Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul, sau cat se poate despre LME49810 :)

Vizitator bluebit

Postări Recomandate

Stai linitit Andrei ca nici eu nu sunt ofensat

zal ar putea avea dreptate ca este o solutie ieftina si rapida, eu as mai adauga ca este si una de foarte buna calitate dpdv ''urechiometric''

Vorba lui Misa, integratul e ieftin, mai pui cateva tranzistoare si il poti testa, nu iti place abandonezi, dar sa zici ca e un integrat driver ca oricare altul fara sa il testezi nu mi se pare corect

Link spre comentariu

Eu, fiind un novice in acest domeniu , intreb ca sa ma aflu in treaba.Nu credeti ca un aspect deosebit intr-o auditie de calitate o au si boxele?Si cand spun asta ma refer la discutiile privind performantele etajelor finale.Cu LME sau altceva, cu 0.0000000000000000001 la suta distorsiuni ?Oare ce distorsiuni introduc boxele in lantul audio?Mai conteaza acea virgula dupa 0?

Link spre comentariu

Camera de auditie introduce distorsiuni mai mari ca boxele si totusi nu alegi un amplificator cu 10% distorsiuni. Crezi ca un amplificator prost nu costa nimic ? Sunt destule "hi-end-uri" care masoara oribil si costa enorm. Ca electronist ai o datorie sa faci lucrurile tehnic cat mai bune. Daca esti doar meloman poti sa faci ce vrei.

Link spre comentariu

Camera de auditie introduce distorsiuni mai mari ca boxele si totusi nu alegi un amplificator cu 10% distorsiuni. [u]Crezi ca un amplificator prost nu costa nimic ? Sunt destule "hi-end-uri" care masoara oribil si costa enorm.[/u] Ca electronist ai o datorie sa faci lucrurile tehnic cat mai bune. Daca esti doar meloman poti sa faci ce vrei.

Asta nu am inteles-o, dar asa este , camera plus boxele introduc distorsiuni mult mai mari decat etajul final.Raman la ideea ca un amplif ok este acela care iti place cum suna , pe boxele si in camera ta.
Link spre comentariu

Nici o problemă din partea mea, doar nu sîntem zei coborîţi pe Pămînt. Doar o singura precizare, nu m-am exprimat că ar fi un gunoi integratul ci o soluţie ieftină şi rapidă.

Asta e corect. Cat despre performante n-ai cum sa spui multe din moment ce n-ai folosit, iar masuratori nici atat. Ajunge sa te uiti la grafice sa vezi ca e net superior integratelor care le-ai mentionat.Si parca ai promis o schema prin care sa ne demonstrezi tehnologia invechita. Unde e? Vreau O dovada, sa pot spune DA, e naspa integratu, are tehnologie invechita care este. A, si culmea, daca ar fi sa iau ampliful tau minune, tot aceeasi schema bloc are, doar ca ii lipsesc unele chestii.Nu ma/ne intereseaza ce lista cu persoane cu care nu vorbesti ai tu.Legat de boxe: o boxa care pe bas da, sa zicem, 10% thd poate suna melodios. Un amplif care intra in clip cu 5% suna ca porcu.
Link spre comentariu

Salut,Am terminat de "plantat" doua module realizate cu PCB-uri de la Mircea Crisan. De fapt PCB-uri si SMD-urile aferente cu care si-a facut pomana. Dupa ce ma intorc din concediu sper sa am timp sa finalizez amplificatorul. Alimentarea SMPS tot de la Mircea. O zi buna toturor.

post-14696-139829645889_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nici o problemă din partea mea, doar nu sîntem zei coborîţi pe Pămînt. Doar o singura precizare, nu m-am exprimat că ar fi un gunoi integratul ci o soluţie ieftină şi rapidă.

Asta e corect. Cat despre performante n-ai cum sa spui multe din moment ce n-ai folosit, iar masuratori nici atat. Ajunge sa te uiti la grafice sa vezi ca e net superior integratelor care le-ai mentionat.

Si parca ai promis o schema prin care sa ne demonstrezi tehnologia invechita. Unde e? Vreau O dovada, sa pot spune DA, e naspa integratu, are tehnologie invechita care este. A, si culmea, daca ar fi sa iau ampliful tau minune, tot aceeasi schema bloc are, doar ca ii lipsesc unele chestii.

Nu ma/ne intereseaza ce lista cu persoane cu care nu vorbesti ai tu.

Uite un alt exemplu de " minune a tehnicii " din vechime .

Apropo ...AN-ul are performante cel putin la fel de bune decat LME-ul .

Daca e sa ne luam dupa performante nu vad de ce a mai aparut LME-ul ...toate integratele driver audio vor avea soarta STK-urilor , AN-urilor , TDA-urilor etc .

E simplu de ce : daca erau bune , ar fi existat si azi .

Fiecare intelege ce vrea sau cat poate .

Eu le urez succes tuturor !

Posted Image

online photo storage

Posted Image

photo storage

Posted Image

image hosting tinypic

Posted Image

screen capture open source

Link spre comentariu

Pai si unde e problema ? Din cate imi aduc aminte Grundig FineArts a fost o marca destul de apreciata la vremea ei. Suna cu mult mai bine decat amplificatoarele romanesti de genul electronica industriala facute cu componente discrete. daca e de criticat pai mai degraba as vedea transformatorul si condensatoarele de filtraj subdimensionate.

Link spre comentariu

Se pare ca nu ai citit atent posturile mele sau te ascunzi dupa cires !Amplificatorul descris mai sus , Grundig Finearts 3 este bun sau foarte bun ( depinde de preferintele fiecaruia ) si probabil ca ar multumi peste 99% din userii Elforum !Foloseste un integrat driver audio foarte performant , AN7062 . Eu ma refeream doar la faptul ca acest tip de drivere audio au avut o raspandire foarte limitata si o viata scurta pe piata de profil .Daca solutia tehnica aleasa ( nu ma refer la tipul driverului audio ) ar fi fost buna , cu siguranta ca ar fi existat si astazi , datorita pretului de fabricatie scazut .Prin analogie , am facut supozitia ca si LME-ul va ajunge la groapa de gunoi a istoriei amplificatoarelor , chiar daca are performante bune sau foarte bune . Evident ca se pot face cateva artificii pentru cresterea / compensarea unor parametri ( compensare TMC , Sigma Drive , Bias autoadaptiv , Clasa G pentru micsorarea disipatie la userii care au nevoie de puteri mari etc ) La noi , datorita programului de Sample pentru LME au reusit cativa useri sa faca rost de asemenea drivere audio si s-au obtinut rezultate frumoase ( vedeti rezultatele userului @Mircea Crisan ) !Acum sper ca e totul clar .Dar eu nu consider ca este o solutie viabila in viitor ...deci este " gunoi " :) !Sper ca stiti de gluma .

Link spre comentariu

Eu cred ca unul din motivele importante ( poate chiar decisive ) pentru care acest tip de integrate/driver nu au, sau nu au avut viata lunga pe piata audio ( nu e parerea mea chestia cu viata scurta, doar il parafrazez pe Victor deci nu dati cu parul ) este insasi subiectivismul sever cu care este abordat domeniul audio, adica electronistii mai experimentati si "de meserie" care de obicei au si un buget pe masura probabil nici macar nu iau in calcul asa ceva la construirea de amplificatoare, ideea preconceputa cum ca ce ma, adica nu-s eu in stare sa-mi fac un amplif complet tranzistorizat ca sa apelez la "scurtaturi"? sau ca ...nu exista hi-fi cu integrat... nu exista hi-fi fara full simetric... etc... Dl Mircea Crisan este poate printre putinele exceptii pozitive... Apoi electronistii amatori ( solicit insistent sa nu fiu inteles gresit, nu folosesc expresia de electronist amator pentru a insulta mai mult sau mai putin voalat pe careva, eu insumi sunt, sau imi doresc sa fiu asa ceva ) de obicei fac asta din hobby si deci bugetele nu sunt tocmai stralucite, sunt atrasi de astfel de solutii si totusi cand vad atatea comentarii negative la adresa acestor solutii din partea celor mai veterani sunt descurajati... si Elforum din pacate este o dovada evidenta asupra acestui tip de subiectivism care face sectiunea de amplificatoare foarte neplacuta ( poate cel mai neplacuta din tot forumul ).

Asa cum spunea cineva, un amplificator este fix perfect atunci cand iti place tie cum suna, putin ar trebui sa-ti pese de parerea altora indiferent cat de "electronisti" sunt sau pretind a fi.

Numai bine.

Link spre comentariu

Dupa cum vad eu aceste driver-e sau integrate in general, ele au existat, exista si vor exista in continuare fie ele ca sunt STK, TDA, LM, LME etc. indifferent ca unele sunt mai bune si altele sunt mai proaste si contrar unora care le urasc din ficati asteaptand sa dispara inainte de termen

Link spre comentariu

...electronistii mai experimentati si "de meserie" care de obicei au si un buget pe masura probabil nici macar nu iau in calcul asa ceva la construirea de amplificatoare, ideea preconceputa cum ca ce ma, adica nu-s eu in stare sa-mi fac un amplif complet tranzistorizat ca sa apelez la "scurtaturi"?...

Nu-ti iei costum de duzina din supermarket daca-ti poti permite unul la comanda. Multi cred ca un circuit precum LME49810 nu prea îti mai lasa loc pentru idei proprii. Înca n-am auzit (poate ca exista totusi) de un amplificator clasa A cu aceste integrate sau la care sa se fi adaptat de exemplu biasul trimodal sau circuitul XD al lui Self sau biasul super A de la JVC sau altele asemanatoare. Nu pentru ca nu s-ar putea, ci pentru ca se adreseaza unei categorii de utilizatori care nu sunt interesati de altceva decât schema de aplicatie minimalista propusa de producator.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări