ionioni2008 Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Salut. am si eu acest integrat si mi se pare foarte bun din doua motive 1. putine piese pe placa la performante foarte bune2. nu prea ai cum sa imperechezi asa bine componentele in etajul de intrare si VAS cu facaturile din Romania.Scheme discuta baietii pe diy. http://www.power-amp.eu/power-amp.e/ax1300.htmhttp://www.power-amp.eu/power-amp.e/ax1400.htmhttp://www.power-amp.eu/power-amp.e/ax1600.htmSpor la experimentat ca pentru asta ni le-a dat national semiconductor. :rock:Salutare tuturor!A facut cineva schema in concret (finalizata, masuratori, etc.) cu bipolari si ii merge bine?Daca da, ce tranzistori a folosit? Merg darlingtoane MJ11015/MJ11016 de ON Semi pentru Q1Q2 si Q3Q4 ? As incerca la un +-38Vcc... Ce alte tip-uri ati mai avea? Cu multumiri!IILater edit:M-am lamurit acum: 49810 este pentru bipolari si 49811 pentru darlingtoane. Link spre comentariu
Bogdantog Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 schemele puse de mine sunt cu 2sc5200/2as1943 dar nu stiu de ce nu-si mai revine serverul ala.iar pentru Dudikoff da e ok sa cumperi mai multi tranzistori si sa-i imperechezi daca faci mai multe amplificatoare dar in regim de amator si nu producator in serie eu zic ca iesi mai ieftin cu un ic din asta care costa doar 3.67 dolari. Si totusi are performante (nu le-am masurat ca sa le confirm) deloc de neglijat slew rate 50v/us, THD+N 0.0007. Deci raman la idea mea ca daca esti amator si nu vrei sa cumperi o plasa de tranzistoare ca sa folosesti 3 iesi mai bine cu ic-ul asta.P.S. sti ca era vorba aia ia din acelasi lot ca sunt mai usor de imperecheat iar in cazul I.C-ului nu poti lua dintr-un lot mai apropiat. Poate is chiar din aceasi lopata de nisip :weedman: Link spre comentariu
felixx Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Eu am lucrat doar cu LME49830.viewtopic.php?f=5&t=28680&p=240742#p240742 Link spre comentariu
Vizitator bluebit Postat August 1, 2008 Partajează Postat August 1, 2008 Sal. Fratilor un pic de ajutor va rog daca poate careva. Am nevoie de un script pt target3001 cu IC`u asta. Capsula este de tip TB15A. Nu ma descurc nici cum :(. Multzam anticipat. Spor la treaba. Link spre comentariu
Vizitator bluebit Postat August 2, 2008 Partajează Postat August 2, 2008 Nimeni...nimika???..........trist...foarte trist....:(( Link spre comentariu
petre_s Postat August 3, 2008 Partajează Postat August 3, 2008 LME49830TB(LME49810) pt eagle. dar ma gandesc sa-l modific putin sa se poata face traseu printre pini mai lejer Link spre comentariu
ionioni2008 Postat August 5, 2008 Partajează Postat August 5, 2008 Tocmai mi-au sosit sample-urile de LME49811. Cat de curand voi incerca schema de "Typical Application" cu mJ11016/11015, alim la +-46Vdc si postez rezultatele!II Link spre comentariu
lalihifi Postat August 5, 2008 Partajează Postat August 5, 2008 A incercat cineva sa modifice partea finala ptr a functiona numai cu mosuri canal N (ceva gen Quasi) .??? Sunt curios ptr ca am IRFP460 si ma gandesc sa le pun la treaba . :rolleyes: Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 5, 2008 Partajează Postat August 5, 2008 Eu, in locul tau, as si trece la treaba, ca sa fiu primul care face amplificatorul asta ! :yahoo: Te asteptam cu rezultate. :evil4: Link spre comentariu
lalihifi Postat August 5, 2008 Partajează Postat August 5, 2008 Eu, in locul tau, as si trece la treaba, ca sa fiu primul care face amplificatorul asta ! :yahoo: Te asteptam cu rezultate. :evil4:Incepe sa semene cu topic din "carciuma sau bodega..."Credeam ce e careva care a incercat deja .Din pacate cel putin o luna nu am acces la osciloscop ceva si nici nu cred ca am destula experienta si nici timp..... :smt003 Raspunsul tau nu ma ajuta cu nimic.Toate cele bune Link spre comentariu
mircea888 Postat August 6, 2008 Partajează Postat August 6, 2008 L-am facut eu, merge ok, de fapt chiar imi place mult. indicatorul ala de clip e super misto, indica pragul de clip indiferent de alimentare. din pacate eu am facut un cablaj cu metode clasice, desenat la mana :smt003 asa ca nu e mare lucru de capul lui (ma refer la aspect), totusi pun o poza sa nu credeti ca va mint, acolo era inca in teste. singurul zgomot de fond este din cauza sursei de semnal. am pus un radiator cam mare la LME49810 dar nu stiam cat de incinge si am considerat ca e mai bine sa fie mai rece. http://i34.tinypic.com/1672ia1.jpg nici nu am apucat sa indrept marginile la cablaj :toimonster: finalii sunt 2SA1943 si 2SC5200 originali, se comporta super, sunt cumparati de la Sorteh. am sa mai fac teste zilele astea. indrazniti si faceti acest amplificator daca tot aveti integratele. PS: cand il puneti in functiune sa inseriati rezistori de putere de vreo 50-100ohmi pe alimentari ca sa va protejeze montajul daca ceva e in neregula. e pacat sa stricati integratele astea. Bafta. Link spre comentariu
lalihifi Postat August 13, 2008 Partajează Postat August 13, 2008 Am facut si eu la repezeala cu LME 49811 . Din pacate nu am decat pentru bipolari LME-uri :smt022 . Aici e in stadiul de inceput cu BDV65A si BDV64B (acestia am avut) Am alimentat la +_35 ca atat am avut si i-am dat drumul. Se aude destul de bine (tranzistorii au fost totusi banali) In poza 2 se vede ca i-am modificat radiatorul de pe LME ca se cam incalzea. Dar am incercat sa-l bag montajul intr-un 5.1 Philips si am fost neplacut surprins. A oscilat intr-o veselie si a pulverizat TIP-urile cam in 20 secunde . La a doua varianta bagasem niste TIP147 si TIP 142 cumparati (la _+40V), ma intreb cat de originali erau. Recunosc ca am facut varianta simplificata a schemei . Ce sa zic per ansamblu circuitul pare ok , am facut greseli in nesimtire : 1 -am pus finalii gresit (de fapt de 2 ori ca era cablajul ptr laterali facut) 2 -am uitat sa cuplez rez de reactie 3 - am uitat sa cuplez si o bara a circuitului de alimentare de la LME. Nu s-a ars LME-ul :smt017 La aceste greseli a contribuit faptul ca fiind cablajul de LME 49810 sunt destul de multe diferente de conexiuni. Ramane sa vad cu un cablaj ca lumea si cu o schema mai completa daca e asa sensibil pe intrare (oscilatii). (Spun asta deoarece am reparat cu amplif N-fet Quasi multe amplificatoare si acesta a fost nesimtit la perturbatii exterioare , cabluri , etc. ) Sper sa gasesc niste Laterali sau Darlingtoane mai ca lumea ca sa ma joc serios cu el . Mai am un cablaj facut ptr tranzistoare normale si pe acesta as vrea sa incerc numai varianta NPN (Quasi) Link spre comentariu
Extasy2525 Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 Am si eu 2 integrate si as vrea sa le folosesc la puterea maxima de 300W sau ceva apropiat de aceasta putere. Ceva scheme pt a face acest amplificator? Link spre comentariu
ionioni2008 Postat August 15, 2008 Partajează Postat August 15, 2008 Am si eu 2 integrate si as vrea sa le folosesc la puterea maxima de 300W sau ceva apropiat de aceasta putere. Ceva scheme pt a face acest amplificator?Aceste integrate nu "produc" 300W- nu sunt etaje finale. Sunt etaje driver, care comanda tranzistorii finali pe care ii vrei tu, cati vrei tu, pusi in paralel, in asa fel incat "se pot obtine puteri de 300W/8ohm", deci sunt in stare de asta. Poti foarte bine, cu doar 2 finali, sa faci un etaj final de doar 75W/8, cu 2perechi cam 150W, etc. Schema este cea de aplicatie din pdf-ul de la NatSemi. Link spre comentariu
lalihifi Postat August 15, 2008 Partajează Postat August 15, 2008 Extasy2525 sa stii ca nu prea gasesti scheme in afara de cea de aplicatie .Poate te ajuta acestea sunt culese :rolleyes: [attachment=0]gainclone_2007.rar[/attachment][attachment=1]GAINCLONE-2007-part11.pdf[/attachment] Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum