Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul, sau cat se poate despre LME49810 :)

Vizitator bluebit

Postări Recomandate

Curentul in gol este destul de mic adica in jur de 50mA pe tranzistor(4x50mA pe etaj, 400 mA pe ambele etaje) iar filtrajul il am cu 8 x10.000uF/80V per total deci nu ar fi chiar mic. Sau asa cred eu. Carcasa este de la modushop asa cum bine ai observat. Legat de realizare voi face o actiune de wire-management imediat ce voi fi multumit de modul in care se comporta amplificatorul. Asezarea firelor astfel incat sa arate bine este unul din lucrurile la care nu ma pricep foarte bine asa cum de altfel se observa foarte clar din fotografii. Sper ca dupa retusurile de rigoare sa fiu macar eu multumit de aspectul interiorului amplificatorului. :aplauze

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

... iata doua cablaje simplu placat in doua variante [attachment=1]lm 49810+bjt ttrk.pdf[/attachment] si a doua varianta [attachment=0]lm 49810+bjt.pdf[/attachment]Numai bine :)

SalutTe rog frumos sa mai postezi a data cablajele simplu placat sau macar trimite-mi-le mie pe privat .Iti multumesc anticipat
Link spre comentariu

... iata doua cablaje simplu placat in doua variante [attachment=1]lm 49810+bjt ttrk.pdf[/attachment] si a doua varianta [attachment=0]lm 49810+bjt.pdf[/attachment]Numai bine :)

SalutTe rog frumos sa mai postezi a data cablajele simplu placat sau macar trimite-mi-le mie pe privat .Iti multumesc anticipat
Sa inteleg ca v-ati hotarat sa incepeti proiectul cu LME49811? :aplauze :aplauzeAstept sa vad evolutia lui si sunt convins ca rezultatele pot fi interesante pentru multi dintre co-forumisti.
Link spre comentariu

Sa inteleg ca v-ati hotarat sa incepeti proiectul cu LME49811? :aplauze :aplauzeAstept sa vad evolutia lui si sunt convins ca rezultatele pot fi interesante pentru multi dintre co-forumisti.SalutSincer nu am facut inca rost de darlingtoni de putere si astept niste sample de la NATIONAL SEMICONDUCTOR in speta LME49830M-ar interesa si un cablaj simplu placat pentru LME49811 si am rugamintea daca il are cineva sa il posteze aiciO sa ma apuc de facut pcb-uri dar deocamdata nu mai am sticlotextolit iar cel pe textolit normal nu imi place cum arata.O sa va tin la CURENT timp sa fie.

Link spre comentariu

Pai nu trebuiesc neaparat darlingtoni pentru LME49811. Se pot folosi driveri(MJE15030/15031 sau similari) si orice finali bipolari dela Sanken, Onsemi etc.Eu am testat LME49811 folosind driveri si finali BJT si se comporta foarte bine.

M-am gandit si la asta dar cred ca este cam greu sa ii imperechez este vorba totusi de 4 tranzistori , nu?
Link spre comentariu

Eu nici nu m-am chinuit sa imperechez driverii si nici finalii mai ales ca este normal ca intre PNP si NPN complementari sa existe diferente de Hfe destul de mari. Cu toate acestea se aude impecabil. Nu am un analizor dar pot spune ca nici chinezul de la care am cumparat PCB-urile nu-si imperechea tranzistoarele si avea distorsiuni de genul 0.00..7% (nu stiu cati de zero) pe schema cu LME49810 +driveri+finali in configuratie de repetor pe emitor. Incercati schema cu LME49811 si nu o sa va para rau. Sincer va spun ca merita. :da

Link spre comentariu

Eu nici nu m-am chinuit sa imperechez driverii si nici finalii mai ales ca este normal ca intre PNP si NPN complementari sa existe diferente de Hfe destul de mari. Cu toate acestea se aude impecabil. Nu am un analizor dar pot spune ca nici chinezul de la care am cumparat PCB-urile nu-si imperechea tranzistoarele si avea distorsiuni de genul 0.00..7% (nu stiu cati de zero) pe schema cu LME49810 +driveri+finali in configuratie de repetor pe emitor. Incercati schema cu LME49811 si nu o sa va para rau. Sincer va spun ca merita. :da

Pot sa stiu si eu cine este chinezul acela cu pcb-uri?si ca sa nu se considere reclama te rog sa imi raspunzi pe privat.Multumesc :freaza:
Link spre comentariu

Am raspuns la intrebare pe MP. Tipul e cunoscut pe diyaudio.com pentru ca este fan LME498xx si thermaltrak. A facut fel de fel de montaje , masuratori etc si a fost multumit de rezultate. Dupa ce am facut si eu un amplificator cu LME49810 si thermaltrak am devenit si eu un fel de fan al acestor operationale de putere.Fotografii cu amplificatorul si documentatia pot fi gasite aici: viewtopic.php?f=5&t=20181&start=225

Link spre comentariu

vinde cineva doua buc lme49810 si care este pretul detali pe privat .Va multumesc! icon_jook

Poti incerca sa iei samples de la National Semiconductor. Ai nevoie de o adresa de email dar alta decat pe yahoo, gmail etc. De preferat este sa ai o adresa de email de la firma. Poti primi maxim 5 buc din fiecare model.(49810/49811 etc)Daca nu vrei samples poti sa cumperi de la F*rnell(vezi reclama din susul paginii). :aplauze :aplauze
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări