Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul, sau cat se poate despre LME49810 :)

Vizitator bluebit

Postări Recomandate

Pai n-am de ce sa te judec daca e proiect commercial, e dreptul tau e munca ta

Vad ca nici schemele desenate de alex mm nu mai sunt pe forum

Intre timp am gasit un cablaj desenat de un bulgar pe forumul lor, din cate am citit eu acolo bulgarul l-a facut cu 5 perechi de finali sa piloteze un sub woofer

In lipsa fisierului sursa am redus cablajul de la 5 perechi finali la 3 cu CorelDraw, consider ca e sufficient

Posted Image

LME49810 + 5 perechi finali.pdf

LME49810 + 3 perechi finali.pdf

Link spre comentariu

Cam asa ceva arata.In curand o sa scot un PCB la fabrica.Nu ma judecati prea aspru. Sunt totusi un amator.Toate cele bune,Mircea.Daca mai astepti o luna....

Mie imi place rezultatul muncii tale dar mai mult decat atat imi place ca munca ta are rezultate. Nu esti dintre cei care isi dau cu parerea si...doar atat.Vreau sa-ti spun ca imi place si alegerea pe care ai facut-o pentru numele amplificatorului, Neutrino, desi mi-a placut si mai mult numele de Petardino :ras: pe care voiai sa-l dai preamplificatorului.Ce dimensiuni va avea cablajul de la amplificator? Parca m-as baga si eu. :dans:
Link spre comentariu

PCB-ul va avea 160/60 mm FR4 de 2mm grosime.Se impaca la fix cu radiatorul RAD-A6023/80 in cazul in care se folosesc tranzistorii mentionati. (pt. carcasa 2U)Gaurile de montaj, tranzistorii precum si superdioda vin exact intre aripioarele radiatorului.Daca se opteaza pentru niste filali mai potenti gen MJL4281/ MJL4302 ( capsula TO-264) se poate folosii RAD-A6023/100.PCB-ul poate fi folosit si pentru LME49830 impreuna cu mosi industriali.LME49810 beneficiaza de indicatorul de clip ceea ce il face mai atractiv in eventualitatea folosirii unui LDR. Userul wally_gatter a mai realizat un PCB foarte bun, pacat ca nu a finalizat cu scoaterea lui la nivel professional.Toate cele bune,Mircea.Radiatoarele sunt ieftine si se pot gasii la t,e,m sau la a;d;e;l;a;i;d;a

Link spre comentariu

Din cate observ eu in datasheet nu mai e nevoie de limiter

Unique to the LME49810 is an internal Baker Clamp. This clamp insures that the amplifier output does not saturate when over driven. The resultant “soft clipping” of high level audio signals suppresses undesirable audio artifacts generated when conventional solid state amplifiers are driven hard into clipping

The LME49810 features a Baker Clamp function with corresponding CLPFLAG output pin. The clamp function

keeps all transistors in linear operation when the output goes into clipping. In addition, when the output goes into

clipping, a logic low level appears at the CLPFLAG pin.

Deci sistemul Baker Clamp este mai mult decat un semnalizator de intrare in clipping el reduce si artefactele acelea nedorite si periculoase
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

andreivlad1999 ce schema electrica ati folosit la modulele cu LME49810?

As vrea sa o compar cu cea gasita pe forumul bulgaresc postata de mine mai sus

Am folosit schemele de la panson_hk, un user cunoscut pe un forum international. De fapt si cablajele le-am cumparat de la el.

Am pus si fotografia amplificatorului facut de Panson ca sa va faceti o idee.

Schema driver cu LME49810TB_LME49811_LME49830.pdf

Schema etaj final.pdf

Lista componente pentru etajul final.pdf

Lista piese driver LME49810.pdf

post-52581-139829622426_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am gasit variant finala a schemei facuta de bulgar

O intrebare as avea: ce rol are rezistenta aia trasa din bara de minus si pusa intre cei doi condensatori de la reactie?

Cablajul meu arata pana acum asa

Posted Image Posted Image Posted Image

Ca driver am pus MJE15030/31, iar ca finali MJW21195 si MJW21196

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări