zal Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Nu-i aşa că-i tare greu de imaginat schema? Doar e tehnologie extraterestră. Cum naiba or face cei din toate firmele care copiază şi imită unii de la alţii? Mă retrag din discuţiile de aici. Link spre comentariu
UNIX Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 De-a lungul vremii s-au tot incercat diverse solutii asa zis moderne, unele mai complicate, altele mai simple. Deocamdata au ramas la stadiul de idei destepte dar impracticabile . Topologia clasica e mai actuala ca oricand. Singurul avans real e dat de miniaturizare care permite scaderea capacitatilor si inductantelor parazite foarte mult, astfel incat sa obtii un slew-rate mare cu un curent mic, sa ai un defazaj mai mic cu rezultatul ca poti creste in siguranta castigul in bucla deschisa fara sa-ti oscileze montajul, iar la final sa ai distorsiuni foarte mici. Asa-i si la LME-ul in cauza. Nimic spectaculos doar tehnologie de fabricatie mai buna. Pentru distorsiuni pare sa fie deajuns, pentru ureche habar nu am, cei care l-au implementat stiu mai bine. Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Nu-i aşa că-i tare greu de imaginat schema? Doar e tehnologie extraterestră. Cum naiba or face cei din toate firmele care copiază şi imită unii de la alţii? Mă retrag din discuţiile de aici.Zal, chiar e greu de imaginat schema...pentru a avea aceleasi performante declarate. (eu nu le-am masurat si nici nu-mi propun ) Daca ai vreo idee, de ce nu, propune-o! Zal, chiar testeaza...ce mama dracului, e vorba doar de citiva lei, ce e asa mare lucru? Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Nu confundati schema simplificata a integratelor monolitice cu ce este realizat de fapt pe aschia de siliciu. Nu sunt componente discrete izolate între ele cu aer, pertinax, sticlotextolit sau ceramica. Au nevoie de jonctiuni de izolare polarizate invers, având capacitati parazite (capacitati de bariera) variabile cu semnalul aplicat. Si prezinta o sumedenie de fenomene parazite ce trebuiesc combatute sau stapânite. (A se vedea de exemplu tiristorul parazit de pe intrarea circuitelor CMOS4000.) De aceea e foarte importanta tehnologia de fabricatie folosita ("generatia" circuitului). Nu se pune problema replicarii circuitului cu componente discrete. Nu veti reusi niciodata sa realizati acest lucru în totalitate. Pentru ca nu stiti ce se ascunde în spatele celor "7 tranzistoare" ale schemei echivalente simplificate. Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 De acord cu domnul zal , cel mai curat din punct de "vedere" al audiției clar cel mai bun este amplificatorul în configurație ful complementar , am construit si eu cu lme -ul asta , nu se aude rău dar mai plăcut "urechiometric vorbind" se aude cel ful complementar , e doar părerea mea , nu am făcut teste pe osciloscoape , doar din ce am ascultat la un nivel sonor pe care ți-l poți permite într-un apartament de bloc , poate pentru sonorizări este mai "tare" lme -ul încă nu am pus problema depanatului unui astfel de amplificator , nu sunt în măsura sa-mi exprim o părere ii las pe alți , o zi buna la toată lumeaUitasem ca si tu te-ai apucat de amplificator cu acest driverL-ai finalizat sau doar ai facut un montaj de test? Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Da, vad ca Zal e prea destept pentru noi si se retrage din discutie.Franz, iti spun eu cum combat cei de la NSC elementele parazite. Le regleaza atent biasul dupa Ube!Stai linistit, nu confunda nimeni schema, doar unii trantesc confuzii aberante. In aceeasi maniera putem spune ca 741 e identic cu ne5532, ca doar al doilea nu e facut cu tehnologie extraterestra. Totodata am incercat 741 si e naspa. Probabil ne5532 e la fel! Am comentat doar schema internă a acestui LM, cu nimic mai slabă sau mai bună decît a altor integrate pilot asemănătoare. Toate folosesc o schemă clasică simplă, cu un diferenţial + stab sau gcc, un etaj pilot cu gcc sau reţea externă, superdiodă fixă sau reglabilă şi etaj prefinal inclus sau nu şi ceva protecţii, de regulă limitatoare şi mut..........Că între timp au apărut şi scheme total simetrice, care rezolvă toate nesimetriile şi neliniarităţile schemelor mai vechi e altă discuţie, e şi un topic mare pe tema asta. ...........Legat de contradicţia dintre schemele simple şi cele total simetrice, e ca şi cum omenirea nu vrea să evolueze spre Homo Sapiens şi tot insistă cu omul de Neanderthal.Zau de nu ar trebui salvate undeva aceste maxime. As face o culegere si i-as da-o cu dedicatie lui Victor. Daca ar fi si cu semnatura ta ar fi beton. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Cred că ceva nu e clar aşa că reamintesc aici. Am o listă cu colegi de pe forum cărora nu mă mai obosesc să le răspund de mult, nu merită. Lista e deschisă ptr doritori... Link spre comentariu
nekkerman Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Cablajul arata super, am aproape toate componentele pentru construirea acestui amplificator, bineinteles prin amabilitatea lui Mircea Crisan. Pana sosesc rezistorii de 0R22, chiar m-as bucura si cu un "spor la bijuterit"!Sa auzim numai de bine! Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Da, cablajul chiar arata strasnic Link spre comentariu
hades12345 Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Uitasem ca si tu te-ai apucat de amplificator cu acest driverL-ai finalizat sau doar ai facut un montaj de test? Am terminat chiar 2 variante , prima pe cablajul lui Alex mm , a doua cu un cablaj de la un rus, si tocmai am mai cumpărat 4 bucăți și acum vreau prin bunăvoința domnului Mircea Crișan dacă poate sa ma ajute cu cablajele sa construiesc încă o varianta , prietenii mei care l-au ascultat pe al meu vor asa ceva , eu chiar acum ascult pe varianta de cablaj a lui Alex mm , modificata de mine pentru trei perechi de finali , alimentat la 55 volti +/- , nu e un c.i. rău , și dacă punem în balanta avantajele și comoditatea este perfect pentru construcții diy , ascultând cele doua variante , ma refer la cea a lui zal și asta , sa mai zic ceva ........ nu vreau sa creez discuții inutile pana la urma pe bani noștri construim ce ne place , chiar dacă un meseriaș ar spune ca este un gunoi sau vechitura .... pentru cine contează atunci când rezultatul te mulțumește pe tine ? Link spre comentariu
UNIX Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Problema cu LME-ul asta e ca daranjeaza si ca incurca socotelile multor electronisti de nivel mediu. Pe deoparte va fi bine pentru ca mai curata piata de mediocritati, in acest fel aparatele cu adevarat hi-end iesind mai bine in evidenta. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Te inseli partial ... Doar ofera senzatia ca amplificatoarele mediocre vor dispare !Nu uitati ca mama prostilor este intotdeauna gravida ! Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Atata timp cat vor exista electronisti amatori, atata vreme cat vor exista probleme REALE financiare, amplificatoarele pe care @Victor&co le declara drept mediocre ( sau o alta expresie de-a lui "gunoaie" ) nu vor disparea, este o prostie sa pretinzi unui incepator bugetul tau, este o prostie sa-i ceri sa inteleaga electronica la nivelul tau si deci sa tot insisti in configuratii care mai de care mai fantastice, la fel de neinspirat este si catalogarea muncii lor drep mediocritate... sa va reamintesc ca nici voi nu v-ati nascut invatati?... parerea mea, nu dati cu parul. Scuze de off, daca va deranjeaza mesajul meu il puteti sterge. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Bugetul trebuie sa fie consistent ca sa faci un amplificator audio de calitate. Pana si pentru un °gunoi° cu LME49810 si 4 perechi de Thermaltrak ajunge la vreo 2000 de lei. Aici intra pe langa amplificator sursa(smps sau liniara cu toroidal), carcasa (aici electronistii cu indemanare si imaginatie pot face economii serioase), soft start(daca e cazul), DC-blocker, mufe, filtru emi, cabluri, conectori retea si audio, radiatoare pentru finali etc. Daca mai pui si un VU-metru din acela vintage cu ace...Dar ce conteaza ca e °gunoi° si a costat o groaza de bani, timp etc. Daca tie iti place cum se aude si ai termene de comparatie atunci nu mai are importanta ce crede andreivlad1999, Zal, Maxente, Mircea Crisan sau orice alt stimabil co-forumist. Ai reusit atunci mergi inainte, ai pierdut mergi inainte. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Ii rog pe colegii Zal, Maxente, Mircea Crisan sa nu se simta ofensati pentru ca i-am citat in postul meu. Imi cer scuze de la domniile lor ca am postat numele dansilor fara sa am un accept verbal sau scris. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum