Posted Image

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Pai n-ai inteles scopul intrebarii mele. Integratul asta nu e ceva supranatural ci este bazat tot pe o multime de tranzistori si alte diverse componente, asadar se supune acelorasi reguli, si deci puterea maxima este limitata strict de tensiunea sa maxima de alimentare, deci exista o limitare stricta si bine determinata. Poti sa folosesti si 100 de perechi de finali, atata vreme cat nu poti ridica alimentarea peste un anumit nivel, nici putere mai mare nu obtii decat folosind poate sarcini foarte mici. Cei +/-100V fac parte din parametrii inscrisi la rubrica "Absolute Maximum Ratings" de care este de regula bine sa te tii cat mai departe, deci NU, raspunsul ar fi din punctul meu de vedere ca nu poti obtine un amplificator fiabil cu 1000W/4R pe baza acestui driver.

LE: Intrebare: Ce faci cu 1kW? Pe bune, la ce folosesti o asemenea putere?

Link spre comentariu

Realist vorbind cred ca se poate scoate din acest circuit un amplificator care sa debiteze cam 500W in 4 ohm. Asa cum ai spus si tu Dudi, necesita un etaj de iesire triplu EF(de ex).

Link spre comentariu

Sa debiteze 500W da, dar nu 1000W cum vreau eu. Posted Image

Pentru 1000W trebuie 90V pe iesire la care se mai adauga 15V caderile pe tranzistoare si diferenta de tensiune sarcina-gol si vine exact la limita. Mureau ba daca mai puneau 10V in plus ! Posted Image Doamne, ce ghinion am putut sa am... Gasesc si eu in sfarsit un integrat perfect si nu merge ca n-are 10V in plus...

Alt integrat asemanator dar cu tensiune mai mare nu e ? Vad ca pe asta ei l-au folosit in teste la tensiunea maxima de 100V....

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Nimic, sint doar nebun. :rade: Mi-a revenit cheful de electronica si zic sa fac si eu ceva mai deosebit. Si mi-a casunat pe d-astea de putere in ultimu timp...  Evident cu nu ascult eu la 1KW in casa, dar la o petrecere in aer liber, ce nu merge ? Vroiam de 1000W ca sa fie 30dB rotund. Dar daca nu se poate face cifra rotunda de 1000W atunci imi calc pe inima si tot il fac de 800W. E prea misto integratul sa trec peste el.

Link spre comentariu

Tu crezi ca simti foarte tare de exemplu diferenta intre 1000W si sa zicem 700W?

La o alimentare de +/- 85Vcc cu triplet in etajul final, si cu 5 perechi de finali originali, poti atinge acei 700W rms cu acest integrat.

Intre 700W si 1000W este o diferenta de vre-o 2db presupunind (imposibil asta) ca difuzoarele pe care le folosesti nu sufera de fenomenul de compresie termica, tipic intre 2 si 4 db la Pnom.

Link spre comentariu

Vad ca mai eu unu, LME49811. Si la descriere zice ca poti sa faci cu el de 500W/8 iar la 49810 zice 300W/8. Dar output drive curent e doar de 5mA la 49811. Cum vine asta, are mai putin curent si faci amplifi mai puternic ? Si care e diferenta intre aste doua pana la urma, ca nu prea imi dau seama ? Vad ca tot la 100V se alimenteaza, deci nu vad cum ar putea sa iasa un amplif mai puternic...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări