hpavictor Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Pai in acest caz este un amplificator bun , poate foarte bun . Depinde de realizarea practica , dar e clar ca LME-ul ( folosit cu pricepere ) ofera suficiente resurse pentru o auditie de foarte buna calitate .S-ar putea sa fi fost in eroare cand am afirmat ca este un " gunoi " , si imi cer scuze tuturor , dar in special celor pe care afirmatia mea i-a afectat .Cat despre vorbe grele ... e normal , orice pasiune , mai ales una ca a noastra , naste multe controverse . Prea multe . Si de-o parte ( pro ) , si de cealalta ( contra ) ...Sunt firesti ...dar mai greu este sa accepti criticile ( fondate sau nefondate ) cand esti in " colimator " .Una e sa refuzi cand situatia e " fierbinte " si apoi , la " rece " sa accepti ca e posibil sa nu ai dreptate . Asta e viata .Daca doriti perfectiunea ( in orice domeniu ) , o veti gasi in ceruri . Pe Pamant nu cred .... Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Victor, termina cu prostiile, discutam tehnic. Unele probleme, de ordin psihologic, le discutam pe alt forum. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Greierasul, eu ti-am recomandat sarcina ca fiind o sursa de TENSIUNE dreptunghiulara din cate stiu, de fr f joasa, separat prin sarcina pentru a vedea viteza de raspuns a sursei, cat scade, si zgomotul generat. Pt ultimul bagi un fft pe zona de palier si un pic dupa, ca sa scoti in evidenta componentele de inalta frecventa. Asta te intereseaza de fapt! Si pe semnalul acesta si pe altele oscilatia sursei pe regim tranzitoriu. Si nu inteleg ce mare lucru e cu oscilatia asta? Orice sursa face asa! Eu as spune ca e de preferat sa oscileze cu cativa V la fr f joase, decat la 100hz + armonicele de rigoare. Totodata e o diferenta mare intre sursa de tensiune separata de rezistenta de sarcina folosita ca si sarcina pt sursa lui Misa si sursa de curent folosita de tine in simulare. Sursa de curent folosita de tine e o chestie care nu apare in realitate. Daca ar fi asa te rog prezinta metoda pe topicul de energia alternativa! Aici avem un amplif in clasa AB. Nu iit intoarce nimeni curent in sursa de alimentare! Pe bune, nu pot sa cred ca faci atatea greseli elementare de modelare si descoperi tot felul de oscilatii si zgomote inexistente in realitate. Si apoi incepe lumea sa spuna ca nu bat simularile cu realitatea. Pai si normal din moment ce simulam altceva. Sharky, ce mi-ai cerut tu mie ? Cea mai defavorabila situatie ? Da......si ti-am dat-o. Mai departe vad ca nu intelegi care-i treaba cu sursa de curent folosita. Eu in postul anterior ti-am explicat ca sursa de tensiune e mai aproape de realitate dar ma asteptam sa intelegi si rostul sursei de curent. Ti-am subliniat acum afirmatia ta categorica la care te rog sa te gandesti mai bine si apoi sa revi cu corectiile necesare. Deasemenea in postul anterior am precizat ca masuratoarea lui Misa este cea mai favorabila atat din partea sarcinii cat si folosirea semnalului sinusoidal singular. Tu spuneai ca totul e perfect, dar la masuratori Misa a relevat oscilatia. Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Care e chestia cu cele 2 semnale defazate cu 30 grade? Ce frecventa au ele? (simularile lu' Peste) Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Ce este o sursa de curent si de ce ampliful+sarcina trebuie asemanate cu o sursa de curent? Ampliful se chinuie sa scoata curent la iesire sau sa mentina o tensiune la iesire, ambele in functie de intrare?Spune-mi tu mie care amplificator de pe lumea asta actioneaza ca o sursa de curent sinusoidala ideala? Dar ideala, adica ce ai simulat tu acolo.Tu inca nu iti dai seama de ce nu e corect ceea ce ai facut tu. Hai sa iti dau un indiciu. Ia pune in loc de sursa de curent sinusoidala pe iesire, pune o sursa de curent constant ca si sarcina. Atat, iar apoi prezinta-ne rezultatele.Nu inteleg de ce te mai chinui sa simulezi chestii elementare. Eu iti pot spune toate astea din cap, tinand cont doar de vreo 2-3 reguli de bun simt in electronica.Acum, fara legatura cu simularea ta gresita:Pentru testarea in cazul cel mai defavorabil, de ce sa nu incerci cu treapta/dreptunghiular (adica tot mai multe trepte)?De ce 2 sinusuri care se calaresc unul pe altul? O treapta/drepuntghiular contine mai multe frecvente. Asa amesteca si dreptunghiular, si triunghiular si sinusoide si ce mai ai prin simulator. Vei observa ca tensiunea de alimentare va avea un riplu cat se poate de decent si riplul va avea frecventa de oscilatie LC, aia "descoperita" de tine.Si da, va fi de fr f joasa, adica fix acolo unde PSRR e maxim!Deci e de bine zic eu.Spuneai cu cateva posturi in urma ca e o prostie monumentala si ca bobina aia are 600ohmi si din cauza ei nu se incarca conzii, bla bla, doar ca treaba nu e deloc asa, o sitie oricine care a pus filtre LC pe surse. Altfel ar trebui sa il avertizam pe Leco, sa isi scoata bobinele din secundarul sursei, ca doar ii strica viteza de raspuns! Cred ca oricine isi poate da seama ce consecinte are suntarea bobinelor din filtrul LC de iesire la un smps. Probabil ca exista si cazul in care cineva se gandeste sa lege o sursa ideala de curent pe iesire, dar sa speram ca nu va fi folosit asa ceva ca sarcina.In aceeasi ordine de idei propun sa vedem cum functioneaza amplful scufundat sub apa, sau in timp ce dai cu toporul in el.Apropos Misa, cred ca toporul tau ar trebui manjit la loc cu sange, de data asta nu de audiofil ci de simulatorist. Bine, incercam intai cu frumosul, adica uleiul de sarpe, nu merge, luam debugging tool-ul. Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Adica la asta te referi?Hai ca plec, ca trebuie sa ies in strada pentru Rosia Montana, sa nu ne fure altii resursele! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Hai ca plec, ca trebuie sa ies in strada pentru Rosia Montana, sa nu ne fure altii resursele! IA SI TOPORULca astia doar cu toporul ii ajungi! Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Intr-o mana toporu' si intr-o mana satâru' , asa trebuie alergati astia Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Nu am luat nici toporu', nici alte arme. Am participat la o demonstratie civilizata, in care chiar si micile gunoaie (De exemplu chistoacele) se arunca la cosurile de gunoi. Nu lasam mizerie ca dupa o echipa de fotbal (Grrr) Link spre comentariu
tepesa Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Pro sau contra ? Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Eu contra, cum probabil cred ca si domnul Misa este Link spre comentariu
sk24bpo Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Ce este o sursa de curent si de ce ampliful+sarcina trebuie asemanate cu o sursa de curent? Ampliful se chinuie sa scoata curent la iesire sau sa mentina o tensiune la iesire, ambele in functie de intrare?Spune-mi tu mie care amplificator de pe lumea asta actioneaza ca o sursa de curent sinusoidala ideala? Dar ideala, adica ce ai simulat tu acolo.Tu inca nu iti dai seama de ce nu e corect ceea ce ai facut tu. Hai sa iti dau un indiciu. Ia pune in loc de sursa de curent sinusoidala pe iesire, pune o sursa de curent constant ca si sarcina. Atat, iar apoi prezinta-ne rezultatele.Nu inteleg de ce te mai chinui sa simulezi chestii elementare. Eu iti pot spune toate astea din cap, tinand cont doar de vreo 2-3 reguli de bun simt in electronica.Acum, fara legatura cu simularea ta gresita:Pentru testarea in cazul cel mai defavorabil, de ce sa nu incerci cu treapta/dreptunghiular (adica tot mai multe trepte)?De ce 2 sinusuri care se calaresc unul pe altul? O treapta/drepuntghiular contine mai multe frecvente. Asa amesteca si dreptunghiular, si triunghiular si sinusoide si ce mai ai prin simulator. Vei observa ca tensiunea de alimentare va avea un riplu cat se poate de decent si riplul va avea frecventa de oscilatie LC, aia "descoperita" de tine.Si da, va fi de fr f joasa, adica fix acolo unde PSRR e maxim!Deci e de bine zic eu.Spuneai cu cateva posturi in urma ca e o prostie monumentala si ca bobina aia are 600ohmi si din cauza ei nu se incarca conzii, bla bla, doar ca treaba nu e deloc asa, o sitie oricine care a pus filtre LC pe surse. Altfel ar trebui sa il avertizam pe Leco, sa isi scoata bobinele din secundarul sursei, ca doar ii strica viteza de raspuns! Cred ca oricine isi poate da seama ce consecinte are suntarea bobinelor din filtrul LC de iesire la un smps. Probabil ca exista si cazul in care cineva se gandeste sa lege o sursa ideala de curent pe iesire, dar sa speram ca nu va fi folosit asa ceva ca sarcina.In aceeasi ordine de idei propun sa vedem cum functioneaza amplful scufundat sub apa, sau in timp ce dai cu toporul in el.Apropos Misa, cred ca toporul tau ar trebui manjit la loc cu sange, de data asta nu de audiofil ci de simulatorist. Bine, incercam intai cu frumosul, adica uleiul de sarpe, nu merge, luam debugging tool-ul. Monumental, din categoria iarna nu-i ca vara, sau de ce sa fie rau daca e bine Totul condimental cu ura .... "igen" ? Ce ma mai mir cand Sharky insusi spune despre el ca e tortionar si ca se ocupa cu pirateria Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 23, 2013 Partajează Postat Septembrie 23, 2013 Omule, aici nu discutam despre viata unor persoane.Discutam electronica. Circuitele tot la fel merg, indiferent de felul in care imi editez eu informatia de profil. Ce parere ai tu despre mine e fix treaba ta, nu a mea, nu a forumului.Nu va inteleg pe astia care cand ramaneti fara argumente tehnice o dati pe teme personale.Daca tot e sa o dam pe chestii personale nu inteleg tu ca si absolvent de electrotehnica faci asemenea greseli elementare. Ce ai simulat tu nu exista in realitate. Te rog simuleaza ce ti-am propus (pastrezi circuitul tau dar sursele sinusoidale le faci in surse de curent continuu, de valoare...sa zicem 5A) si iti dai seama de greseala. Un fel de demonstratie prin reducere la absurd!Mai joaca-te cu markerele in simulator, masoara niste marimi cheie si iti vei da seama de ce e gresit ce simulezi tu si de unde apar tot felul de fenomene inexistente in realitate.Nu vreau sa iti spun mura in gura ce ai gresit, inca.Nu e vorba de ura, e vorba de lipsa de rabdare. Din moment ce iti lipseste bunul simt sa verifici parerile altora nu vad ce ma face sa imi pierd vremea sa iti explic. Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 23, 2013 Partajează Postat Septembrie 23, 2013 Mai am de facut (practic numai de asamblat) inca 2 astfel de monoblocuri asa ca ma gindesc sa privesc cu seriozitate masuratoarea propusa de Victor, cea cu condensatorul de 10n. Intentionez sa verific care sunt conditiile in care aceasta masuratoare iese bine sau rau...(SR, nivelul de reactie negativa, etc, poate mai au si altii idei) Un pic de cercetare nu strica. (cu grija totul pentru ca piesele sunt destul de scumpe. De exemplu, o intimplare nefericita a dus la tunarea cu scintei si fum a 4 finali ALF si a unui LME - se mai intimpla)Parerea mea e ca nu trebuie sa ne desconsideram intre noi, chiar daca mai facem si unele remarci tepoase.. Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 23, 2013 Partajează Postat Septembrie 23, 2013 Misa, eu as zice ca acel circuit iti poate modifica marginea de faza in anumite conditii.Eu am incercat pe unele amplifuri, musai protejate la scurt si chestii nasoale cu condensatori grasi de 1u si semnale dr cu fundamentala de o frecventa pt o reactanta echivalenta egala cu impedanta nominala a amplifului.LA fel si cu bobine.Evident testele erau de anduranta, nu de stabilitate, dar n-am remarcat chestii nasoale la amplifurile bune.Ma interesa mai mult cum merge ampliful pe o sarcina reactiva si daca il salveaza protectia.Si dl LEach recomanda pe site-ul sau teste de acest gen, dar nu mai retin exact daca era vreo filozofie in spatele acestui gen de test, sau era doar o chestie practica care se poate verifica rapid.Ce fenomene nasoale pot aparea aici e conductia simultana intre cei doi tranzistori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum