Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul, sau cat se poate despre LME49810 :)

Vizitator bluebit

Postări Recomandate

Sincer n-as vrea sa va dezamagesc, dar schema e gresita din prima. Contine cel putin 2 greseli serioase, dintre care una cu potential fatal.Mai sunt si altele mai subtile, de nuanta, dar pentru nivelul asta de calitate sunt acceptabile.

Amplificatorul meu este facut dupa o schema si un PCB indelung testate de un tip apreciat pentru rezultele muncii lui pe un forum audio international. PCB-urile le-am cumparat de la acest tip care are ceva experienta in proiectarea cablajelor. Schema folosita de el are la baza aplicatia recomandata de producatorul integratului, Texas Instruments, deci probabil ca e corecta.Cablajul este modular. Front-endul cu LME49810 poate fi separat de partea cu driveri si finali deci este foarte usor sa testez si configuratii avand front-enduri tranzistorizate care ataca driveri+finali in configuratia repetor pe emitor. Poate ca voi si testa la un moment dat o configuratie cu VAS pe tranzistori ca sa inteleg si eu diferenta dintre cele doua VAS-uri. Greierasule, tu la care schema te referi cand spui ca e gresita? La schema recomandata de TI sau la vreo schema publicata in cadrul acestui subiect? Te rog specifica pentru a nu creea confuzii.
Link spre comentariu

Schema e recomandata de domnul Crisan pe care il sustii sa imprastie cablaje chiar tu Andrei. Maxente, de sunat poate sa sune cum vrei ampliful vostru pentru ca vb de subiectivitate. Eu nu fac parte din tabara care crede ca e un gunoi, cu toate ca iti aduc aminte ca Victor a vb despre un CI cam la fel, un AN care a facut partz :da Eu zic ca e un CI foarte bun sa inlocuiasca Electronica Industriala 2x35W. Macar aveti habar din ce sunt facuti condensatorii de compensare din el ?

Link spre comentariu

Va contrazic !!!

Am ascultat si un Electronica Industriala 3x35w si e departe rau de tot

Vedeti ce inseamna ca cineva sa emita pareri subiective sau mai putin subiective despre ceva ce nici macar nu a ascultat, aici vroiam sa ajung

Acum ca tot ati finalizat SARA, faceti si un modul cu acest LME doar de dragul comparatiilor si mai apoi sa spuneti ce si cum, eu nu spun ca este peste SARA dar hai sa comparam inainte sa vorbim

Eu nu inteleg de ce oamenii spun lucruri (in general nasoale) la adresa unor integrate sau scheme fara ca ei nici macar sa le incerce

Eu nu vorbesc de calitatea unor condensatoare sau nu stiu ce componente ci vorbesc de sunetul amplificatorului, pe mine asta ma intereseaza, comparatii intre datele electrice si componente le puteti face dvs.

Domnul Victor este un alt om care emite pareri despre ceva ce nu a incercat, ma refer la sunet

Vi se pare corect ca cineva sa spuna '' frate ala e varza'' iar la intrebare pai... l-ati incercat? si raspunsul sa fie pai... nu !

Eu schema asta am folosit-o

Posted Image

Link spre comentariu

O fi cel mai bun integrat, foarte bine, sa va bucurati de ele sanatosi. :101

Aaaaa pai vedeti domnule cum e ?!?!Cand v-am zis sa faceti o simpla comparatie de sunet intre doua amplificatoare ne-ati dat cu jetNu mi se pare corect !Va e frica ca poate suna la fel sau poate chiar mai bine ?
Link spre comentariu

Unii oameni considera ca e sub demnitatea lor sa faca un amplificator care sa contine circuit integrat. Eu consider ca fiecare are dreptul sa faca ce amplificator vrea si poate. In definitiv "diy" inseamna sa faci ceva cu propriile tale forte chiar daca rezultatul nu intra in categoria nirvana audio.Deci cei care fac ceva, fie si amplificatoare cu integrate, fac parte din fenomenul diy si ca atare acestia nu pot omori spiritul diy.N-ar fi oare mai bine sa-i lasati pe oameni sa decida daca sa intre aleaga amplificatoare cu tranzistori, cu integrate, cu finali BJT, cu finali MOSFET, cu gunoaie sau cu piese de top, adica asa dupa dorinta si putinta lor?Prezentati-le si alte variante documentate sau nu si lasati-i sa aleaga fara sa incercati sa desfiintati rezultatele muncii altora. In felul acesta veti incuraja spiritul diy. Acestea fiind spuse eu inchei orice imixtiune in acest subiect.

Link spre comentariu

Aaaaa pai vedeti domnule cum e ?!?!Cand v-am zis sa faceti o simpla comparatie de sunet intre doua amplificatoare ne-ati dat cu jetNu mi se pare corect !Va e frica ca poate suna la fel sau poate chiar mai bine ?

Cine ți-a dat cu " jet " ?Vezi ca devii cam agresiv ... Rămai in liniștea ta . Nu hotari tu pentru alții ce au mai bun de făcut !Când o sa meriti sa fii băgat in seama vei afla . Pana atunci bucura-te de amplificatoarele construite de tine !
Link spre comentariu

Cine ți-a dat cu " jet " ?Vezi ca devii cam agresiv ... Rămai in liniștea ta . Nu hotari tu pentru alții ce au mai bun de făcut !Când o sa meriti sa fii băgat in seama vei afla . Pana atunci bucura-te de amplificatoarele construite de tine !
Era o discutie calma nu devin agresiv, va inteleg ca nu sunteti de accord cu mine e parerea dvs si va rog sa nu interpretati gresit ca nu m-am certat cu numeni pe aiciEu consider ca dvs. nu aveti dreptul sa comentati la adresa unui lucru fara sa il fi incercatNumai bine !
Link spre comentariu
:rade: Pai io va laud si apoi ma trezesc ca va dau cu jet. O fi vina mea ca nu sunt fan 100% al acestu integrat, cine stie, e vina mea ca incerc sa-l privesc optimist moderat. In privinta comparatiilor directe v-am spus si va repet pt ultima oara, zau: la orice ora putem compara SARA cu orice amplificare doriti voi. E un proverb, buna ziua v-am dat belea mi-am capatat :da
Link spre comentariu

Ești in eroare totala . Îmi place realizarea practica a amplificatorului vostru , dar nu sunt de acord cu soluția tehnica . Unora le plac blondele , altora roscatele sau brunetele . Desigur , exista si excentrici absurzi cărora le plac caruntele :) !Dacă studiezi constructiile DIY vei vedea ca peste 90% prefera soluții constructive cu tranzistori discreti , iar restul cu circuitul integrate de putere sau driver .Asta e realitatea !

Link spre comentariu

Macar aveti habar din ce sunt facuti condensatorii de compensare din el ?

Greierasul a incercat sa sugereze [teoretic] o posibila sursa de instabilitate.Adesea si Victor ridica asemenea probleme de teorie.Dat fiind ca stapanirea teoriei este un punct nevralgic pe acest forum, reactiile sunt [99%] doar doua: - fie se omite total intrebarea sau observatia, - fie se sare imediat la gat...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări