Sharky Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Cu privire la rezistenta pusa pe intrare, fara legatura cu solutia pasiva:In primul rand producatorul nu specifica nimic in aceasta privinta.Rezistentele mare vor genera, in mod inevitabil, zgomot, care ar depasi zgomotul intern al integratului, asta in aplicatia din catalog.Eu am exagerat un pic valorile alese pt exemplificare. Singura problema e curentul mare de polarizare al etajului care va genera un offset greu de controlat cand rezistentele sunt mari.Greierasul, tu de ce nu specifici care e rezistenta de intrare a amplificatorului facut de tine? Ma refer la partea din el care are aceeasi functie cu LME-ul aflat in discutie?Nu cumva pt ca de fapt nu e o problema ca nu se specifica impedanta de intrare la un integrat audio, deoarece in aceasta aplicatie efectiv nu conteaza?Nu face nimeni amplificator de doza pickup direct cu LME sau detector de CO, sau daca face sa puna intai mana pe carte. Pentru aceste aplicatii exista integrate cu curenti de ordinul pA pe intrare si rezistente de sute de Gohmi.Legat de solutia pasiva:Niciunul nu e atent la ce scriu eu si la solutia propusa de mine, toti alearga orbeste dupa obsesiile din cap care nu au legatura cu realitatea sau cu discutiile de aici!Cititi mai atent partea propusa de mine cu privire la folosirea potentiometrului: De aceea in general se incearca pe cat posibil sa se pastreze raportul de 1:10 sau mai mare intre impedante.Din pacate asta nu e tot timpu aplicabil, dar cand se poate o rezolvare simpla ar fi folosirea unei impedante de intrare de 47k iar inainte ei un pot de 1k inseriat cu alta rez fixa de 4.7k. Variatia parametrilor ar fi mica, din pacate solutia respectiva aduce zgomot in plus.Valorile sunt alese doar pentru exemplificare.Evident ca nu e o solutie profi, dar ca solutie de compromis se poate pune. Si pentur cine vrea totul poate regla tot ansamblul de rezistente in functie de o pozitie uzuala a volumului sau un usor de nimerit (maxim).Am modificat valorile pt o exemplificare mai buna.E un compromis, dar e acceptabil, iar variatiile parametrilor sunt mai mult decat decente. Plus ca treaba se poate extinde si mai mult decat atat! Vointa sa fie, ca daca il luam pe "nu se poate" in brate... Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Marian, nu este vorba ca acest integrat nu este unul FOARTE BUN. Hai sa plecam de la premiza asta care pare a fi corecta. Mai departe vorbim care ar putea fi implementarile cele mai bune asa incat un diy-er sa se apropie de performantele specificate. De laudat se lauda destul producatorul plus alte laude, ok, dar trebuie ca lucrurile sa fie vazute din toate unghiurile. Daca se doreste doar a construi un amplif bazat pe acest integrat atunci se pot sari cateva posturi de dinainte,ele nu conteaza. Eu m-am gandit sa s-ar putea ca cineva sa vrea sa scoata tot ce-i mai bun din LME. Sub aceasta optica mi-am exprimat si eu parerea si recomandarea catre un control al volumului activ si nu pasiv. Sharky propunerea ta pentru a putea fi folosit un potentiometru este viabila si fii sigur ca cineva a remarcat-o, mai ales cei care vor construi acest amplficator.E o abordare usor de implementat . Eu am cerut impedanta de intrare a integratului pentru ca vorbim despre o piesa care urmeaza a fi integrata intr-un amplificator , adica sa fie folosita de catre electronisti. La un produs finit destinat publicului larg impedanta data de rezistenta din intrare e suficienta. Un electronist respectabil are nevoie de evolutia impedantei de intrare functie de frecventa ca sa stie ce va pune inainte , ce sursa , sau ce valoare a condensatorului din filtrul trece-jos , plus alte aspecte ceva mai tehnice. Gasim referire despre acest subiect pana si in revistele audiofile respectabile la setciunea de masuratori. Uite un exemplu din Stereophile : "The input impedance at low and middle frequencies was 23k ohms for both sets of jacks, dropping inconsequentially to 18k ohms at 20kHz" Oricum, astea sunt discutii poate un pic mai aprofundate decat nivelul mediu , discutii care pot fi ignorate fara problema de catre cei care isi dorest un proiect facil si rapid. Nu e vorba de suparari ,ci doar simple dezbateri Data fiind inchisa paranteza pe subiectul "pasiv vs activ" nu o sa mai poluez topicul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Oare de ce la amplificatoarele serioase exista dupa adaptorul balansat-nebalansat (impedanta tipica 20/10Kohm pe capacitate 22-33pF) exista un buffer care are impedanta de iesire mica, tipic 600 ohm sau mai jos, dupa care in generai se pune filtrul taie sus, pina in potentiometrul de volum?Zi Victor ca tu stii, poate si altii stiu, dar zi pentru cei ce nu stiu. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Leco , toată discuția asta ma face sa zambesc ...As explica cum sta treaba ( din punctul meu de vedere ) dar nu am pentru cine .Am sperat ca se va găsi un doritor care sa dezvolte un amplificator cu pretenții audiofile bazat pe acest LME , dar nimeni nu s-a arătat interesat .Dacă așa stau lucrurile , ce rost mai are sa-mi pierd vremea cu explicatii unor useri care nu sunt interesați de amplificatoare care nu se numesc Electromures sau AV400 ?Are dreptate Dnul Crisan ! Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Nenea Victore, nu te supara pe mine, dar cu atitudinea asta ''n-are rost frate sa explic sau sa dezvolt un proiect ca n-am pentru cine'' nu vei rezolva nimic si te amagesti degeaba pentru ca ai confundat forumul asta public cu vreun simpozion sau conferinta intre mintile ingineresti Uiti ca aici, oamenii carte intra sunt 99% amatori si doar 1% sunt oameni care ar intelege mult mai mult fata de cei 99% Nu mai arunca vorbe si arogante gen ''sper ca stiti de gluma '' sau ''as putea face dar nu vreau ca n-am cu cine ca aici sunt numai analfabeti si prosti'' etc. Daca ai placerea si vrei sa dezvolti ceva fa-o daca nu, NU Nu mai arunca vorbe arogante ca n-om fi noi toti ingineri aici pe forum, dar nici prostii altora nu suntem In final banuiesc ca e mai simplu sa butonezi niste vorbe la o tastatura decat sa pui mana sa faci cu adevarat ceva Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Am tras o concluzie legată de puterea ta de a construi si experimenta tot felul de amplificatoare audio si ca urmare te invidiez sincer pentru timpul liber pe care îl ai la dispoziție !Eu , din păcate , nu am așa mult timp liber . De fapt nu am deloc ... Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Sa inteleg ca asta e singurul motiv pentru care nu duci la capat nici un proiect ?Vad ca timp de butonat e din belsug, se vede din activitatea pe forum, sigur se mai gaseste ceva timp si de altceva, parerea mea Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Da , e părerea ta .Printre picături , butonez .Altii prefera sa fumeze , sa consume băuturi alcoolice si sa privească meciuri de fotbal ...Eu butonez , când nu am de invatat .Sunt începător ... mai am de invatat destule . Link spre comentariu
hades12345 Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Da , e părerea ta .Printre picături , butonez .Altii prefera sa fumeze , sa consume băuturi alcoolice si sa privească meciuri de fotbal ...Eu butonez , când nu am de invatat .Sunt începător ... mai am de invatat destule .o părere dacă permiteți , cam multe "picături ", puteți folosi de exemplu timpul ala construind cate ceva astfel am si noi mai câștigați dar si dumneavoastră o sa observați ca nu întotdeauna ce simulați se si întâmpla , sper ca știți de gluma !despre amplif , eu ma chinui sa-l termin , am încercat câteva preuri , dar cel mai bine se aude cu corecția in bucla de reacție negativa , nu pot sa-mi dau cu parerea decat subiectiv , trebuie sa merg la un prieten si sa-l pun pe osciloscop sa vedem ce si cum , dar eu sum mulțumit de rezultat , am folosit in loc de 6k8 ,47 de kilomi pe intrare , si in locul rezistentei de 6k8 din "reacție" am pus corectorul si 1k5 ,am sa revin cu detalii după ce il pun pe osciloscopfelicitări domnule Mircea, a ieșit superb ampliful se pare ca uneori voința si dăruirea pot înlocui cu succes scoală,,, jos palaria!! Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Corectie de ton in reactia negativă?E clar , discutam împreună si ne intelegem separat !Fiecare are propriul lui adevar .Sper ca stiti de gluma ! Link spre comentariu
hades12345 Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Corectie de ton in reactia negativă?E clar , discutam împreună si ne intelegem separat !Fiecare are propriul lui adevar .Sper ca stiti de gluma !eu ma refeream strict la construcția amplificatorului meu si la soluția preferata de mine in ce privește corecțiile de ton , nu despre asta e topicul ?nu știu ce ați înțeles dumneavoastră separat , dar defapt nici nu contează o sera buna va doresc, si amplificatoare cat mai bune ! Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Totusi vedeta este LME49810 , sa-i acordam atentia cuvenita domnilor Eu as zice ca ar trebui sa subliniem cateva atentionari tehnice desprinse din dezbateri, pentru ca ele sunt cele mai importante si cat se poate de concrete. S-ar putea spune ca avem un integrat foarte bun care are si cateva particularitati de care se poate tine cont la implementarile mai riguroase. Una dintre ele tine de impedanta de intrare. Constructorul prefera o impedanta relativ mica, in jurul a 7k ohm, valoare care aduce un zgomot foarte mic si performante foarte bune. Reversul medialiei ar fi ca e nevoie de o sursa sau un control de volum care sa fie activ asa incat acestea sa poata oferi o impedanta mica si fixa. Producatorul sugereaza ca pot fi folosite si valori mai mari ale impedantei de intrare cu avantajul ca permite si o implementare a controlului de volum de tip pasiv. In acest caz reversul medaliei ar fi ca impedanta de intrare oferita de un eventual potentiometru este variabila dar asa cum a subliniat Sharky se poate adauga o impedanta serie fixa care sa mai scada variatia impedantei in termeni absoluti.Deasemenea necesita o atentie sporita in privinta lucrului cu impedante de intrare mari care pot duce chiar la reactii pozitive la frecvente foarte mari. In plus zgomotul va creste si el un pic. Ca idee de implementare a unui control activ de volum se poate opta inaintea amplificatorului pentru un buffer. Un simplu opamp de genul TL072 configurat in cea mai simpla retea cu amplificare 1x poate da satisfactii majore. E ieftin, are un thd excelent si un slewrate foarte bun. O seara placuta domnilor. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Poate că producătorul a testat mai multe variante şi a pus una din grămadă în pdf, orientativ, oricum nu mai pomeneşte nimic de aplicaţiile industriale din titlu. 6,81k se putea trece ca 6,8k şi celelalte asemenea, că nu se întîmplă vreo catastrofă folosind alte rez în afara celor cu toleranţă 1% sau mai mică. Electroliticul de la In- sabotează valorile precise ale rez. Sau producătorul vizează mai mult piaţa amplifurilor auto, atunci se explică şi impedanţa aleasă ca exemplu.Cred că vă faceţi prea multe griji cu asta, în fond e un amplif obişnuit şi admite destulă imaginaţie şi flexibilitate la folosire, fără exagerări. Link spre comentariu
hades12345 Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Ca idee de implementare a unui control activ de volum se poate opta inaintea amplificatorului pentru un buffer. Un simplu opamp de genul TL072 configurat in cea mai simpla retea cu amplificare 1x poate da satisfactii majore. E ieftin, are un thd excelent si un slewrate foarte bun. O seara placuta domnilor.am încercat si aceasta varianta , corecțiile sunt ok , in acest caz , dar corecțiile in bucla de reacție negativa , a fost cea buna mai soluție din punctul meu de vedere , corecții subtile care nu influențează prea mult sunetul , si comutatorul tone /direct este super , acum eu ascult de câteva luni pe ampliful cu acest corector implementat , dar nu am timp sa ma duc sa-l pun pe osciloscop sa vedem influentele negative sau pozitive are asupra amplificatorului , "urechiometric" pot spune ca este ok chiar interesant . Link spre comentariu
zal Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Mă bucur că ţi-a folosit şi-ţi place. Se poate modifica orice amplif. Aşa devine totul simplu: sursă-amplif-boxe fără alte zorzoane. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum