Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul, sau cat se poate despre LME49810 :)

Vizitator bluebit

Postări Recomandate

Pentru necunoscatori pun si eu schema dupa care mi-am construit amplificatorul.Orice critica constructiva este binevenita.Multumiri userului Nekkerman pentru ajutor.Sper ca am postat bine. Este un forum de amatori, nu?Toate cele bune,

Din start circuitul de clip precum si Q10 si Q11 cat si restul diodelor si componente din circuitul de protectie nu au ce cauta intr-o astfel de schema , decat daca amplificatorul este destinat domeniului sonorizarii /agape cu multi oameni si suprafete mari !Dupa cum se stie din teorie si se constata in practica mai multi Wati nu inseamna auditie mai buna.Sincer nu inteleg acele adaugari daca acest amplificator este destinat unei auditii in casa normala .Nu mai discutam de compensari , a spus un coleg mai sus , de vazut pe osciloscop/analizor spectral daca o supracompensare a raspunsului aduce ceva bun in schema.In rest ok schema.Oricum un cablaj optimizat si arenjat bine aduce mult mai multe imbunatatiri in sunet decat alte floricele, mentionez ca daca sunt cablajele acelea rosii ultima versiune ,pare ca sunt ok (imi dau cu parerea ca privitor din poze , cum mai stiu eu pe unii ca faceau rewievuri din poze ,de ce sa nu o fac si eu ???......LOL ) .
Link spre comentariu

Corect. De aceea Q10, Q11 sunt pe o placuta optionala.Asa cum s-a mai spus pentru a conduce incinte cu un numar mare de difuzoare, cu filtre mai complexe e nevoie de ceva vana.Sigur ca poti face si o mica sonorizare cu un astfel de amplif.R9 este vazut de CI ca o sarcina. Andrei a punctat bine in ceea ce priveste valoare. TI reference.In functie de de gusturi se mai poate ''descatusa''. Valorile sunt o baza de plecare si fiecare poate experimenta.Ca sa-l caracterizez in cateva cuvinte ce as putea sa spun?Acest amplificator surprinde in mod pozitiv.Este foarte simplu de realizat si nu ai voie sa gresesti.Din cate am testat eu nu este nici o diferenta majora intre LME49810 si LME49830 (acelas setup )Lipseste clip detect in cazul LME49830.Multumesc danzup pentru interes.Toate cele bune,

Link spre comentariu

Evident ca va functiona si fara protectia SOA doar ca va trebui sa ai grija cum alegi tensiunea de alimentare si impedanta boxelor astfel incat sa reduci riscul de a scoate finalii din zona sigura a SOA. Eu nici nu am implementat protectia SOA la amplificatorul meu si pot sa-ti zic ca merge de vreo 2 ani alimentat fiind la 2x67Vcc pe boxe de 8 ohmi.

Link spre comentariu

De curand am pus mana pe un amplificator care are doar 2 perechi de finali 2SC5200/2SA1943 pe canal si alimentare +-86Vcc. Am probat un canal cu 2 boxe cam 30 minute (4 ohm), la limita de clip si in afara de radiator care a ajuns la 65 grade nu am observat alte probleme.Personal nu incurajez astfel de situatii, dar in cazul de mai sus, alimentare +-62Vcc si sarcina 4 ohm, folosit strict pe muzica sunt sigur ca va rezista mult si bine, bineinteles atata timp cat componentele sunt de calitate.

Link spre comentariu

Nu am ce sa fac cu atat putere,dar ca sa fie mai usor de suportat pt finali mai arunc o pereche acolo,ca sa fie :ras: ,si sa nu se lase cu fum,doar ca trafu are undeva la 2x44vca si 2x6A,sper sa faca fata la 6 perechi,si pe langa toate astea ati pus punctul pe i cu butonul de volum,pt ca asta este capela sixtina editia 1.3 :101 ,si tot in carcasa de electronica 3220 va ajunge si vreau sa las butoanele cum erau cele din fabrica,si daca stiti modelul respectiv butonul de volum+balans foloseau un potentiometru dual,care va trebui sa respecte cerintele corectorului de ton facut cu lm1036,adica de 47-50k si prin urmare va avea tot potentiometrele romanesti de r.....t,alta solutie nu am pt moment,cea mai mare imbunatatire este racirea care este activa si radiatoarele mai generoase !

Link spre comentariu

Exista tranzistori finali audio cu mult mai rezistenti decat 2sc5200 dar mai scumpi. 2sc5200 daca nu se abuzeaza de ei se preteaza excelent pentru audio, de fapt au fost creati pentru asa ceva , liniaritate buna, capacitate parazita decenta, distorsiuni mici in raport cu alti finali, ft ridicat.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Gata si cu "best of-ul" meu.Trei perechi de MJL4281A/MJL4302 in etajul final.Cu alimentare de +/-72Vcc clasica ( traf toroidal si filtraj aproximativ de 20 000microF pe rai ) am obtinut 350 W.Mai pot face mici ajustari pentru a creste puterea dar ma declar satisfacut.Sper sa pun o filmare maine.Toate cele bune,Mircea.

post-402-139829656253_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări