Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul, sau cat se poate despre LME49810 :)

Vizitator bluebit

Postări Recomandate

stiu ca acest integrat nu este capabil sa scoata 300W...eu mam referit la o schema pe dea intregul cu tot cu tranzistori aferenti de a scoate 300W. Sa imi recomandati niste tranzistori sa pot face asta.....cam la asta mam referit :). Am citit unele lucruri pe diyaudio, dar nici o schema concreta nu am gasit. Tot ce era postat acolo ca schema era cam inceputul cuiva care facea teste cu anumiti tranzistori. Singurul care la si finalizat nu a postat schema finala din pacate :( .

Link spre comentariu

Destul de sensibil circuitul lme49811 pe intrare .Are tendinta daca lasi intrarea in aer sa fie destul de zgomotos. (adica fara potentiometru)Am trecut de la valorile 56k/1k8 din data sheet la 22k/820 .Intrarea e oricum pusa la masa cu o rezistenta Acum nu mai e asa zgomotos (aproape deloc de fapt).Sunt curios ce retea se mai poate adauga (rc) in afara de cele din datasheet ptr a reduce tendinta circuitului de a oscila cu intrarea in aer .(Cred ca ar merge mai bine cu un plan suplimentar de masa)Vad ca la datasheetul de la 49810 are valori foarte mici pe rezistente 6,8k/243 ceea ce duce la o impendanta prea mica pe intrare (si zgomot nul probabil)

Link spre comentariu

Nu micsora exagerat impedanta de intrare, vezi ca e in legatura cu bucla de amplificare, ideal ar fi sa ai aceleasi valori pe ambele intrari. Lasa-i putometrul pe intrare. Ca sa nu oscileze poti sa pui un cond ceramic sau de alt tip intre intrare si masa de maxim 470pF, direct pe pin. Poti de asemenea sa suntezi intrarile cu un cond ceramic de 47-120pF, sau rez de valoare mare din bucla de amplificare cu un cond ceramic de 10-22pF. Nu uita sa pui cond de 100-470pF/500V intre baze si colectori la trz prefinali.

Link spre comentariu

Da asa e , zice si in datasheet sa fie la fel impendanta de intrare cu reactia .O sa pun un condensator intre intrarea inversoare si cea neinversoare (am vazut asta si la lm3886)Condensatorul pe intrare era pus la un moment dat si de 1 nf :smt010 .Nu am pus decuplari pe prefinali (sunt darlington de fapt).Oricum ramane sa fac niste probe mai serioase pana acum au fost doar asa ..... :smt021

Link spre comentariu

prima cu mje150 nu stiu cat si complementarul in loc de bd-uri si inca o preche de 5200 in paralel.Ultima nu e buna, la curenti mari de iesire 5200 ramane fara amplificare si suge curent din integrat => distorsiuni mai mari.N-ar strica sa faci o protectie la scurt.Pe mute nu cred ca ar strica un condesator, sa nu cupleze asa dintr-odata.Probabil ar fi multe de zis, eu doar m-am uitat asa rapid.

Link spre comentariu

Prima e singura viabila, cu precizarea ca sa legi la iesire intre cele 2 rez de 100, sau lasi una singura de valoare dubla si nelegata la iesire. In prima varianta tensiunile cc in gol pe baze la trz finali sint mai egale, in a doua sint influentate putin de rezistentele diferite ale jonctiunilor b-e ale trz finale, nu e nici o problema fiindca cu semnal se egalizeaza.

Link spre comentariu

Pe mute nu cred ca ar strica un condesator, sa nu cupleze asa dintr-odata.

Pinul de mute e de preferat sa fie comandat foarte rapid ,scrie in data sheet.Ptr felixx :Vad ca impendanta de intrare (cum am zis mai sus) este foarte mica .Utilizezi pe intrare un operational ca adaptor de impendanta suplimentar?Ptr zal:Acum vazui ca pusesem condensatorul de la intrarea audio primul si nu pe pinul de intrare al integratului :smt021 Ma refer la cel care era contra oscilatiilor. :weedman:
Link spre comentariu

Vad ca impendanta de intrare (cum am zis mai sus) este foarte mica .Utilizezi pe intrare un operational ca adaptor de impendanta suplimentar?

No.Poti folosi o valoare situata in jurul 24K si poti tatona pe cea din reactie 6k8-8k2-10K-24K.Daca crezi ca este necesar,paralel cu cea din reactie poti folosi un C+R (18p+120K).De obicei asemenea tatonari se fac si in functie de restul sistemului.Daca ai un preamplificator, acesta va trebui sa aiba o impedanta care sa se potriveasca bine cu cea de la intrarea ampului.La fel si in cazul sursei de semnal.O valoare "universala" ar fi cea de 100K.Atentie insa la alegerea valorii potentiometrului de volum...etc...etc....Deasemenea poti adauga un buffer cu castig unitar (adaptor de impedanta) insa parerea mea este ca se complica lucrurile d.p.d.v. al sunetului reprodus.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări