andiy Postat August 28, 2008 Partajează Postat August 28, 2008 Inca.... http://www.radio.com.cn/download/LME49810en.pdf http://unisonus.com/old/projects/LME49810_amp.html Link spre comentariu
Vizitator iokymy Postat Septembrie 1, 2008 Partajează Postat Septembrie 1, 2008 bd249 si bd 250 merg cu integratu asta? la ce tensiune ar trebui sa alimentez? +-35 i de ajuns... sau mai mult? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 1, 2008 Partajează Postat Septembrie 1, 2008 In functie de litera din coada: daca ai C inseamna ca ai 100Vc-e si ar merge un maxim +/-40...45V pe alimentare. Totusi pune cite 2 in paralel. http://www.bourns.com/pdfs/bd250.pdf Link spre comentariu
Vizitator iokymy Postat Septembrie 3, 2008 Partajează Postat Septembrie 3, 2008 cu 2 perechi de bd249/250 la +-40 ce putere as obtine?dar cu 3 perechi? Link spre comentariu
petre_s Postat Septembrie 3, 2008 Partajează Postat Septembrie 3, 2008 tranzistorii aia nu sunt cea mai buna alegere, au si tensiune CE mica si hfe mic nu stiu daca iti iese ceva acolo :partyman: daca pui mai multi in paralel o sa se mareasca puterea in impedante mici, deci aproape inutil. cred ca nici nu duce LME-ul cu mai mult de 2 perechi.in orice caz mai mult de 50-60W in 8 ohmi si 100W in 4ohmi nu poti sa scoti cu tranzistorii aia. si asta in cazul fericit in care ai C in coada ca sa il poti alimenta la +-40. Link spre comentariu
petre_s Postat Septembrie 3, 2008 Partajează Postat Septembrie 3, 2008 am modificat putin cablajul, facand mai mult spatiu pentru radiator.Deoarece intentionez sa schimb etajul final din amplificatorul meu care este bazat momentan cu AV-400 (noul cablaj de la Vasile)cu acest amplificator, cablajul are aceleasi dimensiuni si aceasi dispunere a finalilor pentru a nu modifica nimic in carcasa.Aveti atasat atat dispunerea componentelor cat si cablajul in format pdf.Cablajul respecta prima schema din datasheet.finalii nu trebuie montati neeaparat toti Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Septembrie 3, 2008 Partajează Postat Septembrie 3, 2008 the_beast ce finali vrei sa folosesti?....vreau sa fac si eu un amp stereo cu LME49830, o sa folosesc 2sk1058/2sj162 cate o pereche si alimentare +/-50V, sau la tensiunea asta ar trebui 2 perechi? Link spre comentariu
petre_s Postat Septembrie 3, 2008 Partajează Postat Septembrie 3, 2008 irfp240-irfp9240. pentru laterali trebuie modificata schema(se elimina superdioda)cu o singura pereche de 2sk1058/2sj162 la +-50V e ok in 8 ohmi vei scoate cam 100W, in 4 ohmi insa nu rezista. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Septembrie 3, 2008 Partajează Postat Septembrie 3, 2008 nici cu 2 perechi nu rezista?.....sau mai bine zis cum o singura pereche la ce tensiune sa-l alimentez ca sa mearga si pe 4 ohmi? Link spre comentariu
petre_s Postat Septembrie 4, 2008 Partajează Postat Septembrie 4, 2008 estimativ vorbindpt +-50V ai ~100W in 8, 170-200 in 4 - cu 2 perechi de finali. daca il folosesti numai in 8 pui decat o perechept +-40V ai ~60W in 8 si 100W in 4- asta merge doar cu o pereche. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Septembrie 4, 2008 Partajează Postat Septembrie 4, 2008 si pentru 2 perechi cam ce putere trebuie sa debiteze traful? Link spre comentariu
petre_s Postat Septembrie 4, 2008 Partajează Postat Septembrie 4, 2008 ca sa fii sigur ca-ti duce, pui de 1.5 ori puterea debitata. deci pt 2x200 pui traf de 600W Link spre comentariu
Vizitator tehnium Postat Octombrie 19, 2008 Partajează Postat Octombrie 19, 2008 nu prea ai cum sa imperechezi asa bine componentele in etajul de intrare si VAS cu facaturile din Romania.Nici eu nu sunt de acord cu asta si sa explic de ce. Am prins cand erau piesele foarte ieftine la Metrafo si am luat cateva sute de bucati din fiecare tranzistor mic ce foloseam. Cu ajutorul unui multimetru chinezesc de doi lei, aleg tranzistori cu beta identic in etajele diferentiale si nici nu mai montez potentiometru de offset. Pana acum am avut un offset mai mic de 3mv la orice amplificator construit cu ajutorul acestei metode. Esential este sa ai gramada mare sa le poti imperechea. Valoarea lui beta conteaza mai putin (bine este sa fie cat mai mare), dar este esential ca tranzistorii dintr-un etaj diferential sau simetric sa fie imperecheati. Si uitasem un alt amanunt: folosesc numai rezistente cu 1% toleranta. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Octombrie 19, 2008 Partajează Postat Octombrie 19, 2008 Si la fel de important la un etaj diferential este sa ii imperechezi si dupa transconductanta. Link spre comentariu
Vizitator tehnium Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Si la fel de important la un etaj diferential este sa ii imperechezi si dupa transconductanta.NU am transconductometru. Poti sa mi-l imprumuti pe al tau pentru doua zile, te rog frumos. Dau o bere. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum