Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul, sau cat se poate despre LME49810 :)

Vizitator bluebit

Postări Recomandate

Dupa cum vad eu aceste driver-e sau integrate in general, ele au existat, exista si vor exista in continuare...

De acord intrutotul. Piata audio este impartita in mai multe categorii de consumatori si la cum merg lucrurile in prezent ( in special criza economica oarecum generalizata ) ma tem ca "virgula" consumatorii de haifai se vor imputina sau ca oricum isi vor reconsidera parerea despre produse nejustificat de complexe si/sau scumpe, astfel incat insasi aceste "scurtaturi" vor fi cele care vor fi cautate tot mai mult de catre multi tocmai datorita costurilor de productie mai mici.PS: Ca fapt divers voi face tot posibilul sa-mi fac mie cat mai curand un amplif cu aceste LME-uri, renuntand la unul mosfet complet tranzistorizat de la care pastrez doar sursa, ca-i foarte solida, pe care vreau sa-l actualizez si finisez putin, momentan insa problemele serioase de tip financiar ma impiedeca.
Link spre comentariu

. Eu ma refeream doar la faptul ca acest tip de drivere audio au avut o raspandire foarte limitata si o viata scurta pe piata de profil .

Probabil ca driverele mentionate de tine au esuat pentru ca nu au avut succes comercial. Stii foarte bine ca succesul comercial nu are nici o legatura cu calitatea driverului.

. Daca solutia tehnica aleasa ( nu ma refer la tipul driverului audio ) ar fi fost buna , cu siguranta ca ar fi existat si astazi , datorita pretului de fabricatie scazut .

Prezumtia ta este este eronata. Pretul de fabricatie si calitatea nu au nici o legatura cu succesul de piata. Tehnic vorbind Coca Cola, Pepsi Cola, mancarea de la Mc Donalds, KFC nu sunt cele mai bune alimente, au un pret acceptabil, dar au succes. Se cheama marketing. Stii cumva vreun amplificator cu configuratie simetrica si care a fost un succes de piata? Prin succes de piata inteleg mii sau zeci de mii de bucati vandute.
Link spre comentariu

Da , evident ca stiu ce amplificatoare cu simetrie complementara au succes comercial incredibil ..

Se produc in cantitati incredibil de mari pe langa alte modele ( probabil cu mult peste cateva sute de mii vandute ) ...este vorba de amplificatoarele auto !

S-au incercat mai multe configuratii in decursul timpului , dar au rezistat doar variantele concepute cu SMPS si simetrie complementara .

Sunt cele mai stabile configuratii daca tinem cont de umiditate , vibratii , variatii de tensiune , sarcini dificile etc .

Va garantez ca dupa o auditie intr-o masina ( preparata fonic ) ce are un bun sistem audio ( calibrat corespunzator ) cu procesare DSP si etaje finale multiamp clasa AB cu simetrie complementara cu greu veti obtine o auditie asemanatoare acasa ...

Link spre comentariu

Corect, sunt convins ca in masina aia clasa AB cu simetria complementara face tot sunetul. Eu pun pariu ca orice amplif decent pui in masina respectiva nu isi da seama nici dracul. Ma refer aici la un test AB unde userul nu stie care dintre ele canta.Nu am gasit pana acum catalog pt AN-ul respectiv, decat intr-o varianta simplificata. Parerea mea e ca in audio succesul nu are legatura cu performantele. Conteaza sa se indeplineasca un anumit barem si in rest vinde cine e mai tare in clanta.

Link spre comentariu

Insuccesul CI-urilor anterioare se poate datora tocmai comoditatii in implementarea sa. Tentatia de a face cu ele amplificatoare ieftine si compacte a afectat aproape toti producatorii care le-au folosit. Un amplificator ca sa aibe performante bune si sa sune bine are nevoie si de o sursa de alimentare buna, de alte componente dimprejurul lui de calitate, deci scumpe. Pentru producatori parea ilogic sa dai cativa dolari pe "inima" amplificatorului , iar pe restul mai bine de 100$. Ei credeau si nu se inselau, ca un client nu va da multi bani pe un circuit integrat, ci va vrea sa vada o cantitate mare de piese si o lucratura care sa semene a arta mai degraba decat a electronica. Exista firme de hi-end care au asemenea integrate in amplificatoarele lor de mare succes, deci ei demonstreaza contrariul ca se poate, dar nu se lauda cu asta, nu e de bon ton. Un alt factor care a contribuit la disparitia ci-urilor a fost lipsa internetului. Acum un zvon, o stire se raspandeste ca gandul pe tot globul. Peste 90% din electronistii de aici n-ar fi facut nimic daca nu era internetul, ar fi ramas aceeasi depanatori obositi cu urechi de tabla din coltul blocului.Daca un obosit dasta zicea ca o piesa nu e buna, gata, se incheia lucrarea. In ziua de azi guruistii nu mai tin mult, sunt rejectati destul de repede de gloata. In 2013 integratele de tipul LME au o sansa foarte buna. Totusi mare atentie, aceste CI-uri moderne obtin distorsiuni foarte bune in montaje impecabile altfel au prostul obicei sa oscileze. Multe montaje reale trebuiesc compensate suplimentar ca sa ai un amplificator perfect stabil, deci distorsiunile cresc binisor. Cumva producatorul face o smecherie, ofera un ci foarte bun masurat la iesirea sa in conditii aproape ideale. Dupa ce il integrezi complet intr-un amplificator cuplat la boxe te trezesti cu altceva :da N-ar fi de mirare sa observi ca suna cam metalic, usor nenatural. E preferabil sa-l supracompensezi, mai cresc distorsiunile dar urechea nu le simte si suna si placut.

Link spre comentariu

Da , ai mare dreptate :) :) :) :) :) !Nu uita , vezi ca rosu se pune de obicei la plus dar mai bine merge cand stecherul este bagat in priza etc .Nu uita sa reglezi Ube la MOS-uri la 0,5V si sa nu cumva sa folosesti boxe nemtesti de 4 ohmi , ca nu se mai gasesc finali originali , ce e pe piata sunt facaturi chinezesti etc . Sper ca stii de gluma !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări