Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul, sau cat se poate despre LME49810 :)

Vizitator bluebit

Postări Recomandate

Vizitator Leonard E

O porcarie de integrat LME49810. Unde ati vazut voi producator de scule audio profesionale care se respecta care foloseste acest integrat ? niciunul. Integratele astea monolitice sunt de tot rahatul, la fel ca TDA-urile.

Link spre comentariu
Vizitator Leonard E

Subscriu, ai dreptate, la fel ca driverele STK.Dar nu pot sa ma abtin cat vad atata amatorism in randul unora. Si cand te gandesti ca costa aproape 100lei un LME de ala original.

Link spre comentariu

O porcarie de integrat LME49810. Unde ati vazut voi producator de scule audio profesionale care se respecta care foloseste acest integrat ? niciunul. Integratele astea monolitice sunt de tot rahatul, la fel ca TDA-urile.

Poate fi folosit si in amplificarile profesionale acest integrat dar totusi ofera o putere relativ modesta fata de necesitati. E clar ca la 300W in 8 ohm folosit la o nunta pe boxe dificile o sa crape lejer, deci pentru a fi fiabil trebuie folosit la puteri mai mici prin urmare nu are rost sa faci un amplif PA cu el. In plus mai nou la puteri mari in zona pro se lucreaza cu clasa D, G si mai putin cu clasa A sau B, inca un motiv sa nu-l folosesti in aparatura profesionala de putere. Probabil ca il vei gasi prin aparatura pro de studio, acolo il vad cel mai indicat. Acum nu cumva STK-urile nu erau drivere ci practic ele contineau toata amplificarea, inclusiv partea finala ? LME49810 este doar driver.
Link spre comentariu

Puteti da niste argumente? Din fisa tehnica e beton.Si daca e monolitic ce? Pana la urma etajul final e in alta parte.Vrei mai multa putere? Pai simplu, stabilizezi tensiunea pt integrat, mai pui un etaj de amplificare in tensiune dupa, driverele si finalii.Totusi, integratul lucreaza pana la +-100V, ceea ce pt o clasa AB e cam mult dpdv al eficientei.Pana la urma asta e ideea, constanta in parametri. Cumperi nspre bucati de la magazin si toate garanteaza aceleasi performante (bune), fara sa stai sa imperechezi tranzistori si sa iti bati capul cu reglaje fine.Exista si STK drivere, si STK doar etaj final, si ambele.

Link spre comentariu

Cam asa arata masuratorile de THD+N functie de putere intr-un amplificator cu LME49810 si 4 perechi de tranzistori Thermaltrak. Masuratorile au fost facute de cel care mi-a vandut cablajele imprimate (panson_hk) la 1kHz, 20kHz, pe sarcini rezistive de 2.8, 4.1, 8.3 ohmi si cu etajul final alimentat la 2x40Vcc. Curentul de mers in gol era reglat la 145mA.Or fi bune rezultatele masuratorilor?

post-52581-139829624522_thumb.jpg

post-52581-139829624533_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu e cam mare valoarea condensatorului C6? La 47-100 pF slew rate-ul va fi foarte mic.

E mare, bulgaru' ala a folosit amplificatorul exact pentru un woofer asa cum a zis zis hpavictor

Momentan eu i-am pus unul de 12p

Eu nu inteleg de ce atatea ostilitati impotriva acestui C.I. nu-ti place nu faci

Nu folosesc montajul in amplificatoare PA

Si cand te gandesti ca costa aproape 100lei un LME de ala original.

Pe acest integrat nu am dat nici macar o para chioara
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări