Mircea Crisan Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Din pacate inca nu l-am ascultat.Dupa ce voi termina testele va voi tine la current.Nu cred ca vor fi diferente majore.Am testat astazi si LME49810 in acelas setup. Ledul de clip si-a facut datoria.Este foarte précis. Putin inainte sa-mi apara clip-ul pe osciloscop a inceput sa clipeasca fin.Am obtinut aceeasi putere ca si in cazul lu' 830.Toate cele bune, Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Asteptam sa ne spui si impresiile tale privitoare la modul in care se aude. Link spre comentariu
UNIX Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Un amplificator transparent cu distorsiuni in asa hal de mici poate scoate la iveala un sunet nu neaparat foarte dragalas. Asta se intampla din cauza celorlalte componente care pot avea probleme iar acum ies la iveala. Un aparat audio de calitate poate fi un animal salbatic mai greu de dresat Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Iunie 1, 2013 Partajează Postat Iunie 1, 2013 Daca folosesti o sursa de semnal buna, un CD Player cu un DAC bun, un CD bine facut, niste boxe de calitate atunci poti sa apreciezi calitatile amplificatorului cu LME49810/811/830. Stim toti ca distorsiunile sunt induse in special de catre boxe si mai putin de amplificator, preamplificator etc. Cine spune ca un amplificator cu un front-end facut cu LME49810/811/830 nu se aude bine ar trebui intai sa-l asculte.Iar foarte important este faptul ca fara sa faci eforturi deosebit de mari cu rezultate incerte(imperechere de componente, componente contrafacute etc) poti obtine un amplificator care reproduce muzica la un nivel bun de calitate. Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 1, 2013 Partajează Postat Iunie 1, 2013 Pai cred ca e cel mai simplu, dar in acelasi timp si performant, amplificator pe care il poate face orice hobby-st fara sa aibe vreun stres :)Eu n-am avut nici cea mai mica problema cand l-am alimentat prima data Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Iunie 1, 2013 Partajează Postat Iunie 1, 2013 Sa faci un amplificator cu LME498xx nu e chiar lipsit de stres. Poate oscila daca nu ai un cablaj perfect realizat. Al meu oscila daca ii puneam si pre-driveri. Intra in oscilatie cand atingeam GND-ul cu sonda de la osciloscop.Am renuntat la pre-driveri si acum amplificatorul meu cu LME49810 este ....wow. Este stabil si are un sunet foarte placut. Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 Pentru ca 49810 si 49830 sunt foarte apropiate, am sa va spun o smecherie despre 49830. Rezistentele din grila tranzistorilor finali sunt foarte importante. O valoare prea mica poate produce instabilitate si oscilatii. O valoare prea mare scade viteza amplificatorului. Aceste rezistente depind de tranzistoarele finale si de cablaj. Pentru a stabili valoarea corecta trebuie montate initial niste potentiometre de 4K7 si reglate pe semnal dreptunghiular cu osciloscopul. Ulteriur vor fi inlocuite cu rezistente. In urma masuratorilor nu e obligatoriu ca rezistentele sa fie egale. Important e ca semnalul de iesire sa fie corect.(masuratorile incep cu potentiometrele pe valoare maxima) Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 ...In urma masuratorilor nu e obligatoriu ca rezistentele sa fie egale. Important e ca semnalul de iesire sa fie corect...A se vedea Quasar v15 unde s-au optimizat si rezistoarele din surse. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 Pentru ca 49810 si 49830 sunt foarte apropiate, am sa va spun o smecherie despre 49830. Rezistentele din grila tranzistorilor finali sunt foarte importante. O valoare prea mica poate produce instabilitate si oscilatii. O valoare prea mare scade viteza amplificatorului. Aceste rezistente depind de tranzistoarele finale si de cablaj. Pentru a stabili valoarea corecta trebuie montate initial niste potentiometre de 4K7 si reglate pe semnal dreptunghiular cu osciloscopul. Ulterior vor fi inlocuite cu rezistente. In urma masuratorilor nu e obligatoriu ca rezistentele sa fie egale. Important e ca semnalul de iesire sa fie corect.(masuratorile incep cu potentiometrele pe valoare maxima)Semireglabili de 4k7? Nu-s prea mari?MOSFET-urilor li se pun rezistente relativ mari in grila de aceea "smecheria" cu semireglabilul de 4k7 ar merge dar la bipolari o sa fie mai greu de aplicat. Aici rezistorii din baza au valori mult mai mici(5-10 ohmi) si ca urmare ar fi imposibil de folosit semireglabili cu valoare asa mare.Poate unii de 100 de ohmi multitura desi o sa trebuiasca maini de chirurg ca sa reglezi valoarea optima.Asta e parerea mea. Nu dati cu parul daca ma insel. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 ...MOSFET-urilor li se pun rezistente relativ mari in grila...Nici la mosfet nu-i tocmai bine sa pui rezistenta prea mare, ce folos sa ai o viteza buna la etajele ce-l preced daca o limitezi prin insasi conexiunea dintre comanda si etajul final? si unii mosfeti au capacitati destul de mari, cumuleaza asta cu eventualitatea folosirii a 2 sau mai multe perechi si... si se subantelege. Link spre comentariu
UNIX Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 E riscant sa pui predriveri la 810 pentru ca CI-ul ii are deja. Nu vei obtine decat oscilatii. In schimb ar trebui sa mearga la 811. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 Pai am patit-o eu cu pre-driverii la LME49810. Oscila amplificatorul chiar cand incercam sa-i masor curentul de mers in gol. Adevarul ca ai dreptate: LME49810 are deja pre-driveri pe iesire ceea ce-l face instabil cu inca trei etaje dupa el(inca o pereche de pre-driveri urmati de driveri si finali). Link spre comentariu
UNIX Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 Amplificatorul nu mai are viteza de reactie suficienta cata vreme amplificarea este supraunitara , mai ales la frecvente inalte, dincolo de 100khz aparand probabil reactia pozitiva sau marginea de faza scade mult. Etajele de iesire triplu EF au buba asta, dar se lucreaza cu ele cateodata pentru ca ofera o impedanta de intrare foarte mare. Datasheet-ul da o schema foarte buna si simpla, nu vad vreun motiv sa deviezi de la ea. Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 La pagina 14 scrie despre aceste rezistente: http://www.ti.com/lit/an/snaa045a/snaa045a.pdf E valabil in general despre mosuri finale. Eu am facut aceste masuratori si valorile difera mult functie de tranzistorii folositi. Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Scuze, facusem o confuzie intre driver si predriveri La mine nu era cazul ca eu nu am predriveri Acum am observant ca in schema lui andreivlad1999 exista niste predriveri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum