Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul, sau cat se poate despre LME49810 :)

Vizitator bluebit

Postări Recomandate

Crisane mai intai pune tu schema modulelor tale si desenele reale si apoi sa ma comentezi pe mine. :da Daca ai inteles ceea ce am zis eu bine, daca nu nu, treaba ta. Citeste ansamblul si ai sa vezi exact ceea ce am spus eu despre aceste integrate.

Link spre comentariu

Cat de greu iti este bai Greierasule sa recunosti ca ai mancat dodo?Sa faci vorbirere despre ceva despre care nu ai habar ba chiar sa mai si scuipi mie mi se pare cam de kkt.Poate te-om ierta daca incondeiezi niste scuze.Sa-ti fie de bine,

Link spre comentariu

Il asteptam si pe Victor sa mai treaca pe la noi pe la masa sa ne mai cante melodia lui preferata. (masa lui vad ca e inchisa)

Mi-am exprimat deja parerea : prefer amplificatoarele cu componente discrete pe calea de semnal .Ce e rau in asta ? Uite iti fac o propunere care sa echilibreze balanta : Candva , in viitor , voi prezenta un nou proiect de amplificator audio ( in varianta completa ) asemanator cu cel din atasament ( diferit oarecum :) la superdioda si prin alte parti importante ) , dar cu mult diferit de PSA150 ( AE150S ) si totusi asemanator ca virgula complexitate . Inca lucrez la el ... garantez ca nu va avea limitarile impuse fostului proiect " comun " PSA150 !Te rog sa-ti exprimi criticile fata de acel proiect , cand va fi gata :) .
Link spre comentariu

Te rog să-ți exprimi criticile fata de acel proiect , când va fi gataPai sa-l vedem făcut și o sa ne exprimam părerile atunci, speram ca nu o sa treacă ceva ani pana atunci .Sănătate icon_jook

Link spre comentariu

Cine poate știi cât timp va trece...pana funcționează bine !Din păcate , mereu apar alte prioritati . Tot in domeniul audio :) !

Bafta și sănătate maxima! știți cum e , s-a născut speranța și a murit la fel .no offense !! icon_jook
Link spre comentariu

Crisane n-ai inteles nimic. Tu nu vrei decat sa scriu eu aici in contradictoriu cu tine astfel incat sa spuna lumea ca modulele tale reprezinta ceva. Din pacate le-ai gresit si acum te ascunzi cu ele si cu schema reala. Comentariile mele fata de LME au fost legate de faptul ca nu ai schema lor si nici un model de simulare viabil astfel incat sa poti crea ceva. Esti limitat sa aplici schema lor. In rest am spus de la inceput ca se poate dace un amplificator bun cu el dar ca nu cel mai bun.Scriind de pe mobil am incercat sa comprim ideiile la maximumacum.

Link spre comentariu

Asa cum zice greierasul, esti in mare masura limitat, nu neaparat ca nu cunosti schema ci datorita faptului ca nu poti interveni. Ce mare scofala faci in cazul altor cipuri la care le cunosti schema? Ideea e ca la un asfel de amplificator conteaza foarte mult executia practica (cablajul imprimat, sirmaraiele din amplificator, sursele de alimentare) ca in rest nu prea poti interveni. Putinele componente care mai vin adaugate pot fi de calitate.Daca totul e corect realizat fisul si brumul lipsesc cu desavirsire. De asemenea, daca totul e ok poti merge cu condensatori de compensare mici si SR mare.Eu m-am apucat sa studiez aceste cipuri asa, de hobby si nu-mi pare rau. Cel putin am vazut comportamentul si am auzit sunetul. Am testat mai multe variante de cablaj, cu comportamente diferite la fineturi. (am mai studiat amanuntit si alte cipuri, poate e vorba de o oarecare pasiune de a sti ce e real si ce nu in foile de catalog - nu numai in audio)Ideea e sa reusesti sa transpui performantele cipului in performantele amplificatorului final. Nici nu se pune problema sa obtii mai mult. Oricum, daca amplificatorul se apropie macar de performantele cipului e o realizare...Nu e usor, desi pare.In cazul asta, poti sa te apropii cu amplificatorul de specificatiile cipului. Cel mai usor e cu o singura pereche de finali la puteri pina la 100W iar tensiunea de alimentare calculata pentru 200W.Cine are curiozitatea, poate sa auda aceste amplificatoare probabil saptamina viitoare. (varianta III) Asta daca nu "tuna" ceva dupa sau in timpul asamblarii finale, ca e posibil si asta.Va urez "Noi si noi succese"! (si fara comentarii rautacioase sau neconstructive)

Link spre comentariu

Cine poate știi cât timp va trece...pana funcționează bine !

Din păcate , mereu apar alte prioritati .

Tot in domeniul audio :) !

Off topic: Atentie la neatentie domnule Victor! Niciodata nu poti sti totul! :P

Tot in domeniul... gramaticii!

Link spre comentariu

Ideea e sa reusesti sa transpui performantele cipului in performantele amplificatorului final. Nici nu se pune problema sa obtii mai mult. Oricum, daca amplificatorul se apropie macar de performantele cipului e o realizare...Nu e usor, desi pare.

Este chiar greu sau mai corect este SCUMP de obtinut. Chiar si in varianta:

cu o singura pereche de finali la puteri pina la 100W iar tensiunea de alimentare calculata pentru 200W.

Link spre comentariu

Scump, ieftin, Asta e... Uite cele 4 trafuri de 25cm2 care vor alimenta monoblocurile. Home made (misa made) multifilar: https://dl.dropboxusercontent.com/u/371 ... 600791.JPG

Arata bine. Ne poti spune de unde ai procurat tolele si carcasele de ecranare?PS: Presupun ca de la userul gabriele, nu?
Daca asa pui problema raspunsul e NU! Se incepe cu "te rog" ca eu sunt de moda veche.Si care iti e problema?. Ai vreun comentariu despre amplificator sau sursa lui de alimentare?
Link spre comentariu

Daca asa pui problema raspunsul e NU! Se incepe cu "te rog" ca eu sunt de moda veche.Si care iti e problema?. Ai vreun comentariu despre amplificator sau sursa lui de alimentare?

Eu NU sunt de moda veche... Daca vrei spui, daca nu, nu! Am intrebat de unde le ai in ideea ca pe viitor as dori sa-mi fac si eu doua asemenea transformatoare.Dupa ce am postat intrebarea, am facut "sapaturi" si am vazut ca acel utilizator avea la vanzare tole si capace ce aratau exact ca ale tale, motiv pentru care am editat postul.Aveam si eu in plan sa incerc acest amplificator insa discutiile contradictorii ma fac sa mai astept pana isi expun parerile si alti colegi mai experimentati, care vor reusi sa-l finalizeze.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări