zal Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 E bine ca orice electronist amator sau mai experimentat să nu se plafoneze, să nu se mulţumească cu o singură realizare, de aceea l-am încurajat ca să mai facă şi altele, evident tot mai bune. Sper să nu se înţeleagă greşit. Bucuria trebuie să fie mare într-adevăr şi văd că iscă glume. ................. maxente, văd că eşti entuziasmat de acest LM, însă dacă-i studiezi schema internă vei descoperi că e exact la acelaşi nivel cu acele TDA şi STK, uPC, TA... etc. Diferă evident capabilităţile integratului, fiecare rezistă la alte tensiuni, alt nr de trz finali, are anumite protecţii interne şi reglaje externe. Link spre comentariu
hades12345 Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 De acord cu domnul zal , cel mai curat din punct de "vedere" al audiției clar cel mai bun este amplificatorul în configurație ful complementar , am construit si eu cu lme -ul asta , nu se aude rău dar mai plăcut "urechiometric vorbind" se aude cel ful complementar , e doar părerea mea , nu am făcut teste pe osciloscoape , doar din ce am ascultat la un nivel sonor pe care ți-l poți permite într-un apartament de bloc , poate pentru sonorizări este mai "tare" lme -ul încă nu am pus problema depanatului unui astfel de amplificator , nu sunt în măsura sa-mi exprim o părere ii las pe alți , o zi buna la toată lumea Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Chestia asta generalizata cum ca tot ce-i bun e full simetric restul sunt gunoaie ( vezi parerea lui @Victor ), mi se pare o mare porcarie, rolul unui bun amplificator este sa nu deformeze semnalul aplicat pe intrare, adica sa nu induca distorsiuni peste un anumit nivel, tot ce este sub 0,1% este insesizabil pentru ureche, si THD sub 0,1% se poate fara nici un fel de probleme cu aproape orice configuratie, rezulta faptul ca restul sunt pareri pur subiective fara acoperire in realitate si asta tocmai datorita subiectivismului cu care este privita o anumita configuratie, adica daca mai multi spun despre o chestie ca e haifai atunci cand o asculti te astepti si tu evident chiar la asta, obiectivismul dispare cu desavarsire si retii doar ceea ce pare pozitiv, stiti bine zicala orice cioara isi lauda puii ei... ( a nu se intelege ca fac vre-o referire la careva anume, ma refer la principiul in sine ), deci atunci cand tendinta este catre un anumit sens, obiectivismul este suprimat de mentalitatea de grup, o chestie pur umana. Asadar repet, o porcarie. Parerea mea. Link spre comentariu
hades12345 Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Chestia asta generalizata cum ca tot ce-i bun e full simetric restul sunt gunoaie ( vezi parerea lui @Victor ), mi se pare o mare porcarie, rolul unui bun amplificator este sa nu deformeze semnalul aplicat pe intrare, adica sa nu induca distorsiuni peste un anumit nivel, tot ce este sub 0,1% este insesizabil pentru ureche, si THD sub 0,1% se poate fara nici un fel de probleme cu aproape orice configuratie, rezulta faptul ca restul sunt pareri pur subiective fara acoperire in realitate si asta tocmai datorita subiectivismului cu care este privita o anumita configuratie, adica daca mai multi spun despre o chestie ca e haifai atunci cand o asculti te astepti si tu evident chiar la asta, obiectivismul dispare cu desavarsire si retii doar ceea ce pare pozitiv, stiti bine zicala orice cioara isi lauda puii ei... ( a nu se intelege ca fac vre-o referire la careva anume, ma refer la principiul in sine ), deci atunci cand tendinta este catre un anumit sens, obiectivismul este suprimat de mentalitatea de grup, o chestie pur umana. Asadar repet, o porcarie. Parerea mea. Oricine pe acest forum isi poate spune părerea , departe de mine sa cred despre munca colegilor de forum sau părerile lor ca sunt porcarii , nu am zis ca lme-ul este o porcărie și nici ca configurația mult lăudata este "nirvana audio" , am spus ca pentru mine configurația ful complementara este cea mai buna , înțelegi pentru mine și urechile mele . Nu discut acum gusturile audiofile ale fiecăruia, nu e treaba mea , și nici mentalitatea de grup nu ma ghidat în construcțiile mele pana acum , eu am construit am ascultat și am decis , scuze dacă am deranjat . Dar încă odată nu este o părere tehnica bazata pe osciloscop , este o părere pur urechiometrica ,si nici nu ma laud ca am "urechi de aur"nu toti useri pot baga banii in scule , si nici nu cred ca se merita daca nu scot bani de pe urma lor o zi cat mai buna Link spre comentariu
adrian_e30 Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Salut adrian_30In primul rand ,felicitari pentru realizare.Sunt curios daca iti fac fata radiatoarele.Aproipo, ti-am spus eu ca suna bine, vad ca te-ai convins si tu .Poate ne mai tii la curent cu ceva poze.Da,chiar m-am convins,dupa cum am spus,sunt top,in ceea ce priveste radiatoarele faca fata cat de cat pt ca acum sunt alimentate la 2x33Vcc si se incalzesc cat de cat,dar cand le voi alimenta la 2x56Vcc...vor fierbe,finalii sunt mjl21194/93,ma gandeam sa le montez pe alte radiatoare cu dimiensiunile de 190x50x50x5 mm(L x l x h x talpa),dar mai intai sa gasesc traful care sa imi intre acolo(2x40Vca/500w),mai astept putin,poate gasesc ceva,daca nu mai mult ca sigur imi voi confectiona o sursa smps half bridge(sursa maxente) Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 @hades12345 ai inteles gresit motivul postarii mele, nu ti se adreseaza tie, nu am facut referire la tine in vre-un fel, tu esti cel mult factorul care a decis postarea aia a mea, dar nu tinta ei, sunt altii care au tot propovaduit despre full simetric cum ca in colo si pe dincolo si ca restul sunt gunoaie ( si expresia nu-mi apartine ), de asta am spus acele lucruri. Link spre comentariu
hades12345 Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 @hades12345 ai inteles gresit motivul postarii mele, nu ti se adreseaza tie, nu am facut referire la tine in vre-un fel, tu esti cel mult factorul care a decis postarea aia a mea, dar nu tinta ei, sunt altii care au tot propovaduit despre full simetric cum ca in colo si pe dincolo si ca restul sunt gunoaie ( si expresia nu-mi apartine ), de asta am spus acele lucruri. Eu asta am înțeles din postarea ta , nu e supărare nici nu a vrut sa fie un răspuns cu adresa , doar am aparat convingerile mele , ăștia cu gunoaiele hmmmm , e părerea lor și trebuie sa o luam ca atare nu vad care e ofensa dacă unul sau altul se pronunța asa din moment ce mie îmi place cum se aude gunoiul ? o zi buna la toată lumea Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Nu poti sa spui despre un amplificator ca este "gunoi" daca nu i-ai masurat distorsiunile sau macar daca nu l-ai ascultat. Trebuie sa ai un termen de comparatie. Parerea mea. Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Lasand la o parte graficele din fisele tehnice eu zic ca ultimul cuvant si cel mai important il are urechea As fi curios ca zal sa faca o comparatie intre amplificatoare, cred ca e cel mai in masura sa ne dea o parere despre sunet mai ales ca avut si ascultat o gramada de amplificatoare cu integrate, driver sau tranzistoare Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 @hades12345 imi place cum gandesti Link spre comentariu
zal Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 Să încercăm să ne lămurim.Nu cred că m-am exprimat la adresa vre-unui amplif/schemă din acest subiect că ar fi gunoi, nici nu am făcut glume ca alţii, ce gîndesc eu e altă treabă. Am comentat doar schema internă a acestui LM, cu nimic mai slabă sau mai bună decît a altor integrate pilot asemănătoare. Toate folosesc o schemă clasică simplă, cu un diferenţial + stab sau gcc, un etaj pilot cu gcc sau reţea externă, superdiodă fixă sau reglabilă şi etaj prefinal inclus sau nu şi ceva protecţii, de regulă limitatoare şi mut. Aceeaşi schemă o găsiţi în orice amplif realizat cu componente discrete, începînd cu sfîrşitul anilor 70, adică exact ce trebuie să înlocuiască aceste integrate ptr economie de spaţiu, timp şi piese, mai ales în prezent, cînd amplifurile x.1 s-au tot simplificat. Sînt perfecte şi ptr începători. Că între timp au apărut şi scheme total simetrice, care rezolvă toate nesimetriile şi neliniarităţile schemelor mai vechi e altă discuţie, e şi un topic mare pe tema asta. Dacă e să încerc o comparaţie, în cazul maşinilor oamenii îşi cumpără după buget, însă majoritatea şi-ar dori un V8. Noi avem avantajul că ni le putem face singuri.Legat de părerile audibile, orice integrat de genul ăsta va suna în funcţie de implementare şi piesele ajutătoare, exact ca orice alt amplif şi mai puţin de calităţile teoretice afirmate de producători. Nu au rost comparaţiile între amplifuri din clase şi generaţii diferite. Asta se vede cel mai uşor la lămpi, dar şi la semiconductori, însă ceva mai greu. Pînă la un punct, urechile nu pot face mari diferenţe.Bravo celor care au folosit acest integrat ptr realizări şi că sînt încîntaţi, dacă vor aborda şi alte scheme pe viitor, sigur vor fi şi mai mulţumiţi. E bine că unii construiesc ceva, în timp ce alţii pierd vremea pe forum. Luaţi-o ca pe o mare încurajare ptr viitor. Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 Nu poti sa spui despre un amplificator ca este "gunoi" daca nu i-ai masurat distorsiunile sau macar daca nu l-ai ascultat. Trebuie sa ai un termen de comparatie. Parerea mea.Nu distorsiunile masurabile dau informatii despre un amplificator .Nici macar alti multi parametri masurabili.Au fost de-alungul anilor discutii aprinse (ma refer la ultimii 50 de ani de cand se studiaza cu ajutorul instrumentelor de masura : respectiv osciloscop , analizor parametric si toate celelalte instrumente care in general nu sunt accesibile amatorului , vezi THD IMD etc etc.) daca un amplificator poate fi caracterizat numai cu ajutorul lor . Raspunsul este : NU . Definitiv. Masuratorile iti pot da (daca stii ce masori si mai ales cum) o directie . Din pacate dati dovada in general de multe lucruri/cunostinte pe care nu le stapaniti , dar asta e o alta discutie. Parerea mea : daca iti place un anumit sunet la un amplificator facut de tine : e perfect. Problema e daca ai urechea in stare sa deceleze din sunetul acelui amplificator ce e bun si ce nu este . (O discutie asemanatoare s-a terminat urat de tot pe fostul forum hi-fi prin anii 2005...2007 , inclusiv cu amenintari fizice ...lol . Speram sa nu o luam si noi in directia aceea) Stay calm and listen to the music !!! P.S.: zal acum (are un pic de) dreptate , schemele s-au cam fumat , lucruri noi sau deosebite apar foarte rar si o implementare deosebita intotdeauna e scumpa , pentru ca e suma solutiilor practic folosite !!!! Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 P.S.: zal acum (are un pic de) dreptate , schemele s-au cam fumat , lucruri noi sau deosebite apar foarte rar si o implementare deosebita intotdeauna e scumpa , pentru ca e suma solutiilor practic folosite !!!!Asta vroiam si eu sa zic ca nu prea mai reinventeaza nimeni roata decat eventual pe bani foarte multiCurios (pentru mine) este ca in interiorul acestui integrat se afla o schema clasica asa cum a zis zal nici decum una simetrica mai din zilele noastre, acest integrat nefiind unul de-o seama cu istoria, vad ca e de prin 2007 pe piata In orice caz pentru un cip cu cateva tranzistoare finale pe langa el suna prea bine mai ales ca nu ai nevoie de nici un fel de corectii cel putin pentru mine Urmeaza sa fac si o schema total simetrica, o voi incerca pe cea a lui greierasul Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 ...acest LM, însă dacă-i studiezi schema internă vei descoperi că e exact la acelaşi nivel cu acele TDA şi STK, uPC, TA... etc. Diferă evident capabilităţile integratului, fiecare rezistă la alte tensiuni, alt nr de trz finali, are anumite protecţii interne şi reglaje externe.Diferentele provin din tehnologia de fabricatie. Exceptând circuitele hibride STK, toata celelalte sunt circuite monolitice realizate dupa tehnologii cu stadii de evolutie diferite. Altfel spus, diferentele sunt date de ceea ce nu vedeti în schema (de obicei) foarte simplificata.Interesant de observat ca, desi realizate în tehnologie hibrida (deci cele mai apropiate de circuitele discrete), circuitele STK au totusi cea mai proasta faima dintre toate. Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 http://www.intersil.com/content/dam/Int ... an9789.pdf cateva informatii despre ABC ul masuratorilor in audio . si inca niste termeni explicati succint : http://www.enjoythemusic.com/audioterminology.htm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum