Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul, sau cat se poate despre LME49810 :)

Vizitator bluebit

Postări Recomandate

LME49810 a fost gandit sa comande etaje finale cu tranzistori bipolari, LME49811 este pentru finali darlington iar LME49830 pentru Mosfet.

Link spre comentariu

Asta nu inseamna ca nu poti face combinatii asa cum vrei tu.LME49810 si LME49830 sunt compatibili pin la pin. Lipseste in cazul lu' 49830 clip detect.Amandoua suporta peste 50mA.LME49811 are cel mai mic THD conform datasheet-ului dar suporta doar 9 mAEu am facut o aplicatie cu LM4702 care are doua LME49811 in aceeasi capsula.viewtopic.php?f=5&t=59339&hilit=LM4702&start=30Toate cele bune si spor,

Link spre comentariu

Unii spun insa ca LME49811 joaca in liga superioara pentru ca etajul sau de iesire lucreaza in clasa A.Eu am ascultat simultan LME79810 si LME79811 si nu am sesizat nici o diferenta intre ele.:da

Link spre comentariu

La 9mA curent maxim, nici nu prea ai de unde viteza de crestere considerabila, si asta cred eu ca este cauza principala a vitezei mici.

Fals. 9mA sunt ultrasuficienti pentru un SR urias. Depinde de multe aspecte ca sa aibe un SR bun. M-am informat din datasheet-ul lor si LME49811 este etajul de intrare cu etajul pilot fara driver, de aceea are si curent mic. Condensatorul de compensare la 11 este de 3x mai mare fata de 10-le. De aici si diferenta de SR de circa ...3x :) LME49811 e ceva mai performant , se observa si din graficul OLG, dar tot de acolo se observa ca LME49810 pare a fi suplimentar compensat. Nu e normal ca la un asmenea OLG sa fie necesar un Cmiller de doar 10pF. E clar ca mai exista inca o compensare interna la care nu exista acces. Asta poate reprezenta un minus pentru electronistii versati dar un ajutor dat incepatorilor. In schimb varianta 811 pare a fi mai "salbatica", careia sa-i poti implementa o compensare TPC, TMC, sau chiar nested daca te tin curelele . Neaparat cere etajul de iesire triplu :da Nationalul, ma rog, Texas Instrument actualmente a cam ingropat piata hi-end a amplificatoarelor de clasa A,B,AB cu aceste doua integrate. Exista pe piata modelul SPICE al celor doua integrate ?
Link spre comentariu

Pentru LME49810 exista pe site-ul producatorului. Am inteles insa ca nu este un model utilizabil. Nu ma pricep, nu ma pronunt. :speriat

Link spre comentariu

Nationalul, ma rog, Texas Instrument actualmente a cam ingropat piata hi-end a amplificatoarelor de clasa A,B,AB cu aceste doua integrate.

Nu vreau sa te contrazic dar nici sa te confirm la cele spuse mai sus ca nu am ''dotarea'' necesaraVad ca userul hpavictor zicea ca aceste integrate sunt niste mizerii si ca or sa moara instant asa cum au murit driverele TDA sau STK, poate stie mai bine care e treabaCeea ce pot eu sa comentez la adresa acestor integrate e ca au un sunet mult prea transparent, mult prea viu, lucru care eu am ramas surprinsE adevarat ca nu am nici boxe pe masura si nici o sursa de semnal grozava, dar sunt incantat ca la nivelul meu de amator mi-a iesit un amplificator de calitate
Link spre comentariu

Nu vreau sa te contrazic dar nici sa te confirm la cele spuse mai sus ca nu am ''dotarea'' necesaraVad ca userul hpavictor zicea ca aceste integrate sunt niste mizerii si ca or sa moara instant asa cum au murit driverele TDA sau STK, poate stie mai bine care e treaba.

Cele mai importante sunt masuratorile, dar cum el fuge de asa ceva nu m-as baza pe spusele lui. Mai degraba as crede graficele din datasheet-ul integratului si in plus, mai important , masuratorile neutre ale lui Panson_HK . Asta e un nene ca oricare dintre noi care face amplificatoare cu LME49810. Mai nou are si APS One si face masuratori profesionale de top. Baga un ochi aici : http://www.pansonaudio.com/LME498xx%20c ... arison.htm
Link spre comentariu

Am facut si eu o filmare in Leco style. (Scuze pentru balbe.)

Frecventa de test 50Hz iar rezistenta de sarcina 5,4 ohmi.

Driver LME49830 in aceeasi configuratie ca si LME49810.

Prefinali MJE15032/3 si trei perechi de NJW3281 & NJW1302.

Toate cele bune,

Mircea.

Link spre comentariu

Curioasa treaba cu aceste LME49830 e ca inginerii de la National au facut un cablaj de test cu mosfeti HEXFET nicidecum cu mosfeti laterali

Probabil din cauza ca la momentul respectiv soarta MOSFET-urilor laterale era cam nesigura (prea putini producatori si toti relativ mici).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări